Logo da.designideashome.com

Bambuskonstruktion Til Haiti Vinder Foster + Partners Prize

Indholdsfortegnelse:

Bambuskonstruktion Til Haiti Vinder Foster + Partners Prize
Bambuskonstruktion Til Haiti Vinder Foster + Partners Prize

Video: Bambuskonstruktion Til Haiti Vinder Foster + Partners Prize

Video: Bambuskonstruktion Til Haiti Vinder Foster + Partners Prize
Video: Foster and Partners 2023, December
Anonim

Bambuskonstruktion til Haiti vinder Foster + Partners Prize 2013

Nyheder: Arkitektforeningens kandidat John Naylor har vundet dette års Foster + Partners-pris med sit forslag om at introducere bambus til byggebranchen i Haiti, som stadig kæmper for at komme sig efter jordskælvet i 2010.

Prisen præsenteres årligt for en arkitektstuderende diplomstuderende, der bedst tager fat på temaer om bæredygtighed og infrastruktur, og prisen tildeles John Naylor for hans Bamboo Lakou-projekt, der kombinerer en bæredygtig bambusdyrket infrastruktur med udviklingen af den sproglige "Lakou" kommunale gårdstypologi.

Naylor forklarer, at Haiti's nuværende byggeri bidrog til den enorme ødelæggelse forårsaget af jordskælvet, som forårsagede sammenbruddet af 280.000 bygninger og dræbte 316.000 mennesker, selvom et langt kraftigere jordskælv i Chile forårsagede dødsfaldet på kun 525. Dette var en katastrofe af Haiti's mangel på lette byggematerialer, arbejdsmetoder og konstruktion, ikke naturen,”siger han.

Lakou-værksteder

Da Haiti har massiv afskovning, ønsker Naylor at etablere en langsigtet bambusplantningsstrategi og derefter gradvist introducere den som et jordskælvbestandigt erstatning for beton.

Lakou jordskælv modstandsdygtighed

"I en stolt kultur som Haiti er prædiken af en ny form for bygning til byggesektoren fyldt med problemer, " forklarer han og nævner lave færdigheder, mangel på udstyr og analfabetisme som hindringer. "Denne rematerialisering af en byggebranche og efterfølgende efterspørgsel har til formål at skabe bambusvækst i Haiti."

Afviklingsskala - klik for større billede

Naylor foreslår en fire-trins strategi, der begynder med at vurdere det eksisterende lager af bambus. En lille gruppe arbejdere lærte teknikkerne, og efterhånden som materialet blev mere udbredt, kunne systemerne introduceres landsdækkende for at konstruere tusinder af nye gårdhuse i Lakou.

Lakou prøve på 1 hektar - klik for større billede

AA-direktør Brett Steele kommenterede: "John Naylors projekt demonstrerer måderne, hvorpå infrastrukturelle ideer og arkitektonisk fantasi i dag kan udvides ud over modernismens klichcher til at blive selve livet, bogstaveligt talt indånde liv i samfund, byer og hele lande, i dag og længe ind i fremtiden."

Afskovningsspiral - klik for større billede

Tidligere vindere af Foster + Partners-prisen inkluderer et samfund for forskere i trætoppene i Amazonas regnskov og et koncept for sanitærinfrastruktur, også for Haiti. Se flere projekter af studerende fra Architectural Association.

Bambusgrafik - klik for større billede

Se flere historier om bambus inden for arkitektur og design, herunder prototyper til modulære hjem i Vietnam.

Websteds masterplan

Her er en projektbeskrivelse fra John Naylor:

John Naylor - Bambus Lakou

På den lokale tid kl. 16:53 den 12. januar 2010 ramte et jordskælv på 7, 0 et af de mest tæt befolkede forstæder til Haiti hovedstad, Port au Prince.

Lakou tværsnit - klik for større billede

Det anslås, at tre millioner mennesker var berørt af jordskælvet. 250.000 boliger, 30.000 erhvervsbygninger kollapsede, en million mennesker hjemløse og 316.000 mennesker døde. En måned senere ramte et jordskælv 500 gange kraftigere det centrale Chile, hvilket resulterede i dødsfaldene i 525. Dette var en katastrofe af Haiti's mangel på lette byggematerialer, arbejdsmetoder og konstruktion, ikke naturen.

Lakou lang sektion - klik for større billede

Set i sammenhæng med Haiti, et land med massiv skovrydning og truet af jordskælv, er kun tung beton og cement de byggematerialer, du vælger. Som en integreret del af en bredere skovrejsestrategi fusionerer dette projekt en bæredygtig bambusinfrastruktur sammen med den sproglige 'Lakou' kommunale gårdstypologi.

Designsekvens - klik for større billede

Dette sigter mod at tilskynde til fysisk brug af bambus i den haitiske byggesektor. De materielle egenskaber ved bambus giver designmuligheder til at give modstandsdygtighed over for orkaner og jordskælv og giver en montagelogik, der har til hensigt at kommunikere en parallel forståelse af bambus anvendelse ud over byggepladsen. Denne rematerialisering af en byggebranche og efterfølgende efterspørgsel har til formål at skabe bambusvækst i Haiti, et materiale med bredere økologiske fordele.

Konstruktionssekvens - klik for større billede

Det er vanskeligt at introducere enhver ny praksis med at arbejde. I en stolt kultur som Haiti forkyndes en ny form for bygning til byggesektoren med problemer. Lav færdigheder, mangel på udstyr og analfabetisme, for ikke at nævne tyveri fra et projekt, hvad enten det drejer sig om politisk korruption eller materielt tyveri på stedet, alt sammen forårsager et miljø, der ikke er i stand til at implementere kvalitetsproduktion, som er så meget mere farlig i Haiti, et sted med enorm seismisk og naturlig trussel. Materialer på dette sted defineres af dygtighed og naturressourcer. Mangel på træ på grund af afskovning har resulteret i, at beton blev det 21. århundredes sproglige, og som et resultat er alle færdigheder, der er forbundet med konstruktion, tilpasset til at arbejde med beton.

Bygningskomponenter - klik for større billede

Oprindeligt danner 'Lakou' gårdsplads den grundlæggende byblok, og dette er selv opdelt i fire etaper.

(1) Erhvervsstrategi; der sigter mod at bestemme et middel til at udvikle løsningsmodeller for den lokale befolkning, der er baseret på den eksisterende haitiske 'Lakou' -type om bor i gårdspladsen.

Konstruktionsfasadepaneler - klik for større billede

(2) Materiel strategi; ser på hvad der er tilgængeligt på Haiti lige nu og spekulerer i, hvordan det, der er tilgængeligt, kan forstærkes på kort sigt med bambus. Materialernes typologi og egenskaber bestemmer derefter eventuelle efterfølgende strategier.

Komponenter - klik for større billede

(3) Strukturstrategi; ser på, hvordan bambus kan implementeres i et strukturelt system, der tillader implementering af det Haitiske sproglige 'Lakou' -design. Strukturstrategien ser også på grænserne for design kontra materialer i seismiske områder og tester materialeforbindelser såvel som seismiske bygningsteknikker for at udvikle et billigt, let byggeligt strukturelt system med påvist seismisk legitimation.

Konstruktion og facaderamme - klik for større billede

(4) Bygge- og monteringsstrategi; vil producere en samlingslogik eksplicit nok til at begynde med at arbejde i en arbejdsstyrke for det meste analfabeter og alligevel kan resultere i en vellykket implementering af aspekter 1, 2 og 3. Det er også designet, at denne logik har aspekter af konstruktion og materiel bevidsthed, som kan udbrede sig landsdækkende. Dette er enten dygtighed eller outsourcing af konstruktion ud over den foreslåede nye urbanisme. Dette sigter mod at skabe standarder, viden, respekt for de materielle og nye økonomiske muligheder.

Konstruktionssøjle og bjælke - klik for større billede

Denne tekniske strategi er en integreret del af at muliggøre et nyt træ og bambus urbanisme i Haiti. Gennem oprindeligt at tilskynde til fysisk brug af bambus i den haitiske byggesektor i bygningsskalaen, giver de bambus materielle egenskaber designmuligheder til at give modstand mod orkaner og jordskælv og giver en samlingslogik, der har til hensigt at kommunikere en parallel forståelse af bambus anvendelse ud over byggepladsen.

Social funktion - klik for større billede

Anbefalet: