Logo da.designideashome.com

Film Med Richard Rogers På Royal Academy-udstillingen Inside Out

Indholdsfortegnelse:

Film Med Richard Rogers På Royal Academy-udstillingen Inside Out
Film Med Richard Rogers På Royal Academy-udstillingen Inside Out

Video: Film Med Richard Rogers På Royal Academy-udstillingen Inside Out

Video: Film Med Richard Rogers På Royal Academy-udstillingen Inside Out
Video: The Choice is Ours (2016) Official Full Version 2023, December
Anonim

"Som arkitekter har vi et ansvar over for samfundet" - Richard Rogers

I den første af en serie eksklusive videointerviews med Richard Rogers, der fejrede sin 80-årsdag i går, diskuterer den britiske arkitekt temaerne i hans nuværende Royal Academy of Arts-retrospektiv og forklarer, hvorfor han mener, at en bygning ikke bare skulle være designet til en specifik klient, men samfundet som helhed. Opdatering: dette interview vises i Dezeen Book of Interviews, der nu er til salg for £ 12.

Når han taler på Rogers Stirk Harbor + Partners 'Thames-side kontorer i det vestlige London, forklarer Rogers, at udstillingen på Royal Academy of Arts i London ikke er beregnet til blot at være et udstillingsvindue for hans arbejde.

”Det Kongelige Akademi spurgte, om jeg kunne tænke mig at lave en udstilling om mit liv, ikke specifikt om mit arbejde,” siger han. "[Det handler] mere om tankegangen og også et afsnit gennem 80 år af livet."

Rogers forklarer det centrale tema for udstillingen er socialt ansvar.

”Vi har besluttet at kalde udstillingen Inside Out, delvis fordi jeg ofte lægger struktur og kanaler på ydersiden af bygninger,” siger han.

"Men den virkelige titel er Ethos. Ideen er, at vi har et ansvar over for samfundet. Og det giver os en rolle som arkitekter, der er mere end bare at besvare klienten, men også at svare forbipasserende og samfundet som helhed."

Se vores tidligere historie, hvor Rogers forklarer mere detaljeret om arkitekturens borgerlige ansvar »

At hilse besøgende med store bogstaver på væggen i det første rum i udstillingen er et citat, der lyder: "Et sted for alle mennesker, de unge og de gamle, de fattige og de rige."

Rogers forklarer, at dette var det første afsnit, som han skrev med den italienske arkitekt Renzo Piano, da de forberedte deres konkurrenceindgang til Centre Pompidou i Paris, som skulle fortsætte med at blive en af Rogers mest berømte bygninger.

”Det viser hjertet i denne udstilling, fordi det gav os måde at håndtere Pompidou ikke bare som en bygning, men også som et sted, som jeg er meget mere interesseret i,” siger Rogers.

Richard Rogers og Renzo Piano

I dette rum er der også en video, der projiceres på væggen, hvor Rogers forklarer sit begreb "etos".

"Det er sjovt baseret på min mors ur, som jeg altid har på, " siger Rogers. "Det er en Bulova, der har smukke funktioner i sig. Det er nogle 50 år gammel nu, og [videoen] forklarer slags mit arbejde gennem det ur."

På væggen i udstillingens sidste rum er et andet citat, en oversættelse af en ed, som unge mænd fra det gamle Athen måtte sværge, før de blev fulde borgere: "Jeg skal forlade denne by ikke mindre, men smukkere end jeg fandt den".

"Det er en ed, som jeg gerne vil tro, at vi alle prøver at gøre, " siger Rogers. "Brug skønhed på den meget brede skal vi sige græsk måde: demokratisk og intellektuel, ikke kun rent æstetisk."

Rogers fortsætter med at forklare, at han mener, at god arkitektur er resultatet af teamwork snarere end en persons vision.

”Jeg arbejder meget med kolleger, med venner,” siger han. "Arkitektur handler om teams. Ideen om, at du pludselig vågner op og laver en skitse, er ikke sand. Den eneste gang jeg gør det, vågner jeg normalt op med en tømmermænd næste morgen."

Han fortsætter: "Som ethvert arbejde, hvad enten film eller bog, [arkitektur] har sin egen inerti, ændrer det retning. Og også skalaen ændrer sig. Skalaen i dit sind, skalaen i modeller bliver langsomt mere og mere tilpasset, hvad du du gør faktisk. Du kan ikke forestille dig en bygning så komplet mere end du kan forestille dig 500 sider [af en bog]."

Udstillingen indeholder også en række personlige genstande, herunder et rapportkort fra Rogers fjerde år som studerende ved Architectural Association School of Architecture, som tvivler på hans evne til at få succes som arkitekt.

Rogers 'rapportkort fra Architectural Association School of Architecture

"Rogers 'sene indtræden i det fjerde år var ikke vellykket, " lyder rapporten. "Han har en ægte interesse i og en følelse af arkitektur, men mangler hårdt det intellektuelle udstyr til at omsætte disse følelser til lydbygning."

Rapporten fortsætter: "Hans design vil fortsat lide, mens hans tegning er så dårlig, hans metode til at arbejde så kaotisk og hans kritiske bedømmelse så uartikuleret."

”Jeg var en rystende studerende, hele mit liv,” indrømmer Rogers, der senere blev diagnosticeret som lidende af dysleksi. "Faktisk nød jeg mig meget mere i den sidste tredjedel af mit liv end jeg gjorde i min første tredjedel."

”Alle sagde, at jeg var dum, og så fandt jeg ud af, at jeg faktisk havde indlæringsvanskeligheder. Så de gav mig en masse problemer i de første tredive år. Men de sidste 30 år i mit liv har været fantastisk.”

Richard Rogers. Foto: copyright Dezeen

Richard Rogers RA: Inside Out-udstillingen løber fra 18. juli til 13. oktober 2013 på Royal Academy of Arts i London.

Se vores tidligere historie om udstillingen »

Anbefalet: