Logo da.designideashome.com

Det Moderne Tanghus Af Vandkunsten Og Realdania

Indholdsfortegnelse:

Det Moderne Tanghus Af Vandkunsten Og Realdania
Det Moderne Tanghus Af Vandkunsten Og Realdania

Video: Det Moderne Tanghus Af Vandkunsten Og Realdania

Video: Det Moderne Tanghus Af Vandkunsten Og Realdania
Video: Det Vedligeholdelsesfri Hus - Traditionen - MiniCO2 Husene 2023, December
Anonim

Det moderne tanghus af Vandkunsten og Realdania Byg

Tangpuder blev brugt som beklædning til dette feriehus på den danske ø Læsø af arkitektstudiet Vandkunsten og den almennyttige organisation Realdania Byg (+ slideshow).

Det moderne tanghus revurderer den traditionelle byggemetode i Læsø, hvor træerne i mange århundreder var sparsomme, men tang har altid været rigelig på strandene. På et tidspunkt var der hundreder af tangklædte huse på øen, men nu er der kun omkring 20 tilbage, hvilket fik Realdania Byg til at indlede et bevaringsprojekt.

Holdet indrullede Vandkunsten til at designe et nyt hus, der kombinerer det traditionelle materiale med det 21. århundredes konstruktionsteknikker.

"Tang er på samme tid meget gammel og meget 'just-in-time', fordi det på mange måder er det ultimative bæredygtige materiale, " fortalte Realdania Bygs Jørgen Søndermark til Dezeen.

”Det gengiver sig selv hvert år i havet, det kommer på land uden nogen indsats fra mennesker, og det tørres på nærliggende marker af sol og vind,” fortsatte han. "Det isolerer lige så godt som mineralisolering, det er ikke-giftigt og brandsikkert, og det har en forventet levetid på mere end 150 år!"

I stedet for blot at hælde tang på taget, fyldte designerne materialet i nettede poser og fastgjorde det i længder på tværs af træindrammede vægge og tag af huset. Mere tang blev lukket i trækasser til brug som isolering bag facaden og under gulve.

"Ved at bruge tang i konstruktionen sikrer vi ikke kun den fortsatte levering af tang til brug i de historiske huse, vi genindfører også et materiale til den moderne bygningsindustri, der er CO2-reducerende, miljøvenlig og bæredygtig i en bredere forstand, " sagde Søndermark.

De indvendige vægge er foret med træplader, der indrammer en række værelser beregnet til at huse to familier. En stue og køkken med dobbelt højde danner centrum, mens soveværelserne er placeret i enderne og på loftet.

"Vores projekt har vist, at tang har bemærkelsesværdige akustiske egenskaber, " tilføjede Søndermark. "Dette skaber overraskende komfortable værelser, mens evnen til at absorbere og give fra sig fugtighed bidrager til at regulere indeklimaet."

Anbefalet: