Logo da.designideashome.com

The Dune House Af Min2

Indholdsfortegnelse:

The Dune House Af Min2
The Dune House Af Min2

Video: The Dune House Af Min2

Video: The Dune House Af Min2
Video: Внутри песчаных дюн, превращенных в дом на берегу океана | Уникальные пространства | Архитектурный дайджест 2023, November
Anonim

The Dune House af Min2

Hollandske arkitekter Jetty og Maarten Min har afsluttet deres eget hus og studie i Nordholland med en buet tag, flisebelagte vægge og synlige træstamme-søjler (+ slideshow).

Fotografi af Sjaak Henselmans

Jetty og Maarten Min, fra Bergen kontor Min2, designet det tre-etagers klithus på en kystklit i Bergen og brugte ufærdigt træ, lerfliser og buede profiler til at hjælpe bygningen med at passe ind i dens landlige omgivelser.

Fotografi af Sjaak Henselmans

"Et vigtigt designemne var at forbinde formen og materialiseringen af huset med det sted, hvor det ligger, " forklarede de. "Den høje høje form måtte passe ind i klitlandskabet. Under designprocessen blev denne form en af en klit eller af en forblæst gruppe af træer, der skråner sammen med det nedslitte landskab nær havet."

Fotografi af Sjaak Henselmans

Huset er indrettet med en drejning på det traditionelle mansardtak og er indpakket på tre sider af en hud af lerfliser, som er designet af Jetty Min med skræddersyede dimensioner.

Fotografi af Erik Boschman

”Disse fliser giver indtryk af hylder med potlåg,” sagde arkitekterne. "Det brune / lilla udseende af den britiske ler med sin ru finish skal visuelt matche barken fra de omgivende graner."

Fotografi af Sjaak Henselmans

Horisontale skiver gennem denne hud skaber en række vinduer mod havet mod nordhøjde, mens et vindue med dobbelt højde indrammer en visning af klitlandskabet mod syd.

Fotografi af Erik Boschman

Indvendigt indeholder huset studiepladser i stueetagen, mens opholdsområderne består af en hems med to etager.

Fotografi af Sjaak Henselmans

"Et af [vores] ønsker har altid været at bo på de øverste etager på grund af den vidunderlige udsigt over havet og klitområdet, " sagde arkitekterne.

Fotografi af Sjaak Henselmans

Områder med køkken, opholdsstue og spisestue besidder en større åben plan på første sal, omgivet af den tykke Douglas gran-søjle. Buede træbjælker er synlige overhead, plus en boxy poppeltrappe fører op til et mezzanin-soveværelse.

Fotografi af Erik Boschman

En lignende trappe forbinder huset med studiet herunder, som har et generøst arbejdsområde, et møde- og konferencelokale og et bibliotek. Husets badeværelse er også placeret på denne etage.

Fotografi af Sjaak Henselmans

Hældt beton blev brugt til gulve på de to hovedniveauer, mens den øverste etage er dækket med et tæppe lavet af tang.

Fotografi af Liesbeth van der Wal

Andre hollandske huse, der for nylig blev afsluttet, inkluderer en bolig med stråtækt udvendig og et renoveret rækkehus med et tredobbelt højde køkken og en vindeltrappe.

Fotografi af Erik Boschman

Se flere huse i Holland »

Se mere boligarkitektur »

Fotografi af Liesbeth van der Wal

Her er en projektbeskrivelse fra Jetty og Maarten Min:

Arkitekternes klitthus Jetty og Maarten Min, Bergen aan Zee

Min2 bouw-kunst er et hollandsk arkitekturkontor beliggende i Bergen i det nordlige Holland ved havet. Kontorets arbejde er en co-design mellem arkitektur og kunst.

Kontorets ejere designet deres eget hus i klitområdet Bergen aan Zee (NH). Et vigtigt designemne var at forbinde formen og materialiseringen af huset med det sted, hvor det ligger.

Fotografi af Sjaak Henselmans

Design

Bygningen har en dominerende position på en klitkam langs en lokal vej, men den er næsten usynlig på grund af højdeforskelle og høje fyrretræer, der beskytter huset tæt. Huset vender ud mod den anden side af klitten mod et drikkevandsbehandlingsområde. Herfra markerer det landskabet, selv fra en stor afstand. De har derfor valgt en stærk "objektkvalitet".

Håndtering af bygningsplanen som udgangspunkt i reguleringsplanen og de nuværende byggeregler var også en udfordring. Den tilladte konstruktionsoverflade var 20 x 8 meter med en tagrenhøjde på 3 meter. Rygghøjden blev ikke angivet, og derfor er en rygghøjde på maks. 15 meter var muligt. Disse størrelsesforhold gjorde det muligt at bygge huset lodret, en mulighed opnået ved at realisere tre høje etager.

Fotografi af Erik Boschman

På grund af de positive reaktioner fra den lokale regering lykkedes de ganske godt med sådan en lodret design. Ved at løse dette og andre lignende problemer blev planen mere og mere spændende.

En af de største bekymringer var, at den høje høje form i sit udseende måtte passe ind i klitlandskabet. Under designprocessen blev denne form en af en klit eller af en forblæst gruppe af træer, der skråner sammen med det nedslitte landskab nær havet.

Åbningerne i tagoverfladen på etagen blev designet indefra: ved havsiden som vandrette vinduesstrimler og ved klitsiden som et stort vindue, hvor det er muligt at forestille sig selv midt i klitlandskabet. Den flade facade på østsiden til sidst giver mulighed for en elevator og altaner.

Fotografi af Erik Boschman

materialisering

I ganske lang tid har de været på udkig efter passende materialer på ydersiden. Fordi huset kun ligger 300 meter fra havet, tog de den logiske beslutning om at vælge naturlige, bæredygtige og lave vedligeholdelsesmaterialer. De kaldte denne tilgang en low-tech tilgang.

Til den skrå facade og taghud søgte de grundigt efter et eksisterende materiale, der ville passe ind i det ru romantiske landskab. I sidste ende kom Jetty med ideen om at designe selv en flise, der ville passe til den ønskede dagsorden. Efter den bemærkelsesværdige Kolumba-mursten (Petersen Tegl), der skulle bruges til påklædning af betonsøjler, blev der udviklet en lang keramisk flad flise på 53 centimeter lang, 17 centimeter høj og 4 centimeter tyk.

Disse fliser giver indtryk af hylder med grydelåg, men dem, der er meget mere vedligeholdende. Det brune / lilla udseende af den britiske ler med sin ru finish skal visuelt matche barken fra de omgivende graner. Takket være alle disse egenskaber passer bygningen perfekt til det omgivende miljø.

Fotografi af Sjaak Henselmans

Denne udviklingsproces tog halvandet år. Det er også blevet hjulpet af det fremragende samarbejde med fagfolk fra Petersen. Tagstenen, nu kaldet "Athene Noctua" (på tysk: Steinkauz), er nu inkluderet i samlingen af Petersen.

Efterbehandlingen af takfoten er udført i zink og er forbehandlet mod ionisering, hvilket smukt matcher fliserne. De ubehandlede trærammer er lavet af Iroko, FSC godkendt og omhyggeligt håndplukket for at have de længste dele for at undgå limning så meget som muligt. Årsagen til at gøre brug af ubehandlet træ på dette sted stammer fra dets lave vedligeholdelsesaspekt, der også passer ind i de naturlige omgivelser.

Hvor der om nødvendigt kan bygges en lift, er betonstabiliseringsdrevene blevet lukket med ubehandlede vestlige røde cederdele.

Bygningsfacaden har en træramme med en høj isoleringsværdi. På grund af dette udgangspunkt kunne de let designe de bøjede og skråformede former som basis. Grundlaget for disse elementer består af hvidtræ kravebjælker med multiplex ark. Disse er bygget i flere præfabrikerede dele, der er lavet i værkstedet, for at få en jævn progression af byggeprocessen og for at generere så mindre forstyrrelse i det beskyttede grønne område som muligt.

Image
Image

Konceptskitser - klik for større billede

Indre

Den lavteknologiske tilgang fortsætter også på indersiden af huset. De ønskede de to etager som et stort, rudimentært færdigt rum, som derefter kan bruges som et fleksibelt opholdsrum, et nyt loft.

Et af ønskerne har altid været at bo på denne øverste etage på grund af den vidunderlige udsigt over havet og klitområdet. I den næstsidste version var udgangspunktet et hus med søjler, der skulle bygges over en eksisterende bungalow: et andet hus over det første. Efter drøftelse med bygningsingeniøren blev det endelig besluttet at nedrivne det eksisterende hus på grund af det dårlige grundlag for dets fundament. Det bærende gitter med sin søjlestruktur kom frem fra denne historie.

Image
Image

Siteplan - klik for større billede

De blev også inspireret af lagre, af bondegårdene i det nordlige Holland og ved at oversætte Maison Domino af Le Corbusier til et praktisk håndværksniveau.

Ved at anvende Douglas graner med bark, ønskede de at bringe virkningen af forblæste træer omkring huset også ind i det indre, men på en abstrakt måde. Gulvet i den første etage er lavet som et præfabrikeret træelement hængende mellem Douglas-granerne. Galvaniserede stålkoblingsmidler er designet. De konkrete elementer i syne er ubehandlet.

Image
Image

Stueplan - klik for større billede

I stueetagen er opbevaring, studie, badeværelse, bibliotek, arbejdsrum og konferencelokale. De indvendige vægge og døre i stueetagen er ikke bærende, så de skal være så fleksible som muligt og er lavet af ecoplex og mdf. Nogle gange fungerer en bogbesætning også som skillemuren mellem mellemrum.

Image
Image

Første plan - klik for større billede

Trappen er placeret i rummet som løse elementer. De er lavet af hurtigtvoksende poppel for at være så miljøvenlige som muligt. Denne slags træ er blød, men meget tæt og har ingen knob. Den smukke lysfarve bliver ikke gul, så den kan forblive uklar. Kun trappetrinnene kan bruge en vis ekstra beskyttelse.

Gulvbelægningen består af hældt beton, og den hængende trægulvplade mellem træerne er blevet dækket med havgræs tæppe.

Image
Image

Anden plan - klik for større billede

High-tech og bæredygtighed

De havde til formål at opnå en så høj værdi som muligt af materialerne, og målet var at nå en Rc på 5, 0. Valget blev truffet for overlegent isoleringsglas med mindst mulig farvefarvning taget i betragtning. Til studiet vælger vi for farveløst glas for ikke at have vores arbejde med farver påvirket af den grønne stråling af glas.

Ventilationssystemet er efterspurgt kontrolleret og tilbyder smarte løsninger til indtagelse af frisk luft. Et vakuumrensesystem er installeret for et bedre interiørmiljø. Det indenlandske system er et grundlæggende system, men kan udvides i fremtiden. Elforsyningen leveres i gulvkanaler.

Image
Image

Lang sektion - klik for større billede

I forhold til energiforsyningen bruger de ikke et naturgasanlæg. De bruger en luftpumpe (på grund af placeringen på en klit), og vakuumrør i glas, der giver opvarmning - eller afkøling - af gulve og varmt vand. Det næste trin, der er under forberedelse, er installationen af en energikugle (vindenergi) til produktion af elektrisk energi.

Image
Image

Tværsnit - klik for større billede

De følger meget nøje udviklingen af bæredygtig kraftproduktion, og meget snart dukker der op interessante produkter på markedet, som også vil være æstetisk interessant. Disse nye produkter kan tilføjes i det nuværende layout.

I dette øjeblik overvåger de deres strømforbrug for at se, hvilke ændringer der er nødvendige for at nå de bedste værdier.

Image
Image

North elevation - klik for større billede

Designeren som entreprenør

De søgte omhyggeligt efter de parter, der var bedst egnet til at bygge specifikke dele. På denne måde var det ganske naturligt at arbejde med træ og konsultere specialister som bådebygere og træarbejdere. De oplevede, at de med denne holdning kunne inspirere og stimulere andre mennesker. Dette er grundlaget for den videre udvikling.

De bor nu i huset, og beslutninger vedrørende interiør, funktioner og former er lige begyndt at dukke op. Stykke for stykke håndterer de interiøret på samme måde som de håndterede byggeprocessen.

Anbefalet: