Logo da.designideashome.com

National Art Museum Of China Konkurrenceindlæg Af Frank Gehry

Indholdsfortegnelse:

National Art Museum Of China Konkurrenceindlæg Af Frank Gehry
National Art Museum Of China Konkurrenceindlæg Af Frank Gehry

Video: National Art Museum Of China Konkurrenceindlæg Af Frank Gehry

Video: National Art Museum Of China Konkurrenceindlæg Af Frank Gehry
Video: VANGELIS RINAS ATERMON PLEFSIS - at the National Art Museum of China in Beijing 2023, November
Anonim

National Art Museum of China konkurrenceindlæg af Gehry Partners

Gehry Partners har frigivet billeder af sin postliste til konkurrencen om at designe National Art Museum of China (NAMOC) i Beijing - en konkurrence, der antages at være vundet af Jean Nouvel.

Frank Gehrys firma Gehry Partners blev på listen på listen sammen med Nouvel og Zaha Hadid til det prestigefyldte projekt, og selvom der ikke er offentliggjort nogen officiel meddelelse, rapporterede Financial Times i maj, at arbejdet var ved at begynde at bygge Nouvels design.

Gehrys underkastelse har gennemskinnelig stenbeklædning og et interiør, der består af en række høje, geometriske gårdspladser, der minder om pagoder og templer.

"Vi realiserede projektet fra koncept gennem design til en fuldskala mock-up [af beklædningen], som vi producerede i Beijing, " siger David Nam, partner hos Gehry Partners. "Projektet blev udviklet i dybden over et og et halvt år gennem tre konkurrencetrin."

Nam tilføjede: "Så vidt vi ved, har den kinesiske regering ikke offentliggjort nogen officiel meddelelse [om vinderen af konkurrencen]".

Fod i fuld størrelse af gennemsigtig stenfasade

National Art Museum of China (NAMOC) vil være udstillingsvinduet i et nyt kulturelt distrikt, der bygges tæt på Herzog & de Meurons nationale stadion i Pekings olympiske park. Det vil tiltrække op til 12 millioner besøgende om året, hvilket gør det til verdens travleste kunstmuseum.

Modeller af Gehrys design vises på Museum of Contemporary Art i Los Angeles (MOCA) som en del af A New Sculpturalism-udstillingen med sydkalifornisk arkitektur.

Se alle vores historier om Frank Gehry | Se alle vores historier om Beijing

Her er lidt tekst om projektet fra Gehry Partners:

NATIONAL KUNSTMUSEUM FOR KINA

KONKURRENCE

Beijing, Folkerepublikken Kina

Globaliseringen af kunsten forbinder verdens kulturer. Kunst kan fungere som et instrument til at nedbryde hindringerne for forståelse mellem kulturer. Kina er i fokus i denne globale samtale på dette øjeblik. Den kinesiske verden for moderne kunst eksploderer i en hidtil uset hastighed, der står i forhold til størrelsen af dens befolkning. Mennesker over hele verden strømmer for at opleve kinesisk kunst. Denne form for kulturelt engagement fremmer tværkulturel forståelse og påskønnelse. Dette er modellen for fremtiden og er central for designet til National Art Museum of China (NAMOC).

Konkurrencen om NAMOC involverede tre runder, der fandt sted mellem december 2010 og juli 2012. Rundt én var konceptfasen. Runde to var den primære designfase. Runde tre adresserede klientfeedback fra runde to og avancerede den tekniske udvikling af projektet.

NAMOC vil danne centrum for et nyt kulturdistrikt i Beijing. Beliggende nord for byens centrum i den olympiske park, vil distriktet bestå af fire museer. NAMOC vil besætte det vigtigste sted, der vender mod den centrale akse i den olympiske park. Det primære mål med konkurrenceopdraget var at skabe et design, der adresserer konceptet med en kinesisk arkitektur fra det 21. århundrede. Vi skabte et design, der er unikt tilpasset Kina og dets rige kulturhistorie, der fremkalder historiske modeller uden at kopiere dem, for at skabe en innovativ bygning i modsætning til noget andet i verden.

Gennem vores projekter har vi været på udkig efter en måde at udtrykke bevægelse med inerte materialer som grækerne gjorde med heste og soldater i Elgin-kuglerne og som de indiske Shiva-dansefigurer. Vores indsats for at udtrykke subtil bevægelse i facaden er det, der fører os til studium af glas.

Mock-up i fuld størrelse af gennemskinnelig stenbeklædning

Fasaden er beklædt med et nyt materiale udviklet af Gehry Partners - gennemskinnelig sten. Stemmer af de mest dyrebare kinesiske materialer og har egenskaber som jade. Af alle de materialer, vi udforskede, fandt vi, at glas var det mest overskridende og symboliske for kinesiske landskabsmalerier, af bevægende vand, af bjergene, der er dækket af tåge. Det har gravitationer, der skaber en følelsesladet indflydelse på besøgende. Det giver bygningen en statelig og ædel udseende, der passer til et nationalt museum.

Vi eksperimenterede med den gennemskinnelige sten i mange forskellige forhold og konfigurationer, kiggede på den i forskellige lys og fandt, at den har evnen til at projicere bevægelse. Det ændrer sig smukt med lyset, bliver flydende og giver mulighed for forskellige effekter med kunstig belysning, bannere og projektion. Glasset giver bygningen let mulighed for at transformere sig gennem dagen og årstiderne, såvel som til festivaler og til at skifte udstillinger.

Den gennemskinnelige sten er en del af det innovative bæredygtige facadekoncept, der indeholder et ventileret luftrum for at reducere bygningens varme- og kølebelastning. Derudover bruges luftrummet til at vise kunstbannere og fremspring, hvilket giver bygningens facade mulighed for at ændre sig og forblive aktuelle langt ind i fremtiden og endda blive et lærred til kunstnerprojekter.

Bygningens indgangspartier og interiører er organiseret for at rumme et hidtil uset antal lånere, der forventes at besøge museet. Bygningen er designet til effektivt og komfortabelt at rumme 38.400 besøgende om dagen og cirka 12 millioner besøgende om året, hvilket gør det muligt for NAMOC at have det højeste deltagelse af ethvert museum i verden. Fire distribuerede poster på hvert hjørne af bygningen letter behandlingen af et stort antal besøgende og minimerer enhver kø af besøgende. Hver af de fire poster er forbundet til et af fire rulletrapper-systemer, der giver hurtig og effektiv distribution af besøgende til alle dele af museerne. En ceremoniel indgang er placeret i midten af den vestlige facade, vendt mod den olympiske park. Artikulationen af denne indgang fremkalder silhuetten af et kinesisk tempel.

Bygningens interiør er organiseret omkring en række store offentlige rum, der er forbundet lodret af rulletrapper. Disse rum er inspireret af pagoder og tempelformer - gengivet som besættelige hulrum; figurerne er kun læselige indefra. De offentlige rum giver et orienterende udstyr for besøgende til let at navigere i det store museum og skabe en formel kontinuitet mellem formen på bygningens facade og museets indre. Ud over at give adgang til gallerier giver de offentlige rum muligheder for kunstudstillinger og arrangementer i stor skala.

Organiseringen af gallerierne blev udviklet gennem drøftelser med NAMOC. 60 procent af gallerierne er dedikeret til de permanente samlinger af det 20. århundrede kinesisk kunst, kinesisk kalligrafi, kinesisk folkekunst og international kunst. Den permanente samling ligger i anden, tredje og fjerde etage i gallerityper for at tilpasse sig kunstens krav. Stueetagen, femte sal og taggallerierne er dedikeret til at ændre moderne kunstudstillinger. De er højere i højden og har en større variation i form og skala.

Museet inkluderer et komplet supplement til understøttende funktioner. Et kunstakademi, et institut for kunstforskning og -bevaring, fem auditorier, detailforretninger, restauranter og caféer og store kunstlagringsområder er blevet indarbejdet i museets design.

Designet til museet blev udviklet med et integreret bæredygtighedskoncept. Designet er baseret på en høj komfort-lav effektstrategi, der inkluderer koncepter til belastningsreduktion, systemoptimering og substitution af vedvarende ressourcer.

  • Den innovative facadekonstruktion reducerer bygnings opvarmnings- og kølebelastning.
  • Omfattende dagslys af cirkulationsrum bruges til at reducere krav til kunstig belysning.
  • Fotovoltaiske celler er indbygget på taget og genererer nok elektricitet til at drive 100% af de elektriske belysninger til bygningen.
  • Geotermiske brønde, der er indbygget i bygningens fundamentsystem, bruges til at imødekomme 100% af kravene til varmeafvisning i varme- og kølesystemet, hvilket eliminerer behovet for køletårne på bygningens tag.

Anbefalet: