Logo da.designideashome.com

Synth [e] Tech [e] Kologi Af Chang-Yeob Lee

Indholdsfortegnelse:

Synth [e] Tech [e] Kologi Af Chang-Yeob Lee
Synth [e] Tech [e] Kologi Af Chang-Yeob Lee

Video: Synth [e] Tech [e] Kologi Af Chang-Yeob Lee

Video: Synth [e] Tech [e] Kologi Af Chang-Yeob Lee
Video: Synth Alert 1 2023, December
Anonim

Synth [e] tech [e] kologi af Chang-Yeob Lee

Royal College of Art-kandidat Chang-Yeob Lee har udviklet et koncept til omdannelse af BT Tower i London til en forurening høstende høj stigning (+ film).

Navngivet Synth [e] tech [e] -kologi forudsiger projektet den eventuelle redundans af det 189 meter høje tårn - i øjeblikket brugt til telekommunikation - og foreslår at genbruge det som en øko-skyskraber, der opsamler luftbårne snavspartikler og hjælper med at reducere niveauet af luftvejssygdom i London.

Processen vil omfatte ekstraktion af kulstof fra benzingasser og anvendelse af det til at producere bæredygtigt biobrændstof.

"Projektet handler om en ny infrastruktur, der samler ressourcer fra forurenende stoffer i byens atmosfære, hvilket kan være en anden værdifuld vare i en periode, hvor ressourcerne udtømmes, " siger Chang-Yeob Lee.

Lee beskriver sit forslag som "en hybrid mellem et lodret oliefelt og laboratorium for fremtidige ressourcer". Det ydre af tårnet ville danne en gigantisk øko-katalytisk omformer, mens det indre ville rumme en forskningsfacilitet, der undersøger metoder til at øge luftbevægelsen og maksimere strukturens effektivitet.

Lignende strukturer kan også monteres på andre ubrugte høje stigninger for at skabe et netværk af forureningsreducerende arkitektur.

Systemanatomi - klik her for større billede

Med henvisning til et citat fra arkitekten Buckminster Fuller siger Lee: "Forurening er ikke andet end de ressourcer, vi ikke høster. Vi tillader dem at sprede sig, fordi vi har været uvidende om deres værdi." Han tilføjer: "Forurening kunne være en anden økonomi".

Prototype model

Synth [e] tech [e] cology er Lees diplomprojekt fra arkitekturprogrammet ved Royal College of Art i London, og han var en af to vindere af Sheppard Robson Studenteprisen for arkitektur på Royal Academy of Arts 'sommerudstilling.

Masterplan-diagram - klik her for større billede

Andre projekter fra dette års RCA-kandidater inkluderer børste hovedbeklædninger lavet af farverige plastikspikes og cykelhjelme lavet af gamle aviser. Se flere projekter efter 2013 kandidater.

Projektmål - klik her for større billede

Andre konceptuelle skyskrabere, vi har vist, inkluderer en bygning, der ville producere energi og rent vand fra alger, et tårn konstrueret af affald og en behåret skyskraber, der fungerer som en vindmøllepark. Se mere konceptuel arkitektur.

Systemmontering - klik her for større billede

Her er et par ord fra Chang-Yeob Lee:

Synth [e] tech [e] cology _ Drivhusgas til økonomisk aktiv

"Forurening er ikke andet end de ressourcer, vi ikke høster. Vi tillader dem at sprede sig, fordi vi har været uvidende om deres værdi." - R. Buckminster Fuller

Studiediagrammer - klik her for større billede

Ved at udnytte fremskridtene med forskellige partikelfangstteknologier tænker dette projekt på, at luftforurening er en værdifuld vare i en tid med udtømmende ressourcer. Ordningen anvender Post Office Tower ved siden af Marylebone Road, et af Londons mest forurenede områder, som en hybrid mellem et lodret oliefelt og laboratorium til fremtidige ressourcer skrubbet fra atmosfæren.

Konceptdiagram - klik her for større billede

Anbefalet: