Logo da.designideashome.com

Film Med Arkitekt Richard Rogers På High-tech Lloyds Bygning

Indholdsfortegnelse:

Film Med Arkitekt Richard Rogers På High-tech Lloyds Bygning
Film Med Arkitekt Richard Rogers På High-tech Lloyds Bygning

Video: Film Med Arkitekt Richard Rogers På High-tech Lloyds Bygning

Video: Film Med Arkitekt Richard Rogers På High-tech Lloyds Bygning
Video: Suspense: The 13th Sound / Always Room at the Top / Three Faces at Midnight 2023, November
Anonim

Vi troede, at Lloyds bygning var den ultimative inden for teknologi, men den er praktisk talt håndlavet

I den næste film i vores serie, der fokuserer på nøgleprojekter af Richard Rogers, taler den britiske arkitekt udelukkende med Dezeen om hans radikale Lloyds bygning i London og forklarer, hvorfor han ikke er helt tilpas med det "high-tech" -mærke, der ofte anvendes til hans arbejde. Opdatering: dette interview vises i Dezeen Book of Interviews, der nu er til salg for £ 12.

Richard Rogers fra Rogers Stirk Harbor + Partners. Foto copyright: Dezeen

Lloyds bygning, der blev afsluttet i 1986 for forsikringsselskabet Lloyd's i London, består af tre hovedtårne, hver med et ledsagende servicetårn, der omgiver et centralt rektangulært atrium, der huser hovedhandelsgulvet.

Ofte citeret som et banebrydende eksempel på højteknologisk arkitektur blev Lloyds bygning betragtet som radikal, fordi ligesom Rogers 'foregående Center Pompidou i Paris, alle dens tjenester, inklusive trapper, elevatorer og vandrør, vises på ydersiden af bygningen.

”Vi var i stand til at overbevise Lloyd om, at vi ville lægge de mekaniske tjenester på ydersiden, fordi mekaniske tjenester har en kort levetid,” forklarer Rogers.

Centralt atrium i Lloyds bygning. Foto copyright: Richard Bryant / Arcaid.co.uk

Som med Center Pompidou var ideen at gøre de centrale rum så åbne og fleksible som muligt.”[Vi] holdt etagerne klare, fordi Lloyd sagde, at de ville have to ting,” siger Rogers.

"De ønskede en bygning, der skulle vare ind i det næste århundrede - vi mødte den ene - og de ønskede en bygning, der kunne imødekomme deres skiftende behov."

Centralt atrium i Lloyds bygning. Foto copyright: Richard Bryant / Arcaid.co.uk

Rogers siger imidlertid, at han ikke helt er enig i brugen af udtrykket "high-tech" til at beskrive bygningen.

"Jeg har ingen stor kærlighed til high-tech, " siger han. "Man vil gerne tro, at man bruger passende materialer, men naturligvis er passende materialer formet af den tid, du bor i. Så vi bruger dagens teknologi - og gårsdagens teknologi, hvor det er relevant - til at bygge dagens bygninger."

Foto copyright: Richard Bryant / Arcaid.co.uk

Han fortsætter: "Vi troede, at Lloyd var den absolutte ultimative inden for teknologikunsten. Når jeg ser på det nu, er det praktisk taget håndlavet. Folk siger, 'det er teknologi, og derfor er det en højteknologisk bygning.' Det er lidt for let."

En 200 år gammel City of London-institution på det tidspunkt, syntes Lloyd's en usandsynlig klient for en så dristig bygning.

”Det var meget traditionelt,” siger Rogers. "Den eneste smule teknologi, da vi gik for at se den [forrige] Lloyds bygning inde i, var en Xerox-maskine, og nogle mennesker skrev stadig med fjer og blæk."

Foto copyright: Richard Bryant / Arcaid.co.uk

Rogers siger imidlertid, at virksomheden faktisk var meget fremadskuende.”Det var kun baglæns i processen,” siger han. "Selvfølgelig var det det mest berømte forsikringsselskab i verden og indeholdt naturligvis et meget banebrydende element inden for det."

Han fortsætter: "Vi var igen ekstremt heldige, på samme måde som vi var med Pompidou. Den ægte kritiske ting inden for arkitektur er at have en god klient. En god klient er ikke nogen, der bare siger 'ja', det er en klient, der er engageret i bygningens udvikling, der reagerer."

Mens Rogers arbejdede tæt sammen med Lloyds om de funktionelle aspekter af bygningen, siger han, at han havde mere frihed over æstetikken.”Vi beskæftigede os med mennesker, der vidste om forandring, kendte til risiko, men ikke havde nogen anelse om kunst,” forklarer han. "Kanalerne, brikkerne på ydersiden, gjorde det muligt for os at spille et spil med lys og skygge."

Model af Lloyds bygning, der for tiden vises på Royal Academy of Arts

På trods af at vi oprindeligt nød et produktivt forhold til Lloyd, var der stadig udfordringer at overvinde for at få bygningen bygget.

"Et år før bygningens afslutning var der en undersøgelse fra Bank of England af Lloyds og formanden, og alle måtte fratræde, " siger Rogers. "Den næste formand hadede os, så vi havde et meget hårdt sidste år."

Rogers siger, at den generelle reaktion på bygningen, når den først var færdig, også var fjendtlig, skønt meningen ændrede sig over tid. Lloyds bygning blev opført i klasse I i 2011, kun 25 år efter den blev bygget, og Rogers ser paralleller mellem den og Christopher Wrens ikoniske St Paul's Cathedral.

"Wren var i 70'erne, da han omsider fik bygget St. Paul's bygning, " fortæller han og fortæller en historie, som dekanen fra St. Paul's Cathedral fortalte ham ved åbningen af Lloyds bygning. "Han var begyndt tredive år på forhånd og var så træt af, at hans bygning blev angrebet og vendt ned, da han kom til at bygge det, satte han et hegn på tyve fod rundt omkring stedet, så ingen kunne se det."

”Så selv St. Paul var et chok for det nye. Vi tror, det har været der for evigt - bestemt synes prins Charles, at det har været der for evigt - men det har det ikke. Det var en risikabel bygning at bygge i de tider, og det er derfor, det er stor."

Rogers talte med Dezeen for at markere åbningen af en udstilling ved navn Richard Rogers RA: Inside Out på Royal Academy of Arts i London.

Se vores tidligere interview med Rogers om udstillingen »

Se vores tidligere historie om udstillingen »

Rogers 'skitse af Lloyds bygning. Ophavsret: Rogers Stirk Harbor + Partners

Anbefalet: