Logo da.designideashome.com

Henning Larsen 1925-2013

Indholdsfortegnelse:

Henning Larsen 1925-2013
Henning Larsen 1925-2013

Video: Henning Larsen 1925-2013

Video: Henning Larsen 1925-2013
Video: IT University of Copenhagen by Henning Larsen Architects 2023, November
Anonim

Henning Larsen 1925-2013

Nyheder: Den danske arkitekt Henning Larsen er død i København i en alder af 87 år.

Henning Larsen grundlagde sin praksis i 1959 og blev en af Danmarks mest produktive moderne arkitekter. Fejrede bygninger i hjemlandet inkluderer Københavns Handelshøjskole Dalgas Have og Den Kongelige Danske Opera, mens han i udlandet er bedst kendt for at designe Udenrigsministeriets bygning i Riyadh, Saudi-Arabien og Malmö Bybibliotek i Sverige.

Malmö Bybibliotek, Sverige

Hans seneste projekter inkluderer Harpa Concert Hall og Conference Center i Reykjavik, Island, der vandt dette års EU-pris for moderne arkitektur, Mies van der Rohe-prisen.

Larsen blev rost af kritikere for kvaliteten af lys og skygge i sine bygninger, og i 2012 blev han den første danske modtager af Praemium Imperiale-kunstprisen.

Harpa Koncert- og konferencecenter i Reykjavík, Island

Selvom han ikke længere var direkte involveret i projekter hos Henning Larsen Arkitekter, fulgte han nøje udviklingen af nye design og diskuterede ofte detaljer med sit personale.

Fra 1968 til 1995 var Larsen professor i arkitektur ved Det Kongelige Danske Kunstakademi i København, hvor han selv havde uddannet arkitekt.

Den Kongelige Danske Opera, København

Han døde hjemme i sin søvn den 22. juni.

Se alle vores historier om Henning Larsen »

Her er en erklæring fra Henning Larsen Arkitekter:

Det er med stor sorg, at vi har lært af Henning Larsens død. Arkitekt Henning Larsen døde i søvne i sit hjem i København lørdag den 22. juni 2013. Henning Larsen var 87 år gammel.

I 1959 grundlagde Henning Larsen sit eget arkitektstudie, og han var aktiv i mere end 50 år. Henning Larsens livsværk tæller en række betydelige bygningsarbejder i ind- og udland. Han blev ofte beskrevet som en "mestre lyset". Fra 1968 til 1995 var han professor ved Det Kongelige Danske Kunstakademi, Arkitektskolen i København.

Henning Larsens betydning for arkitektur går langt ud over hans egne projekter. Han har inspireret generationer af danske og internationale arkitekter med initiativer som arkitekttidsskriftet Skala, som han udgav i mere end 10 år. Hans unikke tilgang til arkitektur, der kombinerer et skarpt kunstnerisk og analytisk øje, lod ham stille det nøjagtige spørgsmål, der greb mulighederne for et givet projekt. Hans redskab var plads og dagslys.

Henning Larsen har modtaget en række priser og anerkendelser. Senest blev hans kongelige højhed Prince Consort af Danmarks Europe Nostra Award 2013 og i 2012 hvad der ofte omtales som Nobelprisen for kunst, Praemium Imperiale. I 2001 etablerede han Henning Larsen Fonden med det formål at fremme og formidle arkitektur i bred forstand.

Henning så på verden som en palet af professionelle, kunstneriske udfordringer, og dermed var han også en af få arkitekter i sin generation, der faktisk arbejdede i hele verden. Gennem sit arbejde som arkitekt lykkedes han at tiltrække talentfulde arkitekter fra hele verden. Efter deres tid i at studere gik de hjem som ambassadører for dansk arkitektur.

Blandt Henning Larsens vigtigste værker i udlandet finder du Udenrigsministeriet i Riyadh (Saudi-Arabien, 1984), Den danske ambassade i Riyadh (Saudi-Arabien, 1987) og Malmö City Library (Sverige, 1997). I Danmark inkluderer hans mest væsentlige værker Copenhagen Business School Dalgas Have (1989), Enghøj Kirke (1994), Ny Carlsberg Glyptotek (1996) og Den Kongelige Danske Opera (2004).

Anbefalet: