Logo da.designideashome.com

Beko Masterplan Af Zaha Hadid Architects

Indholdsfortegnelse:

Beko Masterplan Af Zaha Hadid Architects
Beko Masterplan Af Zaha Hadid Architects

Video: Beko Masterplan Af Zaha Hadid Architects

Video: Beko Masterplan Af Zaha Hadid Architects
Video: Future Belgrade - Beko Masterplan by Zaha Hadid Architects 2023, November
Anonim

Beko Masterplan af Zaha Hadid Architects

Zaha Hadid Architects har designet et virvlende kompleks af lejligheder, kontorer og fritidsfaciliteter på det forladte sted i en gammel tekstilfabrik i Beograd, Serbien (+ slideshow).

Beko-komplekset, der dækker et område på 94.000 kvadratmeter, giver det historiske Dorcol-kvarter en ny destination på et sted, der ligger kun 500 meter fra byens centrum, men i øjeblikket er ubrugt og utilgængeligt.

Den foreslåede bygningsklynge vil også rumme et femstjernet hotel, et kongrescenter, gallerier og butikker samt underjordiske parkeringsfaciliteter for besøgende og beboere.

Zaha Hadid Arkitekter tog indflydelse fra det tyvende århundredes modernistiske arkitektur, der er typisk i hovedstaden og kombinerede det med atelierets signatur parametriske stil for at designe en klynge af bygninger, der ser ud til at flyde ind i hinanden.

"Masterplanen følger regionens stærke modernistiske traditioner og har anvendt nye koncepter og metoder, der undersøger og organiserer stedets programmer; definerer en sammensætning af bygninger med den elegante sammenhæng, der adresserer kompleksiteten i det 21. århundredes levende mønstre, " sagde Zaha Hadid.

Bygningens buede vægge foldes rundt om en række nye firkanter og haver. "Designet til Beko er indlejret i det omgivende landskab i Beograds kulturelle akse og indeholder væsentlige offentlige rum, " sagde Hadid.

"Det er absolut kritisk at investere i disse offentlige rum, der engagerer sig i byen. De er en vigtig komponent i et rigt byliv og bybillede og forener byen og binder det bymæssige stof sammen, " tilføjede hun.

Over: det eksisterende sted

Komplekset vil blive leveret som en del af et regenereringsprojekt på £ 168 millioner, der inkluderer et nyt offentligt rum ved havnefronten af den japanske arkitekt Sou Fujimoto, samt en ny bro over Sava-floden.

Over: det eksisterende sted

Arkitekterne vil præsentere de detaljerede forslag på Beograd Design Week 2013, der finder sted i juni.

Over: det eksisterende sted

Zaha Hadid Architects er også netop blevet valgt til at designe et nyt nationalt stadion for Japan og afsluttet et kunstgalleri ved Michigan State University.

Se alle vores historier om Zaha Hadid Arkitekter »

Her er nogle flere oplysninger fra Beograd Design Week Organizers:

Zaha Hadid regenererer Beograds vigtigste historiske sted

Den nye moderne udvikling på lokationen af den tidligere Beko-tekstilfabrik, designet af Zaha Hadid, vil markere fortsættelsen af Beograds underskrift "Modernistisk" bevægelse, som pludselig blev afbrudt i 1980'erne. Det nye multifunktionelle kompleks nær Kalemegdan vil vække Beograds modernisme-ånd - den serbiske hovedstads ikoniske stil i trediverne, halvtredserne og halvfjerdserne.

Hvert af disse årtier blev præget af nøglebygninger, der indtil i dag er landemærkerne i Beograd og regionen: Det ikoniske Albania-paladset og Radio Beograd i trediverne, hele udviklingen i New Belgrade med sin kronjuvel - Serbiens palads i halvtredserne, Sava Center og "25. maj" Sportscenter i 70'erne … Imidlertid blev udviklingen af en sådan progressiv ånd brutalt afbrød med krisen efter Titos død i firserne og opløsning af Jugoslavien og de efterfølgende økonomiske sanktioner i halvfemserne.

Beograd gennemgik en vanskelig kamp i det første årti af det XXI århundrede med forsøg på at finde sin mistede vej, og nu, med fælles indsats fra private og offentlige investorer, i 10'erne af det nye årtusinde, fangede byen endelig et spændende momentum med første design, som er værdige efterfølgere fra den berømte modernistiske fortid, såsom "Ada" -broen, Havnen i Sava-skyen, den nye "BEKO", "Center for fremme af videnskab", Zira, Falkensteiner og Square Nine Hoteller, "Museum for videnskab og teknologi" og den nye byplan for havnen i Beograd, "vest 57" -udviklingen … Med den nye verdenskvalitetskonkurrencer, design og bygget miljø så Beograd også afkastet fra førende globale arkitekter såsom Daniel Libeskind, Boris Podrecca, Wolfgang Tschapeller, Isay Weinfeld, Sou Fujimoto og sidst men ikke mindst Zaha Hadid. Santiago Calatravas engagement med en ny Beograd-filharmonik annonceres også.

Uanset hvilke meninger der er tale om bestillingen af "stivelsesarkitekter", vil Beograd blive den første by i den sydøsteuropæiske region, der har en bygning tegnet af den sandsynligvis verdens mest succesrige arkitektstudio i øjeblikket: Zaha Hadid Architects fra London, UK. En unik multifunktionelt kompleks ved placeringen af den tidligere Beko-fabrik ved Donau-flodbredden sammen med den foreslåede "sky" af den japanske arkitekt Sou Fujimoto på den tilstødende Sava havnefront, vil markere fornyelsen af en hel områdes nøgle til Beograds udvikling og historie - Sammenløb halvmåne halvmåne fra Lille Kalemegdan til Beton Hala.

BEKO-anlægget, der er klar til at blive byens nye og sker centrum, dækker et areal på 94.000 kvadratmeter og inkluderer avancerede boligområder, gallerier, kontorer, et femstjernet hotel, et (meget nødvendigt for Beograd) state-of-art kongrescenter, butikspladser og et stormagasin … Boligdelen vil bestå af finish og bygningssystemer i høj kvalitet, og komplekset vil også omfatte en enorm underjordisk parkeringsplads, vedligeholdelsesservice og sikkerhed. Projektet er designet som et kompleks, der tilbyder et komplet udvalg af tjenester til de brugere, der bor eller arbejder der, til hotellets gæster og besøgende. Den umiddelbare nærhed til sammenløb ved flodbredden med fodgængerforbindelsen til "skyen" vil bidrage til aldrig før set boligforhold i Beograd, næsten sammenlignelig med marinaer ved havet. Faktisk vil denne i øjeblikket forladte del af byen tilskynde til et helt nyt liv i det historiske kvarter Dorcol - daglige besøgende, beboere og lejere vil være i stand til at gå fra det moderne kompleks ved en ny planlagt bro til Novak Djokovics tilstødende tennisklub og alt det andet rekreative indhold i den 25. maj Sportscenter og fortsæt derefter fodgængere og cykelstier til restauranter og barer i området Beton Hala og Savamala.

Anbefalet: