Logo da.designideashome.com

Richard Rogers Siger, At Arkitekter Har En Pligt Til Samfundet

Indholdsfortegnelse:

Richard Rogers Siger, At Arkitekter Har En Pligt Til Samfundet
Richard Rogers Siger, At Arkitekter Har En Pligt Til Samfundet

Video: Richard Rogers Siger, At Arkitekter Har En Pligt Til Samfundet

Video: Richard Rogers Siger, At Arkitekter Har En Pligt Til Samfundet
Video: Qanorooq 14.09.2018 2023, December
Anonim

"Vi har et ansvar over for samfundet" siger Richard Rogers

Nyheder: på tærsklen til en større udstilling om hans liv har arkitekten Richard Rogers talt om, hvordan arkitekturens borgerlige ansvar er blevet eroderet i "en grådighedstid". Opdatering: dette interview vises i Dezeen Book of Interviews, der nu er til salg for £ 12.

"I min generation var ideen, at du skulle bygge for fremtiden, " fortalte Rogers aan Dezeen. "Vi havde lige haft en frygtelig krig, og der var denne meget stærke følelse af, at staten kunne beriges ved den måde, vi udspilede vores evner på."

Han tilføjede: "Dette er gået. Det er meget mere en alder af grådighed. Det handler meget mere om hundehund og accept af, at det ikke betyder noget, hvad du tjener, du har ingen pligt til samfundet."

Rogers, grundlægger af arkitekter Rogers Stirk Harbor + Partners, talte med Dezeen, da de sidste forberedelser var i gang for Richard Rogers RA: Inside Out, der åbner for offentligheden på Royal Academy i London torsdag den 18. juli.

"Den rigtige titel [på udstillingen] er Ethos, " sagde Rogers, der fejrer sin 80-årsdag i denne måned. "Tanken er, at vi har et ansvar over for samfundet. Det giver os en rolle som arkitekter ikke kun for klienten, men også for den forbipasserende og samfundet som helhed."

Udstillingen på RA vil udforske ideerne og filosofierne bag Rogers arbejde og udforske hans sociale, politiske og kulturelle påvirkninger såvel som den indflydelse, han har haft på disse områder i en karriere, der spænder over 50 år.

"På den ene væg [i udstillingen] vil det sige 'et sted for alle mennesker, alle aldre, alle trosbekendelser, de rige og de fattige', " forklarer Rogers. "Det var faktisk det første afsnit, jeg skrev med Renzo [Piano], da vi deltog i Pompidou-konkurrencen, men det forklarer også hjertet i udstillingen. Det gav os måde at håndtere Pompidou på, ikke bare som en bygning, men som et sted - som jeg er meget mere interesseret i."

Rogers og Piano, dengang relativt ukendt, deltog i konkurrencen om at designe Center Georges Pompidou i Paris mod 700 andre deltagere med et design til en radikal, fleksibel bygning med sine servicekanaler på ydersiden og et stort offentligt torv foran sig. Bygningen gav begge anseelse, da den blev afsluttet i 1977.

Rogers fortsætter: "På en anden væg vil der være den hellenske ed, der siger 'Jeg vil forlade denne by smukkere, end jeg kom ind i den.' Det var en ed, som alle borgere afgav, og jeg vil gerne synes, det er en ed, som vi alle er forpligtet til at lave."

Rogers beskrev, hvordan den sociale etos i hans generation fik de fleste af hans samtidige til at bruge tid på at arbejde på offentlige projekter.”Jeg var i Architectural Association i 50'erne og derefter gik jeg til Yale,” sagde Rogers.”Alle, jeg var i skole med, gik videre til skoleafdelinger, hospitaler, boligafdelinger, det lokale amtsråd og så videre. Jeg arbejdede på skoler. Jeg vil sige, at 90% af de studerende, der var på AA med mig, gik på at arbejde [i den offentlige sektor]."

Dog tilføjede han, at der i nogle henseender er større muligheder for arkitekter i dag.”Storbritannien har nu meget gode moderne arkitekter. Man kunne hævde, at ingen nation har det bedre. Politisk interesse? Der har aldrig været meget.”

"Men på nogle måder [tingene er] bedre. Hvis du tager til London City, er det temmelig godt. Jeg kom ud forleden fra Design Museum på den anden side af Tower Bridge, og jeg troede, jeg var i New York, med alle tårne og lys. Jeg siger ikke, at det er godt eller dårligt, men det er meget spændende, det er meget dynamisk. Det er noget, der var umuligt før. Det er en meget spændende tid."

Han tilføjede: "Jeg vil ikke sige, at tingene er grimme, men vi er nødt til at være meget på vagt over for at beskytte det offentlige rum."

Rogers vandt Pritzkerprisen i 2009 og blev ridderet i 1981 og lavede en herre i 1996. Han har designet landmærkebygninger inklusive Lloyds of London, Bordeaux Law Courts, Heathrow Terminal 5 og Millennium Dome (nu O2 Arena).

Rogers Stirk Harbor + Partners vandt Stirling-prisen i 2009 for deres Maggie's Center i London. Deres Leadinghall Building på 225 meter er i øjeblikket under opførelse i London.

Anbefalet: