Logo da.designideashome.com

Halmskraber Af Belatchew Arkitekter

Indholdsfortegnelse:

Halmskraber Af Belatchew Arkitekter
Halmskraber Af Belatchew Arkitekter

Video: Halmskraber Af Belatchew Arkitekter

Video: Halmskraber Af Belatchew Arkitekter
Video: Rahel Belatchew - Stadsbyggnadsdagen 2016 2023, December
Anonim

Halmskraber af Belatchew Arkitekter

Det svenske studie Belatchew Arkitekter ønsker at omdanne en Stockholm-skyskraber til en vindmøllepark ved at dække den i tusinder af elproducerende børstehår.

Belatchew Arkitekters stråskraber-koncept til omdannelse af Henning Larsens Söder Torn-tårn involverer at tilføje en 16-etagers forlængelse over bygningens top og derefter dække hele facaden i behårede plaststråer designet til at bevæge sig med vinden.

Halmene ville bruge piezoelektrisk teknologi til at konvertere bevægelse til elektricitet uden støj og andre miljøproblemer fra en typisk vindmøllepark.

"Det, der normalt betragtes som det mest statiske af alle ting, bygningen, bliver pludselig levende, og konstruktionen giver indtryk af et organ, der trækker vejret, " forklarer arkitekterne.

Konceptdiagram

Den 86 meter høje Söder Torn blev afsluttet i 1997 og er et af de højeste boligtårne i Stockholm. Det blev tegnet af den danske arkitekt Henning Larsen, som berømt gik væk fra projektet, efter at planlægning af kompromiser fik bygningen til at miste 16 af dets planlagte 40 etager.

Bebyggelsesplan

De nye forslag ville genindføre de proportioner, der først blev foreslået af Larsen, og tilføje en restaurant mellem de eksisterende lejligheder og den nye vindmøllepark samt en visningsplatform med panoramaudsigt over Stockholm.

Foreslået sektion

Andre usædvanlige skyskraberforslag om Dezeen inkluderer design til stråtækt tårne i London og et koncept til skyskrabere, der er konstrueret af skrald i São Paulo. Se mere konceptuel arkitektur.

Her er nogle flere oplysninger fra Belatchew Arkitekter:

Halmskraber - et bykraftværk i Stockholm

Belatchew Arkitekter præsenterer Strawscraper, det første projekt, der kommer ud af de nyetablerede Belatchew Labs. Halmskraber er en udvidelse af Söder Torn på Södermalm i Stockholm med en ny energiproducerende skal dækket af strå, der kan genvinde vindenergi.

Hvad der skulle blive en bygning på 40 flyvninger blev 26. Söder revet på Södermalm i det centrale Stockholm blev færdigbehandlet 1997, men arkitekten Henning Larsen havde allerede forladt kontrakten efter at have mistet indflydelse på tårnets design.

ElBelatchew Arkitekter ønsker at give Söder Torn sine oprindelige proportioner og på samme tid udforske nye teknikker, der kan skabe fremtidens urbane vindmøllepark. Ved at bruge piezoelektrisk teknologi kan et stort antal tynde stråer producere elektricitet blot gennem små bevægelser genereret af vinden. Resultatet er en ny slags vindkraftværk, der åbner mulighederne for, hvordan bygninger kan producere energi. Ved hjælp af denne teknik kan overflader på både gamle og nye bygninger omdannes til energiproducerende enheder.

Yderligere afsløres et yderligere aspekt, når stråernes konstante bevægelse skaber et bølgende landskab på facaderne. Det, der normalt betragtes som det mest statiske af alle ting, bygningen, bliver pludselig levende, og konstruktionen giver indtryk af et organ, der trækker vejret.

Anbefalet: