Logo da.designideashome.com

Biokilab Laboratories Af Taller Básico De Arquitectura

Indholdsfortegnelse:

Biokilab Laboratories Af Taller Básico De Arquitectura
Biokilab Laboratories Af Taller Básico De Arquitectura

Video: Biokilab Laboratories Af Taller Básico De Arquitectura

Video: Biokilab Laboratories Af Taller Básico De Arquitectura
Video: PROYECTO CONCEPTUAL AH 2023, December
Anonim

Biokilab Laboratories af Taller Básico de Arquitectura

De spanske arkitekter Taller Básico de Arquitectura hejede dette par betonlaboratorier i det nordlige Spanien på røde metal stylter (+ slideshow).

Taller Básico de Arquitectura brugte de røde strukturer til at skabe flade niveauer til de kasseformede laboratorier, der sidder på et let skrånende sted i en teknologipark i Vitoria, tæt på Bilbao.

To bjælker krydser under hver blok, så søjlerne sidder under midten af hver udvendige væg. Hver væg har et enkelt kvadratisk vindue eller døråbning.

De firkantede kasser sidder i en svag vinkel i forhold til hinanden, næsten rørende, men forbundet med en kort bro, der er glaseret på siderne og derover.

Den første blok indeholder to små værelser og steder at sidde, mens den anden er et enkelt åbent forskningsrum fyldt med arbejdsbænke.

Sorte vinduesrammer skiller sig ud mod det kliniske hvide interiør.

Taller Básico de Arquitectura har også designet et universitetskompleks i Zaragoza med en facade af overlappende hvide vægte.

Vi har også vist et jordskælvssikkert forskningslaboratorium i Tokyo og verdens første mobile forskningsfacilitet i Antarktis.

Se mere laboratoriedesign »

Se mere arkitektur og design i Spanien »

Se mere konkret arkitektur »

Her er nogle yderligere oplysninger fra arkitekterne:

Biokilab Laboratories

To kasser i luften og en struktur som arkitektur

Den teknologiske Vitoria-park koloniserer lidt natur. Kvaliteten af webstedet og dets stejlhed får os til at spørge, hvor vi skal bygge. To kasser lavet af luft stiger over skråningen. Strukturen bliver arkitektur bærer på sine skuldre disse kasser, viser et nyt plan.

Vi undersøger nye måder at komme ind på nye steder på. Vores sted vises på et nyt niveau, bestemt af en firbenet og farverig struktur. To hule kasser med beton beboer dette nye sted på strukturen. Hele komplekset i en permanent flyvning afslører en ny tyngdekraft.

Firedoblede anatomier

Den metalliske struktur, der hæver kasserne i luften, er en firedoblet struktur. Dens to vandrette elementer danner et kryds, der er indskrevet i kassernes firkantede gulv. Siderne af disse etager måler henholdsvis tolv og tretten meter. De vandrette bjælker, hvor kasserne hviler, undgår enhver sammenlåsning.

Derfor er strukturen synlig i sin helhed. Enderne af bjælkerne forbinder vertikale elementer, der bliver benene på denne firdæmpede anatomi. Benene er så brede som bjælker, der styrer en kontinuitet, der får alle stykker til at forstå som et unikt element. Forskellige længder på benene lader hældningen forblive uændret.

Plantegning - klik for større billede

Strukturen af boksen

Kassen er tænkt som en anden struktur, der erstatter vægge med bjælker og tag med dobbeltplader. Kassens lodrette flader er bjælker lige så høje som kassen. Disse vægbjælker har kun et hul, defineret af de maksimale dimensioner, der lader bjælkerne fungere korrekt. Udenfor er betonkonstruktionen synlig på alle sider af kassen.

Lang sektion - klik for større billede

Anbefalet: