Logo da.designideashome.com

Richard Rogers På Leadenhall-bygningen Kendt Som Cheesegrater

Indholdsfortegnelse:

Richard Rogers På Leadenhall-bygningen Kendt Som Cheesegrater
Richard Rogers På Leadenhall-bygningen Kendt Som Cheesegrater

Video: Richard Rogers På Leadenhall-bygningen Kendt Som Cheesegrater

Video: Richard Rogers På Leadenhall-bygningen Kendt Som Cheesegrater
Video: Hamilton on Broadway - View from Mezzanine Front Row at Richard Rodgers Theater 2023, November
Anonim

"Kontorbygninger har en tendens til at være meget kedelige" - Richard Rogers

I den næste film i vores serie, der fokuserer på Richard Rogers arbejde, taler den britiske arkitekt udelukkende med Dezeen om udfordringerne ved at designe en interessant kontorbygning og forklarer, hvordan den nye Leadenhall-bygning i London, kaldet "Cheesegrater", fik sit særpræg form. Opdatering: dette interview vises i Dezeen Book of Interviews, der nu er til salg for £ 12.

Richard Rogers fra Rogers Stirk Harbor + Partners. Foto copyright: Dezeen

Leadenhall-bygningen er en ny 225 meter stor skyskraber fra Rogers Stirk Harbour + Partners i London, som toppede i juni og forventes afsluttet i 2014.

Placeret overfor Richard Rogers 'berømte Lloyds bygning har den 50-etagers kontorbygning et glaseret legeme, der er tilspidset på den ene side - deraf dets populære kaldenavn.

Se en time-lapse-film, der dokumenterer opførelsen af Leadenhall-bygningen »

Gengivelse af Leadenhall-bygningen, som den ser ud, når den blev afsluttet i 2014

Kontorbygninger, indrømmer Rogers, "har tendens til at være meget kedelige". Nøglen til at skabe Leadenhall-bygningens karakteristiske vinkelform, siger han, arbejdede kreativt med stedets begrænsninger.

”En af arkitekturens kunst er at bruge begrænsninger, vende dem på hovedet og se, om de kan hjælpe dig med at designe bygningen,” forklarer han.

Leadenhall-bygningens koniske form er designet til at bevare udsigterne over St. Paul's Cathedral

"Den største begrænsning for Leadenhall var udsigten til St. Pauls [katedral]. London er unik ved at være delvist kontrolleret af synspunkter; man skal lade visse synspunkter være åbne for St. Paul's, og vi var på en af disse synspunkter. Så vi benyttede os af dette og vi skar det tilbage i en vinkel, og det gav os den fremtrædende sektion og profil, [som kan ses] fra hele London."

Leadenhall-bygning under opførelse. Fotografi af Dan Lowe

Leadenhall-bygningens krydsende stålramme vises fremtrædende gennem den udvendige ruder. Rogers hævder, at dette har en vigtig rolle at spille for at give bygningsskalaen.

"Selve bygningen udtrykker sit konstruktionssystem, fordi det er en af de ting, som vi får skala, " siger han. "Målestokken er kritisk. Højde og længde har begrænset anvendelse. Du kan lave en bygning enormt stor og anmassende, hvilket stort set er en enkelt etage, eller du kan oprette en bygning, der er meget lys, og den har 50 etager. Hvordan du bryder den ned er kritisk."

Leadenhall-bygning under opførelse. Fotografi af Paul Raftery

Rogers hævder, at mange af de ideer, der informerede om hans tidligere bygninger, såsom placering af de mekaniske tjenester på ydersiden af bygningen, også er til stede i Leadenhall-bygningen. Arten af skiftende teknologi betyder imidlertid, at de implementeres på forskellige måder.

”De elementer, som vi har lært godt at kende, bruger vi her,” siger han og peger på bredderne af elevatorer beliggende på bagsiden af bygningen. "Vi bruger selvfølgelig en masse fleksibilitet. Så vi bruger det, men på en måde, der mere eller mindre fyrre år efter Pompidou er meget maskinfremstillet."

Leadenhall-bygning under opførelse. Fotografi af Paul Raftery

Han tilføjer: "Vi troede, at Lloyd var den absolutte ultimative inden for teknologikunsten. Når jeg ser på det nu, er det praktisk taget håndlavet. Vi havde [et par] stykker [bygget] off-site. Leadenhall er alt sammen bygget off-site."

Rogers siger, at han nyder kontrasten mellem de to bygninger, der ligger så tæt på hinanden, men blev bygget næsten 30 års mellemrum.

Gengivelse af, hvordan elevatorernes bredder bag på bygningen ser ud

"Det er meget spændende at se dialogen mellem disse to, og faktisk synes jeg det er virkelig spændende at se dialogen mellem Lloyds fra London, Leadenhall og kupplen på St Paul's i baggrunden af en helt anden periode, " siger han.

"For mig er det, hvad arkitektur handler om. Det handler ikke om montering, det er at etablere disse dialoger. Nydelsen af St Paul's var, at den blev set på en meget lav og ret dårlig middelalderlig baggrund. Det var en blomstrende. Det er nøjagtigt det samme med enhver form for arkitektur. Det er en dialog, det er en skønhed, der kommer fra kontrast."

Gengivelse af Leadenhall-bygningen, som den ser ud, når den blev afsluttet i 2014

Anbefalet: