Logo da.designideashome.com

UN City Af 3XN

Indholdsfortegnelse:

UN City Af 3XN
UN City Af 3XN
Anonim

UN City af 3XN

Danske arkitekter 3XN har afsluttet et stjerneformet regionalt hovedkvarter for De Forenede Nationer i København - men den virkelige stjerne er den spektakulære trappe, der stiger op gennem midten af atriet (+ slideshow).

FN-bykomplekset, der ligger ved spidsen af Marmormolen-kajen i byens dokker, har form af en otte-punkts stjerne i plan og huser 1.700 FN-ansatte.

3XN udviklede specielt de hvide perforerede aluminiumsskodder, der beklædte bygningen, og som kan styres af arbejdstagere via deres computere.

Miljøfunktioner inkluderer køling af havvand, regnvandssamlere til skylning af toiletter, beluftningskredse for at reducere vandforbrug og tagpaneler, der kan generere 297.000 kWh / år.

Den skulpturelle centrale trappe er beregnet til at tilskynde personale til at cirkulere og interagere og repræsenterer FN's rolle i at tilskynde til en positiv dialog mellem nationerne.

Ligeledes er bygningens stjerneform en metafor for FN's arbejde på alle kompassteder i verden.

Se flere projekter fra 3XN, inklusive det klitformede Blue Planet Aquarium i København, som i dag blev udvalgt til prisen for verdensbygningen i året.

Her er nogle oplysninger fra 3XN:

3XNs otte spidsstjerneformede FN-stad indvies i København

De Forenede Nationers nye regionale hovedkontor er designet med klare henvisninger til FNs identitet og værdier: Det er en bygning, der fysisk når ud til alle dele af verden, mens den skulpturelle trappe i sin kerne afspejler FN's arbejde med at skabe global dialog.

Leverer som en

Den nye FN-by er samlet ved Marmormolen (The Marble Pier) nord for Københavns centrum og samler de forskellige agenturer og funktioner i De Forenede Nationers regionale kontorer i København. 3XNs design er et svar på FNs ønsker om en ikonisk bygning, der udtrykker organisationens værdier og autoritet. Mere specifikt afspejler designet den uafhængige, effektive og professionelle karakter af hver FN-enhed, samtidig med at det er klart forankret i et gensidigt sæt værdier - Levering som en.

Beliggende på en kunstig ø er bygningen naturligt adskilt fra dens umiddelbare omgivelser, mens den stadig er meget synlig fra både byen og vandet.

Stjernen

Fra oven er den ottepunktede stjerneform et klart visuelt referencepunkt, som ligesom FN når ud til alle verdenshjørner. I lighed med de omkringliggende rustne molekanter har FN-byen en mørkbrændt stålbase, hvorfra den hvide hovedbygning stiger. Dette er en henvisning til de elegante hvide skibe, der kendetegner denne del af Københavns havn.

Bygningen har en facadeklædning af hvide perforerede aluminiumsskodder, udviklet af 3XN og entreprenør Pihl specifikt til FN-byen. Skodderne sikrer solafskærmning uden at blokerer udsigten eller dagslyset. Da facaden er opdelt i tre meter lange moduler, er det muligt for de ansatte at kontrollere solskærmen fra deres computere. Resultatet er et forbedret indemiljø og en dynamisk facade, der udtrykker en bygning fuld af liv.

Fra kernen i den stjerneformede bygning forbinder et dagslysfyldt atrium lobbyniveauet, der indeholder alle fælles funktioner, med kontorniveauerne, hvor de forskellige FN-agenturer er fordelt.

Fra atriet binder en central trappe alle niveauer sammen. 3XN har skabt trappen som en dramatisk rumlig skulptur, der skal ses som et symbol på FN's arbejde for at skabe dialog, interaktion og positive møder mellem mennesker i alle dele af verden. I det daglige liv inspirerer den skulpturelle form FN-ansatte til at ønske at bruge trappen, og dermed danner trappen også grundlaget for dialog, samarbejde og uformelle møder mellem de forskellige FN-organisationer.

Bæredygtighed

Alle kontorniveauer er kendetegnet ved et åbent og fleksibelt layout, der tilskynder til videnudveksling og interaktion samt individuel nedsænkning. Arbejdsstationer er sikret masser af dagslys af høj kvalitet og et godt indeklima. Arbejdsmiljøet forbedres yderligere ved en overordnet sundhedspolitik, herunder grønne rekreative områder og en række bæredygtige funktioner, herunder :

Luftkvalitet - Bygningen er designet til at begrænse brugen af kemikalier og forurenende stoffer under både dens konstruktion og dens anvendelse. Bygningen er helt ventileret med filtreret udeluft. Dette sikrer, at kun ren, frisk luft er til stede i bygningen og hjælper med at afbalancere det indvendige fugtighedsniveau.

Solpaneler - Mere end 1400 solcellepaneler forer bygningens tag for at understøtte målet om at generere vedvarende energi på stedet. Med en estimeret samlet produktion på 297.000 kWh / år reducerer solcellepanelerne behovet for elektricitet fra nettet markant.

Havvandskøling - Koldt havvand pumpes ind i bygningens kølesystem, hvilket næsten helt eliminerer behovet for elektricitet til at drive kølecyklussen.

Vandeffektivitet - Innovative luftere er placeret i vandhanerne i køkkener, toiletter og brusere i hele bygningen. Lavstrømningskredsen reducerer vandforbruget. Derudover opsamler rør på taget næsten 3.000.000 liter regnvand årligt, hvilket er næsten nok til at skylle toiletterne i hele bygningen uden at bruge drikkevand.

Solafskærmninger - Sofistikeret solafskærmning på bygningens facade kan åbnes og lukkes for enten at fælde eller reflektere solens varme.

Reflekterende tag - Bygningens tag er belagt med en hvid, genanvendelig membran lavet af plantebaserede materialer. Den miljøvenlige belægning reflekterer sollys og reducerer bygningens solopvarmning.

FN-byen forventes at blive en af Danmarks mest energieffektive bygninger med et årligt energiforbrug på mindre end 50 KwH pr. M2 (dansk energiklasse 1). FN-byen er registreret i LEED-bæredygtighedsvurderingssystemet med certificeringsmålet LEED® Platinum. FN-byen er blevet tildelt den prestigefyldte GreenBuilding Award 2012 af Europa-Kommissionen.

Projektdata

Projektet leveres i to faser: Fase 1 blev afsluttet i december 2012 og fase 2 vil være afsluttet i december 2013. Den officielle indvielse fandt sted 4. juli 2013 med deltagelse af FNs generalsekretær, Mr. Ban Ki-Moon.

Klient: FN Byen ps (Københavns Havn & Byudvikling)

Arkitekt: 3XN

Ingeniør: Orbicon a / s

Landskab: Schønherr

Entreprenør: Pihl A / S

Interiørdesign: PLH / UN Common Services

Størrelse: 45.000 m2 kontor og offentlige faciliteter + 7.000 m2 arkiver og sekundære faciliteter

Anbefalet: