Logo da.designideashome.com

Green Loops City-masterplan For Hengyang, Kina Af ADEPT

Indholdsfortegnelse:

Green Loops City-masterplan For Hengyang, Kina Af ADEPT
Green Loops City-masterplan For Hengyang, Kina Af ADEPT

Video: Green Loops City-masterplan For Hengyang, Kina Af ADEPT

Video: Green Loops City-masterplan For Hengyang, Kina Af ADEPT
Video: Looper 5 2023, November
Anonim

ADEPT planlægger looping-masterplan for det kinesiske byområde

Nyheder: Det danske arkitektstudie ADEPT har vundet en konkurrence om masterplanlægning af et 17 kvadratkilometer stort distrikt i den kinesiske by Hengyang med design, der involverer en række løbende zoner.

Green Loops City omfatter et sted, der ligger rundt om Xiangjiang-floden i byerne Laiyan New Town og Binjian i byen, som er en del af Hunan-provinsen. ADEPT planlægger at opdele webstedet i en række klodslignende zoner med temaer som sport eller kultur, der er beregnet til at matche funktionerne i hvert område.

Historiske bygninger som pagoder og et bibliotek vil blive bevaret og fejret, mens eksisterende landbrugsarealer, floder og vådområder skal integreres i det bymæssige stof snarere end udryddes.

"Meget af Hengyangs kulturelle og naturlige ressourcer er stadig meget intakte sammenlignet med andre kinesiske byer, der står over for hurtig byudvikling, " sagde ADEPT-partner Aidi Su. "Dette er en utrolig mulighed for os at gøre en forskel i kinesiske byer."

Arkitekterne udviklede en række principper for at sikre en sammenhængende designstrategi. Disse inkluderer design af bæredygtig transport; skabelse af et tættere bynet; opretholdelse af kulturarv; udvikling af nye og eksisterende samfund; implementering af et tættere byliv; bevarelse og forbedring af det naturlige landskab; oprettelse af nyt økologisk system ved hjælp af eksisterende vandnetværk; og forbinder til de omkringliggende kvarterer.

Kombineret tilbyder løkkerne et logisk netværk af mellemrum, der er enkle at navigere i bil, cykel eller til fods.

"Når du går rundt og oplever dette område, møder du de fantastiske iboende værdier og kvaliteter, der allerede findes her, " sagde arkitekt Martin Lauresen. "Jeg tror, at vi - ved vores tilgang til at bevare både kulturelle og historiske strukturer og allerede byggede beboelsessamfund - kan skabe en ny del af Hengyang, der bygger fremtiden på historien og integrerer moderne livsstil med kulturelle traditioner."

ADEPT er et Københavnsbaseret studie. Andre projekter, de har arbejdet på, inkluderer et bibliotek i Sverige og et fritidsanlæg i Danmark.

Andre bymæssige planer, der er foreslået til Kina, inkluderer en bilfri "satellitby", der skal bygges fra bunden nær Chengdu og et forretningscenter i Longgang-distriktet i Shenzhen. Se mere arkitektur i Kina »

Site masterplan - klik for større billede

Her er mere tekst fra ADEPT:

ADEPT vinder 17 km2 planlægningskonkurrence i Kina med forslaget 'Green Loops City'

Kommunen Hengyang, Hunan-provinsen, Kina, valgte ADEPT som vindere af planlægningskonkurrencen på det 17 km2 store sted i Laiyan New Town og Binjian District i Hengyang. Forslaget "Green Loops City" forbinder de nye byområder gennem attraktive og forskellige landskabssløjfer. Konkurrencen blev inviteret og omfattede store planlægningskontorer: Hassel Architects (Australien), Aube Architects (Frankrig), Guangzhou Urban Planning Design Institute (Kina) og Guangzhou South Kecheng (Kina).

Designkoncept - infrastruktur

Det oversatte citat fra Hengyang kommune: "Konceptet 'Green Loops City' er udviklet af det danske arkitektfirma ADEPT og leverede det bedste og mest passende planlægningsforslag for Hengyang ved at fange sin unikke kulturarv ved hjælp af en bæredygtig planlægningsmetode. Juryeksperter fra de mest prestigefyldte universiteter og organisationer i Kina stemte for ADEPT-forslaget. Byens borgmester understregede fremtidens betydning for dette område og understregede behovet for at skabe en ny by, der kan tilbyde kommerciel, kultur, turisme og fritid."

Designkoncept - løkker

Hengyang er en by med mange kulturelle artefakter med pagoder, et bibliotek og et akademi, der udgør en imponerende liste over historiske bygninger i Laiyan New Town og Binjian District of Hengyang. Set i baggrunden for disse bygninger er den smukke natur Hengyang med landbrugsjord, bjerge, vådområder og floder, der alle er bevaret indtil nu. Når Hengyang gennemgår hurtig byudvikling og kræver behov for nye underbyer for at udvide ud over det gamle byområde, kan vi overveje en bæredygtig byudvikling for byen, der kan bevare dens naturlige og kulturelle kvaliteter? Er det muligt at bevare naturen og samtidig udvide byen?

Designkoncept - blanding af anvendelser

Ved hjælp af en bæredygtig tilgang til planlægning af byer har vi opstillet 8 principper til at guide byens design. Designe bæredygtig transport, skabe et tættere bynet, opretholde kulturarv, udvikle nye og eksisterende samfund, implementere et tættere byliv, bevare og styrke det naturlige landskab, skabe nyt økologisk system ved hjælp af eksisterende vandnetværk og oprette forbindelse til de omkringliggende kvarterer. De bymæssige principper handler om at skabe en levende strategi for udvikling, der kunne skabe en bedre fremtid for Hengyang og byens indbyggere.

Designkoncept - kvarterer

Ved at kombinere strategierne for de 8 principper i et større koncept forsøger 'Green Loops City' at forbinde Hengyangs unikke egenskaber, landskabet, vandet, historien og kulturen ved at skabe vigtige offentlige rum, der er knyttet sammen. De grønne løkker giver besøgende mulighed for at turnere på de specielle steder i Hengyang, mens de skaber en mere forskelligartet by for lokalbefolkningen at bo.

Designkoncept - grøn strategi

Hver enkelt loop fokuserer på et bestemt tema, der vedrører fordelene ved hvert område, for eksempel en kultur, en sport og en sub-Cbd-loop. Kultursløjfen forsøger at forbinde de vigtigste kulturelle bygninger, pagode, bibliotek sammen med ny bargade, restaurantgade for at skabe en bedre forbindelse og bringe mere aktivitet til området. Sportssløjfen drager fordel af de naturlige flodforhold i området for at skabe et sjovere naturområde til at dyrke sport, samtidig med at det danner en vigtig akse med pagodebygningen. Sub-Cbd-sløjfen skaber en ny måde at arbejde i byen på, som kombinerer vandkanaler, restauranter, shopping alt sammen på et praktisk sted med den nye BRT-rute.

Designkoncept - søer og floder

Anbefalet: