Logo da.designideashome.com

MuSe Museum Af Renzo Piano Building Workshop

Indholdsfortegnelse:

MuSe Museum Af Renzo Piano Building Workshop
MuSe Museum Af Renzo Piano Building Workshop

Video: MuSe Museum Af Renzo Piano Building Workshop

Video: MuSe Museum Af Renzo Piano Building Workshop
Video: Renzo Piano 2023, December
Anonim

MuSe Museum af Renzo Piano Building Workshop

MuSe-museet af den italienske arkitekt Renzo Piano er åbnet for offentligheden i Trento, Italien og har vinklede profiler, der gentager formen på de nærliggende Dolomitbjerge (+ diasshow).

Fotografi af Stefano Goldberg

Videnskabs- og teknologimuseet udgør en del af en bredere fornyelse af Renzo Piano Building Workshop i Trentos Le Albere-distrikt, en flodplads, der tidligere husede en Michelin-dækfabrik. Museet er placeret på den nordlige grænse af det nye kvarter, ud over boliger, kontorer, et hotel og en ny offentlig park.

Fotografi af Stefano Goldberg

Den dynamiske taglinie består af en blanding af stål- og glasplader, op og ned mellem tre- og seks-etagers højder for at skabe en rytme med bjergene derudover, samt for at opdele bygningen i fire sektioner.

Fotografi af Shunji Ishida

"Idéen om tagene var vigtig, fordi vi er i en dyb dal, og området er virkelig synligt ovenfra, " fortalte projektarkitekt Danilo Vespier til Disengo-magasinet. "Du skal bare køre en halv time ind i bjergene, og du kan se ned på området, som om det var en arkitektonisk model."

Fotografi af Alessandra Gadotti

De to centrale sektioner rummer udstillinger dedikeret til naturhistorie, fra bjerge til gletschere. Disse gallerier centrerer sig omkring et atrium i fuld højde, hvor taxidermierede dyr og skeletter er ophængt under et stort glasloft.

Fotografi af Enrico Cano

En stor lobby med glasfront giver en indgang til museet, der fører besøgende til toppen af bygningen, så de kommer ned gennem udstillingerne. Mod øst indeholder en tilstødende blok administrations- og forskningsafdelinger.

Fotografi af Stefano Goldberg

Den mindste del af bygningen er placeret på den vestlige side og fungerer som et drivhus til dyrkning af tropiske planter, der overrisles med regnvand opsamlet fra tagene.

Fotografi af Enrico Cano

Hele bygningen er bygget over en pool af vand, der dukker op omkring nogle af kanterne. En række kanaler strømmer ind i poolen fra gaderne i den nye masterplan, mens floden Adige løber langs stedets sydlige grænse.

Fotografi af Enrico Cano

Anbefalet: