Logo da.designideashome.com

Hus I Geochang Af Studio GAON

Indholdsfortegnelse:

Hus I Geochang Af Studio GAON
Hus I Geochang Af Studio GAON

Video: Hus I Geochang Af Studio GAON

Video: Hus I Geochang Af Studio GAON
Video: Бэтмобиль и мини-маус от ICM 2023, November
Anonim

Hus i Geochang af Studio GAON

Seoul arkitekter Studio GAON designet dette hus på det koreanske landskab til et par, der ønsker at gå på pension og dyrke valnødder (+ slideshow).

Parret, der er i tresserne, krævede et hus, hvor de kunne bo sammen med deres forældre og datter.

Beliggende på en solrig bjergskråning nær provinsbyen Geochang, har det træindrammede hus traditionelle koreanske arkitektoniske funktioner, herunder et hævet tømmer "maru" -dæk med udsigt over det omkringliggende landskab.

Datteren og forældrene er indkvarteret i henholdsvis anden sal og stueetagen anneks, der deler stuen og maru med ejerne.

Huset er designet til at skabe en følelse af ro og privatliv, så ejerne kan hvile efter deres lange karriere.

"Landskabet er så fredeligt, at det føles som om middagslappen bløder ind i en krop som blødt blæser vind, " skriver studio_GAON. "Ingen hindrer eller forbyder indtrængen, men huset er så ejendommeligt placeret, at ingen udenfor kan se indersiden."

Her er nogle flere oplysninger fra arkitekterne:

Hus i Geochang

House in Geochang er huset bygget på en solrig bakke i Geochang, en koreansk provinsby. Der er et højt, børstet løvtræ på stedet og en fjeder ved siden af træet, der altid giver frisk vand. Der er også en lille pool ved foden af bakken.

Landskabet er så fredeligt, at det føles som om middagslappen bløder ind i en krop som blødt blæser vind. Ingen hindrer eller forbyder indtrængen, men huset er så ejendommeligt placeret, at ingen udenfor kan se indersiden. Bakkehældningen er moderat stejl, og vinden blæser stille. Dette er et ideelt land, der har bakke, vand, vind og træ.

Huset blev bygget af et sexagenarisk par, der skulle bo hos octogenariske forældre. Husejeren, der viet hele sit liv til sociale bevægelser (arbejderbevægelser) ligner Prometheus, en titan i græsk mytologi.

Parret hjalp andre i hele deres liv, og selv nu tager de sig af andre ved enhver lejlighed. De planlægger at dyrke valnødder, når de er færdige med huset. Så de ønskede et land, der er egnet til landbrug, og et hus, der kan give ægte afslapning.

Så vi ønskede et beskedent og hyggeligt hus, som ikke vil vække Titan, der tager hvile efter lang tid, fra hans lur. Nap er en midlertidig søvn, en søvn, der giver et klart sind efter at have vågnet. Her vil de sove og hvile forsvarligt. Af denne grund besluttede vi at kalde huset som 'Hus, hvor skyggen hviler'.

Nødvendige rum er værelser til parret, henholdsvis forældre og datter, stue som fælles rum, to toiletter og en loftsrum. Forholdene inden for familien er gode, men vi målrettet mod at holde diskret afstand og beskytte privatlivet for at forhindre ubehag på grund af overdreven nærhed og overdreven hensyntagen.

På det østlige hjørne, hvor løvtræet ses tydeligt, satte vi et køkken og spisestue, og på den modsatte side projicerede stuen til hovedtilgangen og tilføjede et bredt gulv. Af denne grund, hvis vi ser huset forfra, er den venstre side en plads til svigerdatter, og den del af højre side er en plads til svigermor.

Beboelsesområdet for svigerdatteren er et køkken og spisestue, hvor løvtræet og foråret ligger meget tæt på. Beboelsesområdet for svigermoren er stue og hovedrum, der har god udsigt til en have og landsby. For en datter, der ønsker et separat rum, tildelt et værelse med balkon på 2. sal, og derfra kan hun snakke med en person på et dæk forbundet med et køkken og se på hinanden.

På grund af formen på stedet blev huset let vippet langs øst-vest-aksen og fik en langstrakt form. Da landskabet på bakken beliggende på nordvestsiden var så smukt, skulle de ses fra køkkenet og stuen, og vi lavede vinduer mod syd og nord for at modtage varmt sollys fra syd.

Som husejeren ønskede, håber vi, at familien husker dette hus som deres nye hjem, som det hyggelige og behagelige hus, der modtager trøst fra naturen. Bygningen, ligesom en landmand, der var ude af storm og til sidst indsamlede en voldsom høst, vil være et permanent opholdssted for den tre generation af familien.

Anbefalet: