Logo da.designideashome.com

Ring Af Hotzu River Cheng På Show RCA - Dezeen

Indholdsfortegnelse:

Ring Af Hotzu River Cheng På Show RCA - Dezeen
Ring Af Hotzu River Cheng På Show RCA - Dezeen

Video: Ring Af Hotzu River Cheng På Show RCA - Dezeen

Video: Ring Af Hotzu River Cheng På Show RCA - Dezeen
Video: ЧЕСТНЫЙ Обзор Эндуро мотоцикла Yamaha WR450F 2023, November
Anonim

Ring af Hotzu River Cheng på Show RCA 2012

Da Royal College of Art-kandidat Hotzu River Cheng fandt ud af, at madlavning af dampe var en større årsag til lungekræft end cigaretter blandt kinesiske kvinder, forsøgte han at designe en bedre udsugningsventilator til at beskytte dem.

De fleste madlavningsekstrakter er simpelthen designet til at forhindre, at rummet fyldes med damp, men deres placering over komfuret trækker kræftfremkaldende gasser forbi brugerens ansigt.

Chengs produkt kaldes Ring, og blæser luft diagonalt opad mod bagsiden af ovnen, hvor dampen udvindes under ansigtsniveau.

Han foreslår to måder at introducere systemet på: en ny komfur med udsugning indbygget bagpå (ovenfor) eller en bærbar version, der kan fastgøres til eksisterende komfurer.

Cheng er uddannet fra Innovation Design Engineering, og hans arbejde vises på Show RCA 2012 indtil 1. juli.

Se vores filmvisning på Innovation Design Engineering-showet her, og se alle vores historier om Show RCA 2012 her.

Her er nogle flere oplysninger fra Hotzu River Cheng:

Lungekræft har været den førende årsag til kræftdød blandt kvinder i Kina siden 1986. Imidlertid ryger kun 10 procent af kvindelige lungekræftpatienter. Hvorfor? Madlavning dampe!

Eksponering for dampe fra madolier var en vigtig risikofaktor for lungekræft. Opvarmning af madolie til høje temperaturer skaber PAH'er (polycykliske aromatiske kulbrinter) gennem fordampning. PAH'er er knyttet til åndedrætsproblemer og lungekræft.

En britisk undersøgelse viser, at madlavning i det dårlige ventilationssystem i en time svarer til at ryge to pakker cigaretter. Risikoen for at få lungekræft øges med 2-3 gange. Imidlertid vidste kun 9, 4% mennesker, at røgen kunne være kræftfremkaldende.

Det vigtigste er, lige nu er emhætten designet til rummet, ikke til brugeren. De fleste røgudsugere er installeret over området over brugerens hoved. De forhindrer, at dampe spreder sig til hele huset, men beskytter ikke kokken mod dampindånding.

'Ring' er en innovativ røgekstraktor, der er designet til brugerens helbred. Når vi laver mad, går tøjten altid op, og vi kan stadig inhalerer røgen, uanset hvor stærk røgekstraktoren er. 'Ring' kan udtrække røgen før den går op. Kokken behøver ikke længere leve med risikoen for indånding af røg.

ANVENDELSE I - GAS-OVN (PENTENT VENTER)

Ikke alle husholdninger har røgudtræk. Dog har de alle komfurer, når de laver mad derhjemme. Disse gasovne har en lignende funktion. Der er meget tom plads inde i boksen. Derfor er der indbygget en udsugningsventilator inde i ovnen.

Hvis du ikke har en røgekstraktor, kan du bruge denne gasovn direkte som røgekstraktor. Hvis du allerede har en røgekstraktor, kan du dreje vinklen på dysen, det kan forbedre effektiviteten af røgekstraktoren.

Anbefalet: