Logo da.designideashome.com

Foster Opgiver Moskva Museumsprojekt

Indholdsfortegnelse:

Foster Opgiver Moskva Museumsprojekt
Foster Opgiver Moskva Museumsprojekt

Video: Foster Opgiver Moskva Museumsprojekt

Video: Foster Opgiver Moskva Museumsprojekt
Video: Экскурсия по выставке «Остоженка: проект в проекте» 2023, November
Anonim

Foster opgiver Moskva museumsprojekt

Nyheder: Foster + Partners har annonceret sin fratræden fra en større udvidelse og modernisering af Pushkin Museum of Fine Arts i Moskva efter en række om firmaets engagement i projektet.

Foster + Partners hævder, at museet har undladt at involvere firmaet i projektet, mens Moskva's hovedarkitekt siger, at problemet er, at Norman Foster ikke har bidraget til designet personligt.

En erklæring, der blev offentliggjort af Foster + Partners denne uge, afslører, at den var gået væk fra 430 millioner pund-projektet for to måneder siden. Meddelelsen blev anmodet om af kommentarer fra Moskvas chefarkitekt Sergej Kuznetsov, tilsyneladende uvidende om fratræden, der gav et ultimatum for firmaets grundlægger til at tage en mere aktiv rolle i udviklingen og besøge byen inden for den næste måned.

"Hvis Sir Foster af en eller anden grund nægter at deltage yderligere i arbejdet, vil der sandsynligvis blive afholdt en konkurrence om at vælge et andet hold, muligvis af vestlige arkitekter, " fortalte Kuznetsov til journalister.

I en senere tale til Arts Avisen tilføjede han: "Det er ikke kandidatet til Norman Foster, der rejser spørgsmål. Det eneste problem er, at enten Norman Foster selv må arbejde på projektet og forsvare det ansigt til ansigt, personligt - dette er et meget vigtigt spørgsmål inden for arkitektur - eller han må afvise dette projekt."

Arkitekturpraksisen reagerede ved at afsløre, at den formelt var trukket tilbage fra projektet i et brev af 5. juni 2013, hvori det hævdede, at museet ikke havde involveret dem i udviklingen af designet.

"Foster + Partners trak sig formelt fra Pushkin Museum-projektet og bestemte, at deres navn ikke kunne bruges i forbindelse med projektet, som det blev bekræftet i et brev fra Lord Foster til direktøren for museet den 5. juni 2013, " sagde firmaet.

"Foster + Partners iværksatte denne handling, fordi museet i de sidste tre år ikke har involveret os i udviklingen af projektet, som blev udført af andre. Dette til trods for adskillige forsøg fra praksis med at fortsætte arbejdet med museet."

Norman Foster var blevet udnævnt til projektet i 2006 af den tidligere Pushkin Museum-direktør Irina Antonova - en fan af Fosters arbejde - som forlod stillingen i juli efter mere end 50 års ansvar. Det var planlagt til færdiggørelse i 2018, men kan nu blive skubbet tilbage i yderligere to år.

Anbefalet: