Logo da.designideashome.com

Farming Kindergarten Af Vo Trong Nghia Architects

Indholdsfortegnelse:

Farming Kindergarten Af Vo Trong Nghia Architects
Farming Kindergarten Af Vo Trong Nghia Architects

Video: Farming Kindergarten Af Vo Trong Nghia Architects

Video: Farming Kindergarten Af Vo Trong Nghia Architects
Video: Farming Kindergarten - VTN Architects | Vo Trong Nghia 2023, December
Anonim

Farming Kindergarten af Vo Trong Nghia Architects

Et knudeformet tag vil blive brugt som en grøntsagshave på denne børnehave af Vo Trong Nghia Arkitekter, der er under opførelse i Dong Nai, Vietnam (+ slideshow).

Farming Kindergarten er indstillet til at være færdig senere i år, designet af det vietnamesiske firma Vo Trong Nghia Architects som en prototype for bæredygtig skoledesign, hvor børn kan lære at dyrke deres egen mad.

Taget har en kontinuerlig overflade, der løber rundt for at indramme konturen af tre gårdspladser. Det skråner op fra jorden og topper i to etager, hvilket giver en let stigning i grøntsagerne for børn og deres lærere.

"Mens disse indre gårdspladser giver sikkerhed og komfortable legepladser for børn, gør taget en landing til gårdspladserne på begge sider, hvilket giver børnene mulighed for at komme ind i en meget speciel miljøvenlig oplevelse, når de går op og går igennem det, " siger arkitekterne.

Klasseværelser inde i bygningen følger den samme sløjfe som taget og har plads til op til 500 børn. Betonskærme skygger vinduerne og giver lettelse fra intens sollys.

Vo Trong Nghia Architects vandt skolekategorien ved World Architecture Festival Awards sidste år for sin naturligt ventilerede Binh Duong School. I et interview med Dezeen forklarede Vo Trong Nghia, hvordan han mener, at "grønne bygninger", der bruger mindre energi, er fremtiden for arkitektur i Vietnam. Se mere arkitektur af Vo Trong Nghia, eller se flere historier om design i Vietnam.

Andre børnehaver, der for nylig blev afsluttet, inkluderer en donutformet børnehave i Kina og en børnehave i Frankrig med krusende betonvægge. Se flere børnehaver om Dezeen.

Konstruktionsfotografering er af Hiroyuki Oki.

Her er en projektbeskrivelse fra Vo Trong Nghia Architects:

Landbrugsbarnehave

Denne børnehave til 500 børn i førskolen er en prototype til bæredygtige uddannelsesrum i tropisk klima. Planen var designet til fabriksarbejderne børn i Pou Chen Vietnam.

Bygningskonceptet er en "Farming Kindergarten" med et kontinuerligt grønt tag, der giver vietnamesiske børn mad og landbrugserfaring samt en sikker udendørs legeplads.

Det grønne tag er en tredobbelt ringformet tegnet med et enkelt slag og skaber tre gårdspladser inde. Mens disse indre gårdspladser giver sikkerhed og komfortable legepladser for børn, gør taget landing til gårdspladserne på begge sider, hvilket giver børnene mulighed for at komme ind i en meget speciel miljøvenlig oplevelse, når de går op og går igennem det. Dette grønne tag er designet som en kontinuerlig grøntsagshave, et sted at lære børnene vigtigheden af landbrug og forholdet til naturen.

Arkitektoniske og mekaniske energibesparende metoder anvendes omfattende, herunder men ikke begrænset til: grønt tag, pc-betonluft til skravering, genanvendelsesmaterialer, genanvendelse af vand, solvarmevarme og så videre. Disse enheder er synligt designet til at børn kan spille deres vigtige rolle i bæredygtig uddannelse. Bygningen er designet til at maksimere den naturlige ventilation gennem en beregningsvæskedynamikanalyse.

Stueplan - klik for større billede

Bygningen er nu under opførelse og forventes at starte sin drift i september 2013.

Første plan - klik for større billede

Status: Under konstruktion

Program: Børnehave

Sted: Dongnai, Vietnam

Arealområde: 10.650 m2

GFA: 3.800m2

Højder - klik for større billede

Anbefalet: