Logo da.designideashome.com

Vrede Ved Lubetkin-nominering Til Zaha Hadids Galaxy Soho Beijing

Indholdsfortegnelse:

Vrede Ved Lubetkin-nominering Til Zaha Hadids Galaxy Soho Beijing
Vrede Ved Lubetkin-nominering Til Zaha Hadids Galaxy Soho Beijing

Video: Vrede Ved Lubetkin-nominering Til Zaha Hadids Galaxy Soho Beijing

Video: Vrede Ved Lubetkin-nominering Til Zaha Hadids Galaxy Soho Beijing
Video: ЯЖЕМАТЬ УСТРОИЛА ПОГРОМ В МОЁМ АТЕЛЬЕ. ЯЖЕМАТЬ ИСТОРИИ 2023, December
Anonim

Den kinesiske arvegruppe "fornærmet" af Zaha Hadids RIBA-pris til Galaxy Soho

Nyheder: en arvegruppe i Beijing har skrevet et åbent brev til Royal Institute of British Architects, hvor det siges, at det er "skuffet og fornærmet", at Zaha Hadids Galaxy Soho-kompleks har fået en RIBA International Award.

Brevet fra Peking kulturarvbeskyttelsescenter angreb RIBAs beslutning om at tildele det 330.000 kvadratmeter store detail-, kontor- og underholdningskompleks i Beijing, som det betegnede et "typisk uheldigt eksempel på ødelæggelsen af Beijing gamle bydel."

"Galaxy Soho-projektet har overtrådt en række love og forskrifter for bevarelse af kulturarv, " hedder det i brevet. "Det har også forårsaget store skader på bevarelsen af det gamle Peking-gyldne landskab, den oprindelige byplan, de traditionelle Hutong og gårdhuse."

Brevet opfordrede RIBA til "at have en dybere forståelse af den aktuelle situation i det moderne kinesiske samfund." Den hævder, at tildelingen kunne tilskynde udviklere og myndigheder til at fortsætte med "ødelæggelse af kulturarvsteder", som den siger har "været en meget almindelig krænkelse begået af mange af de voksende rige og magtfulde."

Zaha Hadids Galaxy Soho-kompleks fotograferet fra de omkringliggende gader af Hufton + Crow

Bygningen er også et af tre projekter, der er nomineret til dette års RIBA Lubetkin-pris, sammen med Gardens by the Bay af Grant Associates og Wilkinson Eyre Architects i Singapore og et overkommeligt boligprojekt i New York af Dattner Architects og Grimshaw.

"Disse banebrydende ordninger viser den førende rolle, som arkitekter spiller i at levere visionær nytænkning om byspørgsmål, " sagde RIBA-præsident Angela Brady i meddelelsen om shortlisten i sidste måned.

Gennemført i oktober sidste år består Galaxy Soho-komplekset fire kuppelstrukturer, der er smeltet sammen af broer og platforme mellem buede gulvplader.

Se flere fotos af strukturen taget fra de omkringliggende gader her, og tag en filmtur gennem komplekset her.

Mere om arkitektur og design af Zaha Hadid »

Mere om arkitektur i Kina »

Her er det fulde brev fra Beijing kulturarvsbeskyttelsescenter:

Et åbent brev til Royal Institute of British Architects (RIBA) om RIBA-prisen for Galaxy Soho i 2013

Hvem det kan bekymre sig om på RIBA:

Fra det nylige Weibo-post (Sina miniblog) fra den ærede ambassadør i Det Forenede Kongerige har vi lært, at Galaxy Soho-projektet, designet af den britiske arkitekt Zaha Hadid, har vundet RIBA-prisen i 2013. Mange af os i Kina var meget chokede, da de lærte denne nyhed. Galaxy Soho-projektet har overtrådt en række love og forskrifter for bevarelse af kulturarv, herunder foranstaltningerne til beskyttelse af historiske og kulturelle vartegn i Beijing, Beijing City Master Plan og planer for beskyttelse af historiske og kulturelle vartegn i Beijing. Det har også forårsaget store skader på bevarelsen af det gamle Peking-gyldne landskab, den oprindelige byplan, de traditionelle Hutong- og gårdhuse, landskabsdannelsen og stilen og farveskemaet i Pekings unikke, spektakulære arkitektur. Under jordanskaffelsesprocessen blev de juridiske rettigheder for de oprindelige hutongbeboere også groft tilsidesat. Galaxy Soho-projektet er bestemt et typisk uheldigt eksempel på ødelæggelse af Beijing gamle bydel; men, ikke modstå, er det valgt som vinder af din pris. Mange af os i Beijing er meget skuffede og fornærmet.

Ødelæggelsen af kulturarvsteder og krænkelsen af de offentlige kulturelle rettigheder har været en meget almindelig krænkelse begået af mange af de voksende rige og magtfulde i det kinesiske samfund. Nogle udviklere arbejder hånd i hånd med nogle korrupte embedsmænd for at gribe ind i den dyrebare kulturarv, som hele samfundet bør nyde, mens de akkumulerer deres egen personlige rigdom. På grund af inkompetensen hos retshåndhævelsesinstitutioner vokser denne form for ødelæggelse hurtigt, og den bevidste forsømmelse er epidemi.

Mange beboere i Beijing, inklusive os, ønsker oprigtigt, at din institution skal have en dybere forståelse af den aktuelle situation i det moderne kinesiske samfund, de alvorlige udfordringer, som kulturarvsbevaring i Kina står overfor, samt den uanstændige adfærd fra mange grådige udviklere. Vi er overbevist om, at din tildeling af din institution kun vil tilskynde disse udviklere og myndigheder til fortsat at begå de forkerte, de har gjort, og vil øge vanskelighederne ved bevarelse af kulturarv i Kina.

Anbefalet: