Logo da.designideashome.com

Beyond The Screen Boligblok Med Murværksskærm Af OBBA

Indholdsfortegnelse:

Beyond The Screen Boligblok Med Murværksskærm Af OBBA
Beyond The Screen Boligblok Med Murværksskærm Af OBBA

Video: Beyond The Screen Boligblok Med Murværksskærm Af OBBA

Video: Beyond The Screen Boligblok Med Murværksskærm Af OBBA
Video: ОБЗОР OLESED T95 3 В 1 АВТОМОБИЛЬНОЕ ЗЕРКАЛО С РЕГИСТРАТОРОМ И ПОДКЛЮЧЕНИЕМ ЗАДНЕЙ КАМЕРЫ 2023, November
Anonim

Beyond the Screen af OBBA

Denne boligblok i Seoul af sydkoreanske designere OBBA har en semi-udendørs trappe afskærmet bag en del af åbent murværk i centrum.

Projektet Beyond the Screen af OBBA (Office for Beyond Boundaries Architecture) er placeret på et hjørnegrund i Naebalsan-dong-kvarteret i Seoul.

Den fem-etagers bygning består af to mængder, der er overbrudt af trappeopgangen, og dens volumen skives eksternt af forskrifter som tilbageslagslinjer og krav til naturligt lys.

"Det ydre udseende er en enkelt masse, men det er faktisk to masser, der er broet over af et halvt udvendigt centralt trappeopgang med en unik murstensskærm foran og bagud og danner en H-formet plan, " sagde arkitektene.

De øverste fire etager er opdelt i 14 boligenheder i fire typer, arrangeret i splittede niveauer, således at man får adgang til hver lejlighed direkte fra en trappelanding.

Teglskærmen tillader hver lejlighed at have naturlig ventilation på tre sider.

Mønsteret fortsætter over taget og dækker udvalgte lejlighedsvinduer, som ellers ville blive overset af tilstødende bygninger.

"Denne skærm filtrerer udsigten ind i bygningen forfra, mens den giver mulighed for den rigtige mængde naturligt lys og ventilation, hvilket skaber en langt mere behagelig atmosfære i og omkring et trappeopgang, " tilføjede arkitektene.

En taghave øverst giver fælles udendørs plads gemt bag en brystningsvæg, mens stueetagen består af en parkeringsplads på den ene side og en café på den anden.

Seoul-studiet OBBA blev grundlagt i 2012 af Sojung Lee og Sangjoon Kwak, der tidligere arbejdede hos det hollandske firma OMA og det koreanske firma Mass Studies.

For flere projekter med interessant murværk i Sydkorea, kan du tjekke den perforerede murværksfacade på et hus, café og galleribygning i Seoul eller et hus med en buet grå murstenfasade, som dens arkitekter sammenligner med en fiskes krop.

Se mere arkitektur i Sydkorea »

Se mere arkitektur med usædvanligt murværk »

Fotografier er af Kyungsub Shin.

Her er nogle flere oplysninger fra OBBA:

Ud over skærmen

Beyond the Screen er en ny type boligkompleks beliggende i Naebalsan-dong, Seoul. Den nuværende tilstand i dette boligkvarter adskiller sig ikke fra de fleste andre kvarterer, da multiplexboliger har haft størstedelen.

Formålet med dette projekt var at tilbyde en kompakt rumlig rigdom for at leve, samtidig med at der blev fundet nye arkitektoniske løsninger til at imødekomme de specifikke behov hos brugeren, klienten og bidrage til forbedring af det typisk generiske bylandskab, der er så velkendt i Korea.

Bygningen sidder i en hjørneforhold og dannes ved at skære og forme lydstyrken ved indflydelse af lokalitetsbestemmelserne, såsom tilbageslagslinjer og krav til naturligt lys.

Det ydre udseende er en enkelt masse, men det er faktisk to masser, der er broet over af et halvt udvendigt centralt trappeopgang med en unik murstensskærm foran og bagud og danner en H-formet plan med en springet gulvstruktur fra øst til vest.

Denne fem-etagers bygning indeholder både bolig- og kommercielle funktioner - første sal med en café og en piloti-parkeringsplads, og fra anden til femte etage består fire forskellige enhedstyper i alt 14 forskellige enheder.

Fra en brugers perspektiv tog designet hensyn til følgende fire punkter:

Gårdsplads

Når man kommer ind i bygningen, støder man på gårdspladsen med et halvt udvendigt trappeopgang, der giver adgang til hver af de 14 enheder med en unik murskærm foran og bagpå. Denne skærm filtrerer udsigten ind i bygningen forfra, mens den giver mulighed for den rigtige mængde naturligt lys og ventilation, hvilket skaber en langt mere behagelig atmosfære i og omkring en trappeopgang.

Sollyset, der filtrerer gennem mursten, giver en dejlig gårdsplads, der muliggør en atmosfærisk transformation gennem dagen, hver dag.

Naturlig ventilation

Ved at opdele bygningen i to bind, tillader det, at alle enheder har tre åbne sider, hvilket maksimerer den naturlige tværventilation igennem.

Taghave

Taghaven er åben mod himlen med en brystvæg i fuld etagehøjde, hvilket skaber et privat fællesrum for beboerne.

Privatliv

Skærmvæggene i mursten, i deres ordnede forskudt stablingskonstruktion, giver mulighed for privatlivets fred fra det udvendige blik af de tilstødende bygninger ind i den semi-udvendige, semi-offentlige kerne af bygningen. Dette filter anvendes ikke kun i den centrale kernezone, men på bestemte øjeblikke, hvor bygningen tæt vender mod tilstødende bygninger. Dette øger hver enheds privatliv, mens beboerne i hver enhed giver mulighed for fleksibilitet i ventilation, så hver enhed kan trække vejret naturligt.

Designet tager også hensyn til kundens synspunkt med et forsøg på at tilfredsstille omkostningseffektivitet og rentabilitet gennem kvalitetsdesign:

Areal

Den springede gulvstruktur tillader beboerne at komme ind i deres enheder direkte fra trappelandingerne, hvilket eliminerer unødvendige, døde offentlige gangen og maksimerer området til eksklusiv brug.

Omkostningseffektivitet

Med et begrænset byggeribudget, men med det formål at tilfredsstille alle de essentielle behov for beboelse, fokuserede bygningens og enhederne på kun de absolutte nødvendigheder uden at være overflødige med brugerdefinerede materialer og indbyggede møbler, men med kvalitetsmaterialer og inventar det var økonomisk.

Stueplan - klik for større billede

entydighed

For at give kunden noget nyt og anderledes end de monotone egenskaber i området, blev deres behov imødekommet gennem en kvalitet af design, der gør det muligt for bygningen at skille sig fra hinanden i det eksisterende gadebillede af flerfamilieboliger, både formelt og i funktion, hvilket resulterer i en ny type boligoplevelse og anvendelse.

Første til tredje grundplan - klik for større billede

Som designere var der et behov for at finde en ny arkitektonisk løsning til det uventede og ikke-planlagte, såsom følgende:

Udstyr

Det er ganske almindeligt, at boligbygninger fastgør og udsætter klimaanlæg på bygningens ydre. For at overholde den planlagte konstruktion af bygningens fire højder, blev der tildelt pladser til sådant udstyr i bygningens overordnede plan samt en anvendelse af murskærmsystemet til ventilation og luftcirkulation for HVAC.

Fjerde plan - klik for større billede

Ad-hoc udvidelse

For at undgå ulovlige tilføjelser og udvidelser af bygningens oprindelige design i fremtiden, hvilket er en almindelig praksis i Korea, især for bygninger, der mangler en bestemt logik, var der et stort fokus på effektiv fysisk planlægning og design for at give levetid i indledende designintentioner og bygningens rumlige organisering.

Mezzaninplan i 4. sal - klik for større billede

Harmoniseret sondring

Et unikt design giver opmærksomhed fra de omkringliggende naboer og beboere i at udløse en interesse for en ny designfølsomhed og til at forme og bevidsthed og påskønnelse af smukke bygninger og veludformede rum til beboelse. På grund af ændringerne i boligmønstre i byen er antallet af boenheder med en enkelt til dobbeltværelse vokset. I stedet for at bidrage til forøgelsen af tankeløs og monoton beboertypologi var fokus for Beyond the Screen at tilbyde nye arkitektoniske designløsninger til forbedring af kvaliteten af den kompakte levetid og berigelse af rumlige kvaliteter og funktioner.

Tagplan - klik for større billede

Projekt: Beyond the Screen

Bygningsnavn: NBS71510

Designperiode: 2012.06 - 2012.08

Byggeperiode: 2012.09 - 2013.02

Sektionsdiagram

Type: bolig, erhverv

Sted: Seoul, Sydkorea

Arealområde: 215 kvadratmeter

Områdets dækningsområde: 128, 08 kvadratmeter

By-land-forhold: 59, 57% (maks. 60%)

Samlet gulvareal: 427, 24 kvadratmeter

Gulvarealforhold: 198, 72% (maks. 200%)

Bygningsomfang: 5F

Struktur: RC

Finish: mursten, Dryvit

Sektionsdiagram

Anbefalet: