Logo da.designideashome.com

CF Møller Designer Verdens Højeste Træskyskraber

Indholdsfortegnelse:

CF Møller Designer Verdens Højeste Træskyskraber
CF Møller Designer Verdens Højeste Træskyskraber

Video: CF Møller Designer Verdens Højeste Træskyskraber

Video: CF Møller Designer Verdens Højeste Træskyskraber
Video: C.F. Møller - Creating Homes 2023, November
Anonim

CF Møller designer verdens højeste træskyskraber

Nyheder: Det skandinaviske firma CF Møller har afsløret forslag, der kunne se verdens højeste træindrammede bygning opført i Stockholm.

Som et af tre kortlistede forslag i en boligdesignkonkurrence præsenteres 34-etagers træskyskraber af arkitekt CF Møller, arkitekten Dinell Johansson og konsulent Tyréns som en vision om fremtidige boliger, der ville være billigere, lettere og mere bæredygtige end typisk stål og beton konstruktioner.

”Hovedårsagen til, at det ikke er blevet gjort før, er, at beton og stål har en stor del af markedet,” fortalte CF Møller-arkitekten Ola Jonsson til Dezeen. "Men nu er byggebranchen begyndt at tage ansvar for miljøet."

Han fortsatte: "Byggeri tegner sig for ca. 30-40 procent af CO2 produceret i verden globalt, og hvis man ser på CO2, der frigives i produktionen af træ, er det meget bedre end stål eller beton."

Ifølge Jonsson kunne brug af træ endda være et billigere alternativ, da det er et lettere materiale, der koster langt mindre at transportere. Det er også mere brandbestandigt end stål eller beton.

"Vi har en lang historie med at bygge trækonstruktioner i Sverige, " forklarer han. "Vi har en højere viden om, hvordan vi bruger træet i disse dage, og vi ved, at limet eller spaltet træ har meget stærke konstruktionskvaliteter."

Hvis den blev bygget, vil den 34-etagers bygning overstige højden på det ni-etagers Murray Grove-tårn i London samt et foreslået 20-etagers tårn i Vancouver af arkitekt Michael Green og et svensk tårn godkendt på 30 etager. "Jeg har set skitser af andre bygninger, men vi er bestemt i den højeste ende af denne diskussion, " sagde Jonsson.

Træsøjler, bjælker, vægge, lofter og vinduesrammer vil alle være synlige gennem bygningens glasfacade. De præsenterede design inkluderer også en betonkerne, skønt Jonsson siger, at dette kunne erstattes med træ.”Vi mener, at en moderne bygning bør bruge ethvert materiale til det bedste formål,” tilføjer han.

Typisk grundplan - klik for større billede

Den vindende deltagelse i konkurrencen, arrangeret af det svenske bygningselskab HSB Stockholm, planlægges åbnet i 2023 for at falde sammen med organisationens 100-årsdag. Alle kan stemme på vinderen ved hjælp af HSB Stockholm Facebook-side.

Andre projekter fra CF Møller inkluderer et kunst- og håndværksmuseum, der for nylig blev afsluttet i Norge og et center for iværksættere med en grøn fibercementtrappe.

Konceptdel - klik for større billede

Se mere arkitektur af CF Møller »

Se flere skyskrabere »

Her er nogle flere oplysninger fra CF Møller:

Træskyskraber

Til HSB Stockholms arkitektkonkurrence 2023 har tre team af arkitekter produceret innovative forslag til fremtidens private boliger på tre forskellige steder i Stockholms centrum. Berg | CF Møllers foreslåede design er en 34-etagers skyskraber lavet af træ.

Berg | CF Møller Arkitekter arbejder i samarbejde med arkitekter Dinell Johansson og konsulenter Tyréns om deres indrejse. Holdet har valgt at bygge opad og har designet en 34-etagers beboelsesejendom, der ses i miles.

Bygningen skal bygges over en trækonstruktion med en betonkerne, og det er beregnet til at give Stockholm-folket en ny og karakteristisk fyr og mødested i deres by.

Tilbage til det basale

Træ er et af naturens mest innovative byggematerialer: produktionen har ingen affaldsprodukter og binder CO2. Træ har lav vægt, men er en meget stærk bærende struktur sammenlignet med dets lethed.

Træ er også mere brandbestandigt end både stål og beton. Dette skyldes, at 15% af træmassen er vand, som vil fordampe, før træet faktisk brænder. Derudover bliver logfiler forkullet, der beskytter kernen.

Træ sikrer et godt indeklima, perfekt akustik, hjælper med at regulere den indvendige temperatur og kan udsættes uden at være dækket med gips eller andre dyre materialer.

I Berg | CF Møllers træskyskraber, søjler og bjælker er lavet af massivt træ. Inde i lejlighederne er alle vægge, lofter og vinduesrammer også lavet af træ og vil være synlige udefra gennem de store vinduer.

bæredygtig

Social og miljømæssig bæredygtighed er integreret i projektet. Hver lejlighed har en energibesparende, glasdækket veranda, mens selve bygningen drives af solcellepaneler på taget. På gadeniveau er der en café og børnepasningsfacilitet. I et nyt samfundscenter vil lokalbefolkningen kunne nyde fordelene ved et markedsplads, fitnesscenter og cykelopbevaringsrum. En fælles vinterhave giver beboerne mulighed for at have tildelte haver.

Alle tre designforslag er tilgængelige på HSB Stockholms Facebook-side. Her kan du stemme på din favorit og dermed spille din rolle i at bestemme, hvordan private hjem i Stockholm vil se ud i fremtiden.

Anbefalet: