Logo da.designideashome.com

UNStudio Designer Yongjia World Trade Center

Indholdsfortegnelse:

UNStudio Designer Yongjia World Trade Center
UNStudio Designer Yongjia World Trade Center

Video: UNStudio Designer Yongjia World Trade Center

Video: UNStudio Designer Yongjia World Trade Center
Video: Midday Talk: UNStudio - Джерард Лузекоут и Харлен Миллер 2023, December
Anonim

UNStudio designer Yongjia World Trade Center

Nyheder: Det hollandske kontor UNStudio har vundet en konkurrence om at designe et verdenshandelscenter i den voksende by Wenzhou, Kina, med forslag til en familie af segmenterede skyskrabere.

Yongjia World Trade Center vil besætte et elleve-hektar stort område ved floden ved Wenzhou og øge det stigende antal internationale handelscentre i Kina - i øjeblikket 26 - men vil også skabe en blanding af detail-, fritids- og boligbrug i et distrikt i øjeblikket domineret af kontorer.

UNStudios designkoncept er til en samling af "dyrebare genstande på en bakke", der består af fem tårne, der stiger op fra et podium med et anlagt tag. "Det kontinuerlige podiumlandskab optager hele stedet og fungerer som en bakke-lignende, grøn slette til tårnene, " siger studiet.

De to højeste tårne, inklusive et med en højde på 287 meter, vil blive placeret nord for stedet og huse World Trade Center-operationer. Lejligheder vil besætte de øverste etager, mens de tre tårne mod syd kan rumme en blanding af boliger, butikker, kontorer og et hotel.

Modelfotografi

En række overlappende rammer vil give en segmenteret form til højderne af hvert tårn, beregnet til at nedbryde skalaen og skitsere forskellige samfund. Hvor disse rammer overlapper hinanden, skaber arkitekterne haver og mødearealer til både kontorer og lejligheder.

Designkoncept - klik for større billede

De omgivende haver og terrasser vil forene bygningerne og skabe en offentligt tilgængelig grøn rute fra bygningerne til floden.

Landskabsdiagram - klik for større billede

UNStudio annoncerede for nylig sin relancering som et "open source-arkitektostudie" inspireret af teknologistarter. Find vores mere i vores interview med studieleder Ben van Berkel.

Brug diagram - klik for større billede og nøgle

Studiet arbejder også på flere skyskraberforslag, herunder et boligtårn til London og en kaktusformet skyskraber til Singapore. Se mere design af UNStudio »

Sky have konceptdiagram - klik for større billede

Visualiseringer af Moka.

Her er en projektbeskrivelse fra studiet:

Yongjia World Trade Center, Wenzhou, Kina, 2013

Yongjia World Trade Center vil skabe et nyt image til WTC-mærket og vil blive et unikt symbol for den nye flodby Wenzhou. Wenzhou by ligger i den tætte økonomiske zone langs kysten af det sydøstlige Kina, ved siden af Yangtze-floddelta-regionen. Havhavet på dybt vand uden for Wenzhou og den indre kanal til havet udvider byens adgangsfordele til internationale og indenlandske markeder.

World Trade Center er beliggende i Oubei Sanjiang-området, der har det højeste udviklingspotentiale i Wenzhou. I henhold til masterplanen er Oubei Sanjiang-området i Yongjia placeret som et integreret funktionelt område, hvor blandt andet erhvervslivet, moderne opholdssted, turistservice, fritids- og underholdningsfunktioner rullet ind i et.

Atrium placeringer

Den funktionelle ændring af WTC-området, fra et forretnings- og finansdistrikt til en blandet anvendelse, der inkluderer kulturelle og rekreative faciliteter og en høj procentdel af boligejendomme, vil skabe et fremadrettet og bæredygtigt byområde, der har alle nødvendige komponenter at støtte økonomisk vækst, samtidig med at der skabes social forbindelse og lokal identitet.

UNStudios konkurrencedesign foreslog 5 tårne, der spænder fra 287 m til hovedtårnet til 146 m for det mindste tårn. Kontortårnene, inklusive World Trade Center-kontorer, er beliggende i det nordlige område af udviklingen. Højtliggende boliger er beliggende på de øverste niveauer af disse tårne med boliger, der nyder den bedste 360 graders udsigt over hele halvøen. Programmixen af kontor og bolig sikrer en sammenflettning af funktioner og aktivering hele dagen og natten. I den sydlige del af udviklingen ligger boligtårne og et hoteltårn. I overensstemmelse med konkurrenceopgaven tilføjer det samlede overjordiske areal 500.000 kvm, inklusive indkøbs- og handelsarealer på 150.000 kvm, kontorarealer på 160.000 kvm, et hotelareal på 50.000 kvm og et højhuse ejerlejlighed er 140.000 kvm.

Facade-konceptdiagrammer - klik for større billede

UNStudios design til det nye World Trade Center præsenterer et grønt kvarter på himlen, som er kombineret med tre hovedelementer:

»Handel og erhverv

»Diverse programmix

»Tilgængeligt offentligt landskab

Forestillingen om dyrebare genstande på en bakke driver det vigtigste designkoncept, hvor det kontinuerlige podiumlandskab optager hele stedet og fungerer som en bakke-lignende, grøn slette for tårnene. Tårnernes harmoniske sammensætning giver et unikt billede af udviklingen fra alle forskellige synspunkter. Kompositionen vil væve sammen med dens omgivelser, men vil alligevel forblive genkendelig som familie af genstande.

På tårnskalaen understreger 'rammer' konceptet med kvarterer på himlen, som skaber unikke placeringer med forskellige identiteter. Hvor disse rammer overlapper hinanden, er de såkaldte 'Eyes' placeret. Disse er ofte anvendte rum såsom himmelhave og lounger til brug for beboere eller sociale samlingssteder for kontorområder, der giver den bedste udsigt mod floden og Wenzhou centrum. Både rammer og 'øjne' forbedrer karakteren af dette fremtidige bysymbol.

Tårnsektioner - klik for større billede

Landskabet er det samlende element i det overordnede design, der giver displayelementet til tårnobjekterne. Det er i store dele offentligt tilgængeligt og etablerer en kontinuerlig grøn forbindelse, der forbinder gennem den centrale grønne akse til flodområdet.

Konkurrencedesignet foreslår zonering af områder med forskellige temaer indlejret i landskabet, der er relateret til kulturelle og underholdningsfunktioner. Ved den centrale vandstrøm og på det nederste podiumniveau har landskabet en livlig karakter med forskellige funktioner. I modsætning hertil har toppen af taget en mere privat karakter. Denne regulering skaber forskellige grønne områder, der kan tilfredsstille de forskellige behov hos beboere, besøgende og forretningsfolk.

Konceptdiagram af Ben van Berkel

Klient: Shanghai World Trade (Shanghai) Holdings Group

Sted: Wenzhou, Kina

Bygningsflade: 500.000 m² over jorden

Byggeplads: 4 grunde i alt 154.900 m2, det udviklingsbare område er 111.237 m2

Program: Tårne med kontorer, boliger og hotel, Podium med detail- og kulturfunktioner

Status: Konkurrence 1. præmie

Anbefalet: