Logo da.designideashome.com

ANH House Af Sanuki + Nishizawa

Indholdsfortegnelse:

ANH House Af Sanuki + Nishizawa
ANH House Af Sanuki + Nishizawa

Video: ANH House Af Sanuki + Nishizawa

Video: ANH House Af Sanuki + Nishizawa
Video: Конец приключения - Мультики про танки 2023, November
Anonim

ANH House af Sanuki + Nishizawa

Vietnamesiske arkitekter Sanuki + Nishizawa har tilpasset det prototypiske vietnamesiske rørhus til at skabe en høj, smal bolig, der lader dagslys trænge ind i dens vægge og gulve (+ lysbilledshow).

Placeret i Ho Chi Minh City er den fire-etagers familiens bolig 21 meter dyb, men kun fire meter bred, typisk for rørhuse, der er almindelige i hele Vietnams byer.

Disse proportioner gør det vanskeligt at bringe naturligt lys og ventilation gennem bygningerne, som ikke har nogen sidevinduer, så Sanuki + Nishizawa introducerede lysbrønde, udsatte trapper og fleksible skillevægge til de indre rum i ANH House.

"Hovedtemaet for dette hus er at udforske muligheden for en ny livsstil i Vietnam, hvor sådanne mørke og fugtige rum drastisk kan forbedres til lyse og åbne rum, " sagde arkitekterne.

Stueetagen har en opholdsstue med dobbelt højde klemt inde mellem et par åbne trappetrin, hvilket skaber et godt oplyst familieområde med en hævet spisestue og køkken i den ene ende.

Vævede bambusskærme lukker soveværelser på alle fire etager og kan foldes tilbage, når det er nødvendigt.

Teksturen af dette træ gentages i overfladen af betongulvpladerne, som var indstillet mod bambusforskaling.

Store plantagere giver plads til tropiske planter i hele huset, inklusive på de tre altaner, der ligger foran den gadenvendte højde. I mellemtiden er nogle af de lysbrønde dobbelt op som afkølende puljer med vand.

"Vi kan føle den naturlige vind og leve behageligt uden aircondition i dette hus, som [tilbyder] en livsstil, der forbinder det udvendige naturlige miljø, " sagde Sanuki + Nishizawa.

Sanuki + Nishizawa samarbejdede tidligere med Vo Trong Nghia Architects om et hus med halvdelen af dets gulve afskærmet bag hule betonblokke og den anden halvdel udsat for elementerne.

Andre moderne overtager det vietnamesiske rørhus inkluderer et renoveret hjem med et smalt atrium i Hanoi og en bolig med en lodret have på sin facade.

Se flere huse i Vietnam »

Se mere boligarkitektur »

Her er mere information fra Sanuki + Nishizawa:

ANH House

Dette hus, designet til en tredive år gammel kvinder og hendes familie, er bygget på grunden på 4 m bred og 21 m dyb i Ho Chi Minh-byen, som er meget typisk for urbane rørhuse i Vietnam. Den vigtigste anmodning fra klienten var at realisere et lyst og åbent rum fyldt med naturligt lys og grønt.

Tube house, den mest typiske boligstil i Vietnam, har i sig selv en kritisk vanskelighed med at få tilstrækkeligt naturligt lys og ventilation for det første, fordi der ikke er nogen åbning på de to lange grænse sidevægge og for det andet fordi vietnamesere har en tendens til at have masser af faste skillevægge til at adskille mange soveværelser. Derfor er hovedtemaet for dette hus at udforske muligheden for en ny livsstil i Vietnam, hvor dette mørke og fugtige rum drastisk skal forbedres til et lyst og åbent.

Huset er designet med 4 solide tykke plader og ingen normale faste skillevægge. Hver plade, der sidder fast i den forskellige højde, har flere hulrum, der fører naturligt reflektionslys fra toplyset, facaden og bagsiden ind i huset. Derudover er hver plade indstillet med flere huller med terrazzo-badekar og fodplads til at sidde, især de 15 huller til grøntområder med forskellige slags tropiske planter for at gøre pladsen attraktiv og frisk. Endvidere udskiftes normale velkendte faste skillevægge til lette, bevægelige og gennemskinnelige skillevægge til adskillelse af sengepladser, justering af balancen mellem privatlivets fred for hvert individuelt rum og flytningen af hele det store rum efter livsstils anmodning.

Disse skillevægge er foldedøre eller skydedøre med vævet bambus som skygge og jalousie-vinduesystem, der let kan åbnes for at den naturlige vindcirkulation kan gå gennem hele husrummet. Kort sagt, alle designformål er at opfylde rørhusrummet med grønt, lysstyrke, velventilation og derefter omdanne de smalle, mørke, fugtige passive boliger til "det rum, der forbinder til det ydre naturlige miljø" - hvor befolkningen kan føle ægte udvendig atmosfære.

Husstrukturen er en RC-rammestruktur med reverseringsbjælkesystem. Brug af det vævede bambusplade som betonarbejdes rammer til indgravering af bambusmønsteret på det synlige betonloft understreger desuden ikke kun den kontinuerlige plade og den naturlige belysningseffekt, men skaber også en stærkere æstetisk effekt sammen med ægte vævet bambus af dørsystem. Alle disse materialer og teknikker anvendt i dette husdesign er lokale og vidt almindelige i Vietnam.

Vi kan føle den naturlige vind og leve uden klimaanlæg komfortabelt i dette hus, der har "livsstilen, der forbinder det ydre naturlige miljø". På en eller anden måde betragtes dette bæredygtige og økologiske forslag som en ny definition af den vietnamesiske traditionelle livsstil, der forbinder til det ydre miljø i det moderne hus. Vi håber virkelig, at denne enkle, lyse og åbne livsstil kan være et af de effektive alternativer i den moderne livsstil i Vietnam.

Konceptdiagram - klik for større billede Stueplan - klik for større billede og nøgle Første plan - klik for større billede og nøgle Anden plan - klik for større billede og nøgle Tredje plan - klik for større billede og nøgle Tagplan - klik for større billede og nøgle

Anbefalet: