Logo da.designideashome.com

Venskabscenter Af Kashef Mahboob Chowdhury / URBANA

Indholdsfortegnelse:

Venskabscenter Af Kashef Mahboob Chowdhury / URBANA
Venskabscenter Af Kashef Mahboob Chowdhury / URBANA

Video: Venskabscenter Af Kashef Mahboob Chowdhury / URBANA

Video: Venskabscenter Af Kashef Mahboob Chowdhury / URBANA
Video: Kashef Mahboob Chowdhury/URBANA From AKAA: Friendship Centre Bangladesh 2023, November
Anonim

Venskabscenter af Kashef Mahboob Chowdhury / URBANA

En labyrint af murvægge, buer og gårdspladser er beskyttet mod oversvømmelse bag en menneskeskabt dæmning i dette udendørs samfundscenter i det landlige Bangladesh (+ slideshow).

Komplekset er designet af Bangladeshs arkitekt og URBANA-grundlægger Kashef Mahboob Chowdhury og fungerer som centrum for en velgørende organisation. Det tilbyder træningsprogrammer for de fattigste individer i Gaibandha, en by, hvor det meste af samfundet er ansat i landbrug.

Venskabscentret er bygget på lavtliggende land omgivet af marker. På trods af truslen om oversvømmelse var omkostningerne ved at hæve bygningen over flodsletten for store, så i stedet oprettede designerne deres eget forsvar ved at opbygge jorden omkring området.

Hver bygning i komplekset er konstrueret af et ensartet murværk, der skaber en labyrint af pavillionlignende strukturer. Hver blok har samme højde, og hvert tag er dækket med græs.

"I den ekstreme begrænsning af midlerne var en søgning efter luksus af lys og skygger, økonomi og generøsitet i små rum og glæden ved bevægelse og opdagelse i det blotte og det væsentlige, " sagde Chowdhury.

Arkitekten sammenligner også projektet med nogle af de gamle buddhistiske klostre, der er bygget andetsteds i regionen. "Enkelhed er hensigten, kloster er fornemmelsen, " tilføjede han.

Værelserne er opdelt i to zoner for at adskille modtagelses- og træningsrum fra sovesale og andre mere private kvarterer. Der er også et bibliotek, et konferencelokale, et bøneplads og en lille butik.

Store åbninger i væggene bringer naturligt lys og ventilation gennem bygningerne, mens en række små gårdspladser og puljer giver kold luft mulighed for at cirkulere.

For stort regnvand opsamles i nogle af disse puljer og pumpes ind i et nærliggende dam, mens et komplekst netværk af septiktanke og brønde forhindrer, at spildevand blandes med oversvømmelsesvand.

Andre projekter designet til at bekæmpe mulig oversvømmelse inkluderer et flydende hus i New Orleans og et helt kvarter i København.

Her er mere tekst fra designteamet:

Venskabscenter

Venskabscentret nær bybyen Gaibandha, Bangladesh, er til en NGO, der arbejder med nogle af de fattigste i landet, og som hovedsageligt bor på flodøer (chars) med meget begrænset adgang og muligheder. Venskab bruger faciliteten til sine egne træningsprogrammer og vil også leje ud til møder, træning, konferencer osv. Som indkomstgenerering.

Axonometrisk diagram - klik for større billede

Det lavtliggende land, som er beliggende i landdistrikterne Gaibandha, hvor landbruget er fremherskende, er truet af oversvømmelser, hvis dæmningen, der omkranser byen og periferier bryder.

Plantegning - klik for større billede

Et omfattende program med en meget begrænset fond betød, at hæve strukturer over oversvømmelsesniveau (en højde på otte fod) ikke var en mulighed: næsten hele den disponible fond ville gå tabt under lønklasse. At være i et jordskælvsområde og den sile jordbunds lave bæreevne tilføjede yderligere komplikationer. Det tredje og sidste design bygger på en omgivende dæmning for oversvømmelsesbeskyttelse, mens den bygger direkte på eksisterende jord i bærende murværk. Regnvand og overfladeafstrømning opsamles i indre puljer, og overskydende pumpes til en udgravet dam, også til at blive brugt til fiskeri. Designet er afhængig af naturlig ventilation og afkøling, og det letter ved gårdspladser og bassiner og jordovertrækket på tagene. Et omfattende netværk af septiktanke og blødgøringsbrønde sikrer, at spildevandet ikke blandes med oversvømmelsesvand.

Vejhøjde - klik for større billede

'Ka' -blokken indeholder receptionpaviljongen, kontorer, bibliotek, trænings- / konferencelokaler og pavilloner, et bederum og en lille 'cha-shop'. Kha-blokken, der er forbundet med tre buegange, er til mere private funktioner og huser sovesale, spisepavillon og personale og familiekvarterer. Tøjvask og tørringsskur er placeret på den anden side af dammen. Der er ingen aircondition, og hele belysningen sker gennem LED og energieffektive lamper.

Som i konstruktionen, så også i undfangelsen - komplekset i centrum stiger og eksisterer som ekko af ruiner, levende med mindet om resterne af Mahasthan (3. århundrede f. Kr.), nogle tres kilometer væk. Konstrueret og færdigbehandlet primært af ét materiale - lokale håndlavede mursten - rummet er vævet ud af pavilloner, gårdspladser, puljer og greener; korridorer og skygger. Enkelhed er hensigten, kloster er fornemmelsen.

Webstedssektion - klik for større billede