Logo da.designideashome.com

Sportskoncertkompleks Af GMP Architekten - Dezeen

Indholdsfortegnelse:

Sportskoncertkompleks Af GMP Architekten - Dezeen
Sportskoncertkompleks Af GMP Architekten - Dezeen

Video: Sportskoncertkompleks Af GMP Architekten - Dezeen

Video: Sportskoncertkompleks Af GMP Architekten - Dezeen
Video: gmp Architekten von Gerkan, Marg und Partner, Hamburg 2023, November
Anonim

Sports Concert Complex af GMP Architekten

Efter deres Eurovision Song Contest-sejr i sidste sommer skyndte Aserbajdsjan sig for at opfordre det tyske firma GMP Architekten til at designe et nyt stadion, der skal være komplet i tide til at være vært for dette års konkurrence.

Sportsstadion og koncertsal i hovedstaden Baku har plads til 25.000 tilskuere og designes og konstrueres samtidig i en periode på kun otte måneder.

Bygningens ydre vil være facetteret for at matche formen af en krystalkontainer. GMP Architekten samarbejder med entreprenører Alpine Bau Deutschland og Nüssli om at levere projektet inden marts 2012.

Du kan se flere stadioner designet af GMP Architekten her, herunder en trio af spillesteder for Shenzhen, der er bemærkelsesværdigt ens.

Teksten nedenfor er en erklæring fra arkitekterne:

Sportskoncertkompleks, Baku, Aserbajdsjan

Design og implementering af Crystal Hall til Eurovision Song Contest i Baku

I maj 2012 finder Eurovision Song Contest sted i Aserbajdsjans hovedstad Baku i Crystal Hall.

Alpine Bau Deutschland GmbH, hovedentreprenør for projektet, blev kontraheret den 2. august 2011 for at designe og implementere et multifunktionsbegivenhedssted, der er beregnet til at rumme 25.000 tilskuere.

Denne udfordrende opgave blev udført ved at kombinere indsatsen fra gmp · Architekten von Gerkan, Marg und Partner, Alpine Bau Deutschland AG og Nüssli International AG.

Eurovision Song Contest finder sted hvert år, hvilket betyder, at denne markante krystalformede bygning på halvøen nær byens centrum lige i Det Kaspiske Hav og i umiddelbar nærhed af en af verdens højeste flagstænger måtte designes og konstrueres inden for en periode på kun otte måneder. Bygningen er ikke en koncertsal i klassisk forstand, men en multifunktionel indendørsarena, der er beregnet til at være et længerevarende anlæg. Normalt kræver arrangementer af sammenlignelig størrelse, f.eks. Et fodboldstadion, 4 til 5 år til design og konstruktion.

I stedet for den sædvanlige armeret betonkonstruktion er bygningen designet som en ren stålkonstruktion, der består af tre uafhængige dele, dvs. membranfasaden, selve det modulære stadion og det indvendige tag. For at være i stand til at opføre en bygning på størrelse med et fodboldstadion på få måneder, foregår design og konstruktion parallelt. Et vigtigt værktøj i denne komplekse proces er den detaljerede visualisering af hele arbejdsplanen: det dækker og viser hvert trin i kronologisk rækkefølge i ugentlige sekvenser. En forudsætning for succes med denne nye arbejdsmetode er den omfattende erfaring inden for design, styring og konstruktionsplanlægning leveret af konsortiet samt meget god kommunikation mellem designteamet og byggefirmaerne.

Anbefalet: