Logo da.designideashome.com

Courtyard House Af Formwerkz Architects

Indholdsfortegnelse:

Courtyard House Af Formwerkz Architects
Courtyard House Af Formwerkz Architects

Video: Courtyard House Af Formwerkz Architects

Video: Courtyard House Af Formwerkz Architects
Video: The Courtyard House by Formwerkz Architects | Singapore | HD 2023, December
Anonim

Courtyard House af Formwerkz Architects

En perforeret betonmur vægter gården i dette Singapore-hus af Formwerkz Architects fra lav sol og nysgerrige naboer (+ slideshow).

Formwerkz Architects punkterede betonvæggen, der kom sammen i husets to blokke med et mønster af huller, der ligner omvendt blindeskrift.

"Den perforerede betonvæg giver mulighed for luftstrømning og glimt af haven ud over, men afskærmer den vestlige sol og dens tilstødende naboer, " sagde arkitekterne.

Blokkene sidder på hver side af en pool i en central gårdsplads og har haver foran og bagpå, et layout, der er modelleret efter en nordkinesisk typologi, men tilpasset til det tropiske klima.

"I lighed med den traditionelle gårdstypologi er den indre kerne et privat, sikkert og godt ventileret uderum, der er beregnet som en udvidelse af familierummet, " sagde arkitektene.

Fra gadeniveau nærmer man sig huset via en trappe, der fører op til en overdækket terrasse, der sidder på toppen af en garage ved siden af personalekvarteret i kælderen.

Stueetagen er flisebelagt med travertin både udenfor og ind, divideret med den centrale pool, der adskiller et opholdsstue på den ene side og en spisestue og køkken på den anden.

Øverste etager hænger over disse rum og beskytter dem mod regn for at fjerne behovet for vægge, der vender mod det indre.

En vindeltrappe fører op til en række soveværelser, studier og badeværelser på begge sider, forbundet med en balkon, der cirkler gården delvist indendørs og delvis ude. Denne gang bryder betonvæggene, så beboerne kan slå sig over den jungellignende have.

Værelserne på første sal er afskærmet med træstrimler, der bruges enten lodret eller på tværs. Et stort badeværelse, bibliotek og udendørs opholdsområde tager øverste etage.

Formwerkz Architects har også designet et hus med soveværelser beskyttet under en lang baldakin, og et par af studiets projekter er blevet på listen til World Building of the Year 2013.

Se mere boligarkitektur »

Se mere arkitektur og design i Singapore »

Arkitekterne sendte os følgende information:

Gårdshuset

Gårdspladsen er beliggende i et tre-etagers blandet beboelsesområde i den østlige del af Singapore. Bygget til en familie med flere generationer, der søger en fælles måde at leve på, men som ønskede et rum, der er privat, screenet fra de omkringliggende naboers nysgerrige øjne.

Stueplan - klik for større billede og nøgle

Idet projektet er inspireret af Si He Yuan-gårdspladsen, søger projektet at omlægge den sproglige typologi, der findes i de nordlige regioner i Kina, til en eneboligtypologi i en urbaniseret tropisk kontekst.

Første plan - klik for større billede og nøgle

Masseringen, der består af to blokke i en nord-syd orientering, afgrænser stedet med en forhave, den centrale gårdhave, hvor alle værelser kiggede ind og en baghave. Den offentlige og private verden er lagdelt i en rumlig procession fra gaden. Cirkulation inden i huset omskår gården på alle etager.

Anden plan - klik for større billede

De vigtigste rum er organiseret omkring dette centrale, udendørs atrium, hvor en skødepool løber parallelt med den ene kant. Stueetagen er færdig fuldstændigt i hul-travertin uden nogen dråber for at sløre grænserne mellem indendørs og udendørs, hvilket forener hele stueetagen som et entydigt, sømløst, fælles rum. Den perforerede betonvæg giver mulighed for luftstrømning og glimt af haven ud over, men afskærmer den vestlige sol og dens tilstødende naboer.

Tværsnit - klik for større billede

Huset udtrykker forholdet mellem periferi og kerne. I lighed med den traditionelle gårdstypologi er den indre kerne et privat, sikkert og godt ventileret udendørs rum beregnet som en udvidelse af familierummet. Mens periferien er omgivet i tæt tropisk løv, er gården rolig og kontemplativ.

Lang sektion - klik for større billede

Anbefalet: