Logo da.designideashome.com

ARPT Hovedkvarter Af Mario Cucinella Architects

Indholdsfortegnelse:

ARPT Hovedkvarter Af Mario Cucinella Architects
ARPT Hovedkvarter Af Mario Cucinella Architects

Video: ARPT Hovedkvarter Af Mario Cucinella Architects

Video: ARPT Hovedkvarter Af Mario Cucinella Architects
Video: Galeria da Arquitetura | ARPT - Mario Cucinella Architects 2023, December
Anonim

ARPT hovedkvarter af Mario Cucinella Architects

Nyheder: Det italienske firma Mario Cucinella Architects har vundet en konkurrence om at designe et telekommunikationsagenturs hovedkvarter i Algeriet med forslag til en finlignende form, der refererer til klitter og traditionel middelhavsarkitektur (+ slideshow).

Mario Cucinella Arkitekter brugte også den spidse bue, der er typisk i islamiske regioner, som en henvisning til formen, der også ligner klitterne i det omgivende ørkenlandskab.

Bygningens form bidrager til naturlig afkøling ved at kanalisere varme vinde over den konvekse overflade på nordfasaden, mens en konkave væg på den modsatte side hjælper med at trække kølig luft om natten.

Med en placering ved siden af en større vej og tæt på en ny bypark i udkanten af Alger, er bygningen ARPT (Autorité de Régulation de la Poste et des Télécommunications) beregnet som "referencepunkt i et kvarter og en by, hvor tradition og modernitet smelter sammen ".

Det tyrkiske firma Tabanlıoğlu Architects beskæftigede naturlige ventilations- og kølesystemer i deres design til Bodrum International Airport, som vandt transportkategorien på sidste års World Architecture Festival, mens Foster + Partners har designet et museum i Abu Dhabi med fem buede tårne, der fungerer som termiske skorstene at trække i kølig luft.

Her er nogle flere detaljer fra arkitekterne:

International konkurrence - ARPT nyt hovedkvarter (Autorité de Régulation de la Poste et des Télécommunications)

Bygningen er blevet udformet som et ikon, hvor tradition og modernitet smeltes, både i form (som stammer fra en spids bue typisk for middelhavsarkitektur og hældning af soldiagrammet) såvel som i behandlingen af kroppens overflade.

Projektet er inspireret af det algeriske ørkenlandskab, hvor klitterne i naturlige bygninger, der er fremstillet af vind og sand. Analysering af det urbane stof, placeringen af partiet langs en motorvej af stor betydning og især nærheden til den nye bypark Bab Ezzouar, giver muligheden for at skabe en bygning, der er meget synlig og repræsentativ. En institutionel bygning som det nye ARPT-hovedkvarter bør være referencepunktet i et kvarter og en by, hvor tradition og modernitet fusionerer hinanden for at skabe nye symboliske og kulturelle scenarier. Derfor tegner projektforslaget en meget ikonisk bygning langt fra den dominerende æstetik i området, og som udnytter den direkte kontakt med den nye park. Ønsket om at skabe en bygning, der ville fungere i overensstemmelse med principperne i bioklimatisk arkitektur og især ved fortidens naturlige køleteknikker, såsom tu'rat, antydede en aerodynamisk form, konveks på nordsiden for at aflede de varme vinde, og konkave på sydsiden for at fange de kølige briser i løbet af natten og således fremme bygningens naturlige ventilation.

Form, energi og tradition omdannes derefter til en ny bygning, der vil blive et symbol på udviklingen af Algeriet.

Anbefalet: