Logo da.designideashome.com

CIRBUATS Gul Klodsskulptur Af Nick Ervinck

Indholdsfortegnelse:

CIRBUATS Gul Klodsskulptur Af Nick Ervinck
CIRBUATS Gul Klodsskulptur Af Nick Ervinck

Video: CIRBUATS Gul Klodsskulptur Af Nick Ervinck

Video: CIRBUATS Gul Klodsskulptur Af Nick Ervinck
Video: Nick Ervinck 2023, November
Anonim

CIRBUATS af Nick Ervinck

Den belgiske kunstner Nick Ervinck har maskeret den uattraktive bageste facade af en bygning i Gent ved at konstruere en gigantisk gul klat med en bjælke inde (+ slideshow).

Den enorme skulptur, der kaldes CIRBUATS, er knyttet til bagsiden af Zebrastraat, en bygning med blandet brug, der huser kunstgallerier, lejligheder og et hotel og lounge. Nye lejligheder, der for nylig blev opført bag bygningen, havde afsløret vinduer uden facader, som aldrig var beregnet til at blive set, så Nick Ervinck blev bedt om at placere en stor skulptur foran.

”For mig var det virkelig udfordrende at gøre noget i den skala,” sagde han til Dezeen. "Ideen var at sætte en bar inde i skulpturen, så det var næsten som at skjule en skulptur under den anden."

Ervinck beskrev, hvordan han kom med ideen om den klodslignende form, og forklarede: "Jeg begyndte med tanken om vand og kom derefter mere til ideen om stof, en klud eller et slør."

Den lysegul form foldes rundt om den nye bar - indstillet til at blive udstyret af designer Lowie Vermeersch - og dens farve matcher en tidligere installation oprettet af kunstneren på en anden side af bygningen.

Strukturen blev samlet fra syv dele, der blev fremstillet offsite og derefter blev hejset på plads.”Vi måtte lukke en af de vigtigste gader i byen i to dage,” afslørede Ervinck.

Hovedlegemet er lavet af polyurethanskum, der blev skulpturelt for hånd baseret på et computergenereret design. Det ydre blev derefter opbygget med et lag glasfiber og malet polyester.

"Det falder stadig som et rigtig stort slør, " sagde Ervinck og reflekterede over den udfyldte formular. "På den ene side er det meget en skulptur, men på den anden er det helt figurativt, som et stort stykke stof, der gløder."

Andre installationer, der skal vises på Dezeen, inkluderer for nylig en buet skærm med hundreder af bygningsformede huller og en smeltende mur. Se flere kunst- og designinstallationer »

Her er nogle flere oplysninger fra designeren:

CIRBAOTS

Med dette monumentale projekt for Zebrastraat i Gent bundter Ervinck nogle aktuelle emner og personlige interesser: den arkitektoniske diskurs mellem klatter og kasser, det kunsthistoriske motiv for sløret og den sociale og politiske spænding mellem det offentlige og det private og udenfor og inde. Denne monumentale skulptur skal være et mødested, der broerer adskillelsen mellem det offentlige og det private og mellem inde og ude. Desuden løfter det bygningens eller kvarterets "bageste" til en visuel attraktion.

Klatter og kasser

Denne monumentale skulptur er så at sige podet på bygningen og illustrerer kontrasten mellem de konventionelle modeller af arkitektur (kasse) og det virtuelle design (klods). Det er en kontrast mellem stive og organiske former og mellem fysisk og virtuel. Mens de fleste arkitekter kun favoriserer en enkelt af disse skoler inden for design, vælger Ervinck med dette design resolut for en tredje måde: syntesen af begge. Inspireret af arkitekter som Will Alsop og Greg Lynn, udforskede Ervinck potentialet i digitale designmetoder for skulpturen. For Zebrastraat designede han en organisk form, der ser ud til at løsne terningen, men på samme tid ikke kan eksistere uden sidstnævnte. Denne spænding mellem basens soliditet på den ene side og den skulptur, der kommer til live på den anden side, blev allerede behandlet af Ovid (billedhuggeren Pygmalion skaber Galathea fra en klippet sten) og i det 17. århundrede, smukt visualiseret af Bernini (Daphnes ben er halvdelen af basen og halvt fri). I Nick's arbejde dannes kloden og boksen, da det var to identiteter, der angriber, omfavner og afviser hinanden og smelter sammen. Dette monumentale værk er ikke kun et studie af medieskulpturen, det udfordrer også dets eksistensbetingelser (masse, dimension, stof og tyngdekraft) på en radikal måde.

Slør

Dækning med stof eller et slør er et kunsthistorisk tema med en lang tradition. Plinius forbandt gardinet med illusionisme og interaktivitet: Han beskrev, hvordan han narrede kunstneren Parrhasius Zeuxis ved at bede ham om at skubbe et malet gardin. Den nutidige kunstner Michelangelo Pistoletto arbejdede videre med denne tradition med sit værk 'Green Curtain' (1962-1965). Kunstværket til Zebrastraat handler også om en sådan illusion: ved hjælp af digital design og matematiske formler oprettes illusionen af et stof. Dette stof ser ud til at være løst over det underliggende stof. Det inviterer så til at tale seeren til at løfte sløret og se hvad der ligger skjult under det. I tilknytning hertil er der spørgsmål om kunstens rolle i samfundet og imperativet for at deltage og engagere sig i forhold til kunstværket. Dette kunstværk henviser også til den belgiske identitet, der er sammenflettet med surrealisme.

Den tyske renæssancemaler Lucas Cranach accenterede hans figurers nøgenhed med et gennemsigtigt slør. Sløret er et meget ambivalent mønster: for det første skjuler det informationen, men samtidig understreger det også, hvad der er skjult under kluden. Det skulpturerede stof står for transformation: det skjuler og afslører sagen. Dette kunstværk for Zebrastraat er endelig en monumental poetisk ode til volumen og form: skulpturens fundament.

Anbefalet: