Logo da.designideashome.com

Det Flydende Lys Fra Diego Garcia Af Viktor Westerdahl

Indholdsfortegnelse:

Det Flydende Lys Fra Diego Garcia Af Viktor Westerdahl
Det Flydende Lys Fra Diego Garcia Af Viktor Westerdahl

Video: Det Flydende Lys Fra Diego Garcia Af Viktor Westerdahl

Video: Det Flydende Lys Fra Diego Garcia Af Viktor Westerdahl
Video: UCT Diego Garcia 2023, November
Anonim

Det flydende lys fra Diego Garcia af Viktor Westerdahl

Bartlett School of Architecture kandidat Viktor Westerdahl har udtænkt et fantasyscenario, hvor opdagelsen af en ny flydende energikilder byggeri af en fjerntliggende by midt i Det Indiske Ocean.

Axonometrisk udsigt over de flydende landsbyer - klik for større billede

Viktor Westerdahl afsluttede projektet som en del af Bartlett's Unit 10, som bad eleverne forestille sig en fiktiv fremtid og vurdere, hvilken indflydelse det kunne have på arkitektur og samfund.

Udsigt over en landsby under vandet - klik for større billede

"Jeg har baseret mine spekulationer på umuligheden af, at bier snarere end honning ville opsamle flydende lys, en ren og grøn energikilde, der ligner solenergi og har en effektivitet på 96 procent, " sagde han til Dezeen. "Hvad hvis denne energi alt eksisterede på en ø? Samfundet ville være biavlere i en ny økologi."

Flydende marked med det offentlige forum ovenfor - klik for større billede

Westerdahl ser for sig scenariet for Diego Garcia - en ø, hvor det oprindelige samfund blev udvist i 1960'erne for at give den amerikanske regering mulighed for at oprette en militærbase - og antyder, at opdagelsen af flydende lys ville fremkalde opførelsen af en ny infrastruktur til høst og handel energikilden med nul-kulstof.

Udsigt fra et flydende hus - klik for større billede

"Spørgsmålet er, hvordan urbaniserer du øen uden at risikere at ødelægge det, der gjorde det muligt at oprette den?" han spørger.

Landsbyplads og Center for Naturrettigheder - klik for større billede

For at undgå at forstyrre den eksisterende økologi foreslår Westerdahl, at beboerne bygger deres nye bygninger på pyntebånd, som ville dukke op blandt liljekudderne på øens centrale lagune. En samfundsbank lagrede den høstede energi, og handel ville finde sted på en ny markedsplads.

Inde i Liquid Light Bank - klik for større billede

Flydende lys ville også påvirke det daglige liv, da dets glødende tilstedeværelse ville være synlig på blomster og vandliljer, såvel som på de bier, der surrer gennem himmelens overhead.

Diego Garcia masterplan - klik for større billede

En tidligere kandidat fra Bartlett's Unit 10 præsenterede en science-fiction verden, hvor London dyrker en jungle af afgrøder til brændstof og mad. Andre tidligere kandidatprojekter fra skolen inkluderer et konceptuelt samfund drevet af fæces, elektriske ål og frugter og en sci-fi-animation, hvor robotter kæmper med politiet. Se flere projekter fra Bartlett School of Architecture.

Her er en projektbeskrivelse fra Viktor Westerdahl:

Det flydende lys fra Diego Garcia

"I gamle tider var Lixus stedet for en berømt lund, der bar gylden frugt. Dens blomster har kronblade som gylden folie … … Insekter som bier med metalliske kroppe og gyldne vinger samler juice af denne frugt. Inde i deres reder, disse insekter … … fremstiller en honninglignende substans til næring af deres unge. " - Plinius den ældre, Inventorum Natura, 1. cen. AD

I stedet for honning giver en honningbi-økologi Liquid Light - en energi svarende til det ekstraordinære fremtidige potentiale for solenergi med en effektivitet på 96%. Denne opfundne natur indsættes i den virkelige sociale og økologiske kontekst af en fjerntliggende ø, Diego Garcia. Det tidligere borttagne lokalsamfund styrkes af denne nye nul-kulstof, bæredygtig energi, der kollektivt plejes i almindelige trusts. Handel med flydende lys understøtter eksistensen af øen som en uafhængig bystat.

Anbefalet: