Logo da.designideashome.com

Turbulences Af Jakob + MacFarlane I FRAC Center

Indholdsfortegnelse:

Turbulences Af Jakob + MacFarlane I FRAC Center
Turbulences Af Jakob + MacFarlane I FRAC Center

Video: Turbulences Af Jakob + MacFarlane I FRAC Center

Video: Turbulences Af Jakob + MacFarlane I FRAC Center
Video: Jakob + McFarlane – Les Turbulences Frac Orléans (english) 2023, December
Anonim

Turbulences af Jakob + MacFarlane i FRAC Center

Facetterede aluminiumspaneler stiger op fra jorden for at danne denne rørformede pavillon på FRAC Center i Orléans, Frankrig af arkitekter Jakob + MacFarlane (+ slideshow).

Jakob + MacFarlane skabte geometrien til The Turbulences ved at ekstrudere gitre, der er oprettet på tværs af FRAC kunstcenterets gårdsplads af de eksisterende bygninger i offentligheden. De facetterede overflader danner rør toppet med glasplader, og indgange indsættes under hævede dele af bølgerne.

Den nye pavillon blev designet som et modtagelsesområde for at tragt besøgende mod udstillingerne i hovedbygningerne. En rørformet metalstruktur understøtter det sekundære system af paneler, der dækker bygningen.

Forfabrikerede betonplader beklædte den nederste del som en fortsættelse af gårdens overflade. Disse erstattes af aluminiumspaneler højere op, hvoraf nogle er perforerede og lyser op med LED om natten.

Flere museumsudvidelser på Dezeen inkluderer Zaha Hadids tilføjelse til Messner Mountain Museum i Dolomitterne og et nyt akvarium dedikeret til torsk på Ílhavo Maritime Museum i Portugal.

Fotografier er af Nicolas Borel.

Se mere pavillon design »

Se mere arkitektur af Jakob + MacFarlane »

Se mere arkitektur og design i Frankrig »

FRAC Center sendte os følgende oplysninger:

Jakob + MacFarlane har bragt en fremvoksende dynamisk form op på baggrund af den parametriske deformation og ekstrudering af gitterne i de eksisterende bygninger. Som et stærkt arkitektonisk signal, der interagerer med sin kontekst, udvikler denne flydende, hybridstruktur sig som tre glas- og metaludskillelser i den indre gårdsplads, i hjertet af underholdene.

Fremkomstprincippet udvides til de umiddelbare omgivelser: Gården behandles som et offentligt sted, en topografisk overflade, der danner bindeleddet mellem alle bygninger og rummer Frac Center-programmet. Denne overflade går hånd i hånd med de naturlige forskelle i niveauet på stedet mod bygningens indgang, forstærker den visuelle dynamik i Turbulenserne og strækker sig væk mod byen i en bevægelse af organisk ekspansion.

Ødelæggelsen af en hovedbygning og den omgivende mur på Boulevard Rocheplatte har gjort det muligt i høj grad at åbne det nye arkitektoniske kompleks for byen. Takket være sin nye urbane facade er Frac Center forbundet til det kulturelle bynet i Orléans, og den indre gård er blevet omdannet til intet mindre end en firkant. Den nye arkitektoniske tilstedeværelse er blevet tyngepunktet på stedet for opholdssteder, en ny struktur og en ny geometri. Den arkitektoniske udvidelse kommer stærkt igennem gennem sin prototype dimension, der gentager identiteten af Frac Center og dets samling.

Turbulenserne i glas og stål udgør et offentligt modtagelsesområde og organiserer strømmen af besøgende mod udstillingsområderne, der ligger i de eksisterende hovedbygninger.

Den kritiske dimension af arbejdet, formidlet af dets strukturelle kompleksitet, transkriberes på alle projektets skalaer. Den rørformede metalstruktur, forstærket af en sekundær struktur, der understøtter de udvendige afdækningspaneler (aluminiumspaneler, enten faste eller perforerede) og de indvendige paneler (lavet af træ), er dannet af usædvanlige og unikke elementer. De nederste dele af Turbulences er beklædt med præfabrikerede betonplader, som giver bygningens kontinuitet med gården. Den tilsyneladende adskillelse mellem de to arkitektoniske ordrer opvejes af indtrykket af fremkomst givet af turbulenserne.

Turbulensens lette, præfabrikerede struktur er helt designet med digitale værktøjer. Alle involverede byggefag arbejdede på basis af en og samme modelleringsfil. Strukturerne blev underkastet en prøveforsamling på fabrikken, hvor rørene blev svejset, før den permanente samling på stedet.

I dette projekt omdefinerer den på én gang konceptuelle og kirurgiske tilgang til det bymateriale, der er udviklet af Jakob + MacFarlane, stedet for at indarbejde nye ligevægtspunkter i at "flytte" arkitekturen og tilbyde moderne kunst et dynamisk og udviklende image.

Den arkitektoniske indgriben, med dens komplekse, facetterede geometri, skiller sig ud mod symmetrien og nøgternheden på Subsistences-stedet, hvis periode strukturer og materialer bliver synlige.

Som en "levende" arkitektur, der er gennemtrængelig for urban ebbs og strømme, bliver Turbulences - Frac Center således emblemet for et sted, der er viet til eksperimentering i alle dets former, til hybridisering af discipliner og til arkitektoniske ændringer, der forekommer i den digitale tidsalder.

Anbefalet: