Logo da.designideashome.com

Richard Rogers RA: Inside Out-udstilling

Indholdsfortegnelse:

Richard Rogers RA: Inside Out-udstilling
Richard Rogers RA: Inside Out-udstilling
Anonim

Richard Rogers RA: Inside Out-udstilling på Royal Academy of Arts

Dezeen-promovering: en udstilling dedikeret til værket af den britiske arkitekt Richard Rogers åbner i Londons Royal Academy of Arts i dag.

Center Pompidou, foto af David Noble. Topfoto af Katsuhisa Kida

Udstillingen, der er beregnet til at falde sammen med Rogers '80-års fødselsdag, indeholder en retrospektiv af arkitektens karriere - fra hans tidlige oplevelser og uddannelse til hans nuværende portefølje af arbejde med Rogers Stirk Harbor + Partners.

Rulletrapper i Center Pompidou

Originale arkitektoniske tegninger, skitser og fotografier af hans ikoniske bygninger vil blive vist, såsom det radikale Centre Pompidou i Paris, designet med Renzo Piano, Lloyds hovedkvarter i London og Bordeaux Law Courts.

Center Pompidou-højde fra konkurrenceindgangen

Rogers vil reflektere over sin arkitekturkarriere under en aftendiskussion den 19. juli, og han får sammen med Piano for at chatte om deres samarbejde på en anden begivenhed den 4. oktober.

Værelset ved Lloyd's of London, foto af Janet Gill

En række fredag aften taler temaet om arkitektur og urban design vil indeholde talere Michael Pinsky, Dan Pearson og Douglas Murphy og vil være gratis for alle med en udstillingsbillet.

New Area Terminal, Madrid Airport, foto af Manuel Renau

Udstillingen åbner for offentligheden fra i dag indtil 13. oktober i Burlington Gardens galleri på Royal Academy of Arts.

Nationalforsamlingen for Wales, foto af Katsuhisa Kida

Billetter koster £ 8, og indrømmelser er tilgængelige, mens børn under 12 år gratis og RA's Friends går gratis.

Wimbledon House, foto af Richard Bryant

For mere information om udstillingen kan du besøge Royal Academy of Arts websted.

Forud for udstillingen talte Richard Rogers med Dezeen om, hvordan arkitekturens borgerlige ansvar er blevet eroderet i "en tids grådighed". Læs interviewet »

Se alle vores historier om Richard Rogers »

Se mere arkitektur af Rogers Stirk Harbor + Partners »

Følgende information kommer fra arrangørerne:

Richard Rogers RA: Inside Out

Richard Rogers RA: Inside Out vil udforske ideer og etos fra den internationalt anerkendte arkitekt og urbanist Lord Rogers fra Riverside. Udstillingen, der er bestemt til at falde sammen med Rogers '80-års fødselsdag, vil undersøge hans sociale, politiske og kulturelle påvirkninger og deres forbindelse til hans arkitektur. Tidligere uset originalt materiale, tegninger og personlige genstande vil give en unik indsigt i tankegangen bag en af verdens mest berømte arkitekter. Richard Rogers RA: Inside Out afholdes i Burlington Gardens, Royal Academy's nye sted for moderne kunst og arkitektur.

Udstillingen vil trække på de centrale stadier i Rogers liv, fra indflydelsen fra hans italienske familie, hans oplevelse af krigstidens og efterkrigstidens Storbritannien, hans uddannelse i Architectural Association og Yale og virkningen af at se ny amerikansk arkitektur og teknologi. Besøgende vil blive introduceret til Rogers 'principper gennem præsentationen af store projekter og samarbejder, der afslører hans banebrydende ideer om arkitektur og hans tro på behovet for at skabe livlige byer for alle.

Rogers har konsekvent arbejdet med temaer, der er langt bredere end konventionel arkitektonisk tænkning, og artikuleret dem som en talsmand, forfatter, politiker og aktivist samt som arkitekt. I over et halvt århundrede har Rogers forfægtet de sociale mål for arkitektur, vigtigheden af det offentlige rum, byfornyelse og bedre planlægning gennem innovativ design. Han har spillet en central rolle i masterplanlægning og udformning af regeringspolitikken for byudvikling, idet han troede, at arkitektur er det mest magtfulde middel til social forandring.

Et antal højprofilerede projekter, der inkorporerer Rogers 'arkitektoniske principper, vil blive vist frem. Disse vil omfatte Center Pompidou, designet med Renzo Piano og stadig betragtet som en af de mest radikale moderne bygninger siden dens åbning i 1977, det hovedkvarter, der er opført i klasse 1 for Lloyd's of London, og Bordeaux Law Courts. Gennem disse projekter har Rogers etableret sig og sin praksis, Rogers Stirk Harbor + Partners, som stående i spidsen for arkitekturindustrien.

Udstillingen samler de vidtrækkende virkninger, som Rogers 'interesse i politik for social retfærdighed har haft på arkitektur og offentlig politik.

Wimbledon House skitse

Deltag i debatten

For at tilskynde besøgende til at deltage i debatter og emner omkring arkitektur i dag, vil det sidste rum i udstillingen være et rum til dialog og diskussion, begivenheder og workshops, hvor besøgende kan dele deres synspunkter og høre fra højprofilerede højttalere i beslægtede felter. Se også efter Rogers Stirk Harbor + Partners Manufactured House i gården gennem august indtil begyndelsen af september. Dette innovative, fladpakkede, miljøeffektive hjem er et eksempel på, hvordan nye bygningsteknologier kan hjælpe med at forme bedre massehus.

Fredag aften Soapbox Talks

At finde sted i Richard Rogers RA: Inside Out, Soapbox giver en bogstavelig platform for nøglefigurer fra verdener inden for arkitektur, design, kunst og ingeniørvirksomhed til at skabe frisk og lidenskabelig 15-minutters polemik om nogle af de centrale problemer i forbindelse med arkitektur og byer i dag og i fremtiden. Provokerende og inspirerende, omstridt og stimulerende, publikums deltagelse fremmes aktivt!

19.30.30 - Galleri 10, Royal Academy of Arts, Burlington Gardens. Gratis med en udstillingsbillet (ingen reservation kræves).

»26. juli: Michael Pinsky - frisk og lidenskabelig polemik om centrale spørgsmål, der konfronterer arkitektur og byer.

»2. august: Douglas Murphy - forfatter og kritiker. Murphy spørger 'Hvem fremtid?'

»9. august: Carolyn Steel - arkitekt og førende tænker inden for mad og byer, Steel vil diskutere" Sitopia: The Creative Power of Food ".

»16. august: Dan Pearson - førende landskabsdesigner, Pearsons arbejde spænder fra små private haver til store, mangefacetterede offentlige rum og parker.

»30. august: Anna Minton - Minton diskuterer 'hvordan den sikkerhed, der følger med privatiserede' offentlige 'steder skaber frygt og paranoia. En virkelig offentlig verden derimod er åben, inkluderende og demokratisk.

Zip-up House med tilladelse fra Richard + Su Rogers

Aftenarrangementer

Kontroller RA-webstedet for at få detaljerede oplysninger, timinger og billetter.

»19. juli: Richard Rogers RA i samtale

»9. september: Arkitektur og politik

»23. september: Design af byer

»4. oktober: Richard Rogers og Renzo Piano med Alan Rusbridger

Besøg udstillingswebstedet her for at få flere oplysninger om dagbegivenheder, familieaktiviteter, udstillinger og arkitekturture.

Organisation

Richard Rogers RA: Inside Out er organiseret af Rogers Stirk Harbor + Partners (RSH-P) og Royal Academy of Arts. Udstillingen er kurateret af Jeremy Melvin, konsulentkurator for arkitektur, Royal Academy of Arts. Udstillingen er designet af Ab Rogers Design med grafik af Graphic Thought Facility.

Støttet af: Ferrovial Agroman, Heathrow og Laing O'Rourke. Investerer i dag for at transformere i morgen.

Mediepartner: The Guardian

Tegning af "London som det kunne være"

Katalog

Der er offentliggjort et illustreret katalog, der ledsager udstillingen Richard Rogers RA: Inside Out, med bidrag fra blandt andre Michael Heseltine, Anne Powers, Michael Craig-Martin og Ricky Burdett.

Datoer

Åben for offentligheden: Torsdag 18. juli - søndag 13. oktober 2013, 10:00 til 18:00 dagligt (sidste adgang kl. 17.30)

Sidste nat åbning: Fredage indtil 22:00 (sidste adgang 21.30)

Anbefalet: