Logo da.designideashome.com

Thomas Heatherwick Designer Singapore Læringsnav

Indholdsfortegnelse:

Thomas Heatherwick Designer Singapore Læringsnav
Thomas Heatherwick Designer Singapore Læringsnav

Video: Thomas Heatherwick Designer Singapore Læringsnav

Video: Thomas Heatherwick Designer Singapore Læringsnav
Video: NTU Learning Hub 2023, December
Anonim

Learning Hub ved Nanyang Technology University af Thomas Heatherwick

Den britiske designer Thomas Heatherwick har frigivet billeder af en bygning inden for teknologiundervisning under opførelse ved Nanyang Technology University i Singapore.

Ligner huben på Nanyang Technology University, der ligner en klynge af langstrakte bibehæl, udforsker nye måder at undervise på et tidspunkt, hvor computere og internettet udfordrer rationalet for læringsinstitutioner.

"Før var universitetet det sted, du ville komme til, fordi det havde computere, eller universitetet var det sted, du ville komme til, fordi det havde bøgerne, " sagde Heatherwick og forklarede bygningens koncept i en hovedtale på Verdensarkitekturfestival i Singapore sidste år. "Og nu kan du bare blive i dit soveværelse med din [iPhone] og få din ph.d. og behandle de forskellige professorer - og hvad er formålet med en universitetsbygning mere?"

Som svar ønskede universitetet at opløse det traditionelle forhold mellem tutor og studerende for at opmuntre til en ny slags samarbejdsundersøgelser. "De vil ikke længere have modellen til en mester foran klassen, " sagde Heatherwick i sit foredrag. "[Det] er noget, de vil flytte væk fra helt."

Bygningen består af flere 8-etagers tårne, der indeholder stabler af tutorials-rum, men undgår at bruge traditionel cirkulation og rumindretning. Værelserne er mindre hjørne for at opløse standardklassehierarkiet, hvor læreren er foran, og eleverne vender alle mod ham eller hende.

I stedet for korridorer har hvert niveau åbne gallerier, hvor studerende kan cirkulere og mødes. Og i stedet for en konventionel indgang er bygningen porøs i jordoverfladen, hvilket betyder, at folk kan nærme sig og komme ind fra enhver retning.

"Så bygningen har ingen dør, det hele er porøst, " sagde Heatherwick. "Du kan bare gå ind i et stort fælles rum, der forbinder det hele sammen."

Nanyang Technology University blev masterplanlagt af den japanske arkitekt Kenzo Tange i 1980'erne og har bygninger beliggende i frodige haver. Heatherwicks design afspejler dette ved at placere planter og træer på taget og på nogle af cirkulationsniveauerne.

Billeder er høflighed af Heatherwick Studio. Her er mere information fra studiet:

Heatherwick studio har vundet en konkurrence om at designe en Learning Hub til et universitet i Singapore. Navet vil være en del af en ordning på £ 360 millioner, som Nanyang Technological University er i gang med, og er den første genudvikling af sin campus på 20 år.

Det var klart for os, at der siden begyndelsen af internettet og lave omkostningscomputere har været et tydeligt skift i, hvordan studerende nærmer sig uddannelsesfaciliteter. Universitetsbygninger er ophørt med at være det eneste sted, hvor studerende er i stand til at finde uddannelsestekster og er blevet uappellerende rum med utallige korridorer, intet naturligt dagslys og kun antydninger til andres tilstedeværelse.

Studiets tilgang var at omdefinerer ambitionen om en universitetsbygning og igen gøre det til en væsentlig del af den videregående uddannelseserfaring. Inden for denne nye kontekst er formålet med et universitet at skabe sammenhæng og samvær, så studerende kan møde deres kolleger, iværksættere eller kolleger i et rum, der tilskynder til samarbejde.

Navets form dikteres af dens funktion og samler 55 tutorial rooms i en struktur uden konventionelle korridorer, som traditionelt har skabt social adskillelse og isolering. Læringsnavet har ingen dør, det er porøst. Studerende kan gå ind fra 360 grader rundt i et stort centralt rum, der forbinder alle separate tårne sammen. Hvert tårn består af en stak klasseværelser, der gradvis opbygges med haver på udvalgte etager.

En anden inspiration for knudepunktet var et ønske om at nedbryde de traditionelle firkantede fremadrettede klasseværelser med en klar front og hierarki og flytte til et hjørneløst rum, hvor lærere og studerende blandes på et mere lige grundlag.

Anbefalet: