Logo da.designideashome.com

Medialab-Prado Af Langarita-Navarro Arquitectos

Indholdsfortegnelse:

Medialab-Prado Af Langarita-Navarro Arquitectos
Medialab-Prado Af Langarita-Navarro Arquitectos
Anonim

Medialab-Prado af Langarita-Navarro Arquitectos

Det spanske studie Langarita-Navarro Arquitectos har skabt et kunstcenter i Madrid ved at installere en fleksibel struktur bag betonvæggene i en gammel industribygning (+ slideshow).

Fotografi af Miguel de Guzmán

Den renoverede bygning fungerer som et forskningslaboratorium og et udstillingsrum for Medialab-Prado, en byfinansieret organisation, der udforsker produktion og formidling af kunst og digital kultur.

Fotografi af Luis diaz diaz

La Serrería Belga, eller den belgiske savværk, blev bygget i det tidlige tyvende århundrede. Til renoveringen besluttede arkitekterne María Langarita og Víctor Navarro at forlade fasaden på den gamle bygning intakt og indsætte en mere fleksibel struktur inde i, som de kaldte La Cosa, eller The Thing.

Fotografi af Luis Diaz Diaz

"[Det er] en let og leddet struktur med en vis præ-teknologisk luft, der, infiltreret i bygningen, muliggør et stort potentiale for transformation, " forklarer de.

Fotografi af Miguel de Guzmán

Arkitekterne brugte lette og holdbare materialer, der let kan adskilles og genanvendes for at lette organisationens skiftende behov.

Fotografi af Miguel de Guzmán

”Enhver kopiering eller inkorporering af elementer eller løsninger, der allerede var bidraget af Serrería-bygningen, blev undgået,” siger de.

Fotografi af Miguel de Guzmán

Et tre-etagers volumen blev indsat i et tomrum i midten af bygningen og har gennemskinnelige vægge, der kan oplyses med forskellige neonfarver.

Fotografi af Luis Diaz Diaz

En række trækasser giver indgang og mindre værelser andre steder i bygningen. Der er også nye trapper, træmøbler og persienner, der fungerer som projektionsskærme.

Fotografi af Luis Diaz Diaz

Langarita-Navarro Arquitectos arbejdede på et lignende projekt til at konstruere et nomadisk musikakademi i et Madrid-lager. Andre bygninger fra studiet inkluderer en restaurant ved gaden og et event-rum og et hus med en uregelmæssig geometrisk platform.

Fotografi af Miguel de Guzmán

Se mere arkitektur og interiør i Madrid, herunder en biograf i et tidligere slagteri.

Fotografi af Luis Diaz Diaz

Her er nogle flere oplysninger fra Langarita-Navarro Arquitectos:

Medialab-Prado

Madrid, Spanien

Det er måske mere end noget andet, at det er meget mærkelig med de divergerende intentioner, der findes i La Serrería Belga-tilpasningsprojektet til Medialab-Prado, der gør det muligt for dem at sameksistere, men ikke uden en vis grad af ironi.

Fotografi af Luis Diaz Diaz

Den første af disse kaustiske sameksistenser stammer fra en vis institutionel skizofreni. Mens 'Paseo del Arte' blev omdannet til Madrid Rådhusets banner for at tiltrække international turisme, blev der samtidig fremsat en arkitektkonkurrence i det samme område, som ville ende med at betjene en institution, der sponsorerede debatter, der var dybt kritiske til denne model.

Fotografi af Miguel de Guzmán

Medialab definerer sig selv som "et rum til produktion, forskning og formidling af digital kultur og sammenløbet mellem kunst, videnskab, teknologi og samfund", og i modsætning til den traditionelle udstillingsmodel fremmer det produktion som en gennemtrængelig proces, hvilket erstatter tilskuerens figur med skuespillerens figur, eller mæglerfiguren som facilitator for forbindelser.

Fotografi af Luis Diaz Diaz

La Serrería vs La Cosa er et andet mønster af sameksistens, som ligesom en modstridende dialekt letter besættelsen af det mellemliggende rum mellem begge rivaler, ud over det konventionelle koncept med restaurering.

Fotografi af Luis Diaz Diaz

La Serrería Belga (den belgiske savværk) blev bygget i forskellige stadier, der startede i 1920'erne af arkitekten Manuel Álvarez Naya, og det var en af de første arkitektoniske resultater i Madrid, der beskæftigede armeret beton. La Cosa (The Thing) er på sin side det navn, som vi har brugt til at henvise til gruppen af mekanismer, installationer og faciliteter, der, når det blev samlet, gjorde det muligt at bringe bygningen ajour med de aktuelle krav.

Fotografi af Miguel de Guzmán

En let og leddet struktur med en vis forteknologisk luft, der, infiltreret i bygningen, muliggør et stort potentiale for transformation. I sidste ende er det sameksistensen af modsætninger, der gjorde det muligt at tænke på halvvejspunktet mellem disse samtalepartnere ikke som et fuldstændigt produkt, men snarere som en åben, alsidig proces aktiveret af brugerne.

Fotografi af Luis Diaz Diaz

Disse former for sameksistens skabte muligheden for nogle af de strategier, der blev anvendt i denne tilpasning:

»Bevillingen af den eksisterende bygning, ikke kun som en historisk fortælling, men også som en beholder til latente energier, der er tilsluttet projektet som et effektivt materiale. Enhver kopiering eller inkorporering af elementer eller løsninger, der allerede var bidraget med af Serrería-bygningen, blev undgået.

Fotografi af Miguel de Guzmán

»Den uspecifikke behandling af rummet. Denne tilstand resulterede i en homogen tilgang til materialeløsninger og ensartet distribution af installationer.

Fotografi af Luis Diaz Diaz

»At tænke på handlingen som en lagdeling med forskellige niveauer af ændringer over tid. Letvægts konstruktionssystemer, der kan adskilles, blev valgt, ligesom materialer, hvis holdbarhed og tilpasningsevne ikke vil konditionere fremtidige transformationer.

Fotografi af Luis Diaz Diaz

»Ser på hver ny intervention som en mulighed for at inkorporere støttesystemer til kreative handlinger og forskning. Dette omfattede løsninger såsom anvendelse af dobbelt persienner som projektionsskærme, der drage fordel af hulrum i den eksisterende struktur til at skabe et retro-projiceret gulv, brugen af skillevæggen som en digital facade og design af La Cosa som en mekanisme til digital eksperimentering.

Fotografi af Luis Diaz Diaz

Projekt: Tilpasning af Serrería Belga til Centro Medialab-Prado placering

Sted: Madrid

Arkitekter: María Langarita og Víctor Navarro

Samarbejdspartnere: Elena Castillo, Marta Colón, Javier González Galán, Roberto González, Juan Palencia, Guillermo Trapiello, Gonzalo Gutiérrez, Paula García-Masedo

Fotografi af Luis Diaz Diaz

Anbefalet: