Logo da.designideashome.com

OMA Til At Planlægge Nyt Borgercenter I Den Colombianske Hovedstad

Indholdsfortegnelse:

OMA Til At Planlægge Nyt Borgercenter I Den Colombianske Hovedstad
OMA Til At Planlægge Nyt Borgercenter I Den Colombianske Hovedstad

Video: OMA Til At Planlægge Nyt Borgercenter I Den Colombianske Hovedstad

Video: OMA Til At Planlægge Nyt Borgercenter I Den Colombianske Hovedstad
Video: National Anthem - Colombia Synthesia Piano MIDI 2023, November
Anonim

OMA til masterplan borgercentrum i Colombias hovedstad

Nyheder: Arkitektfirmaet OMA har vundet en international konkurrence om at masterplanlægge en 275 hektar stor blandet anvendelse i den colombianske hovedstad, Bogotá (+ slideshow).

Arbejde i partnerskab med det colombianske studie Gómez + Castro, OMA 's kontor i New York blev valgt til at udvikle sit forslag til fornyelse af byens centrum, der vil rumme den colombianske regerings hovedkvarter, samt bolig-, detail-, kultur- og uddannelsesfaciliteter.

Masterplanen er foreslået til midtpunktet på en arteriel vej, der halverer byen, og har et lysbue, der forbinder vejen til en tilstødende park og et universitet.

"Vores forslag gør det muligt for CAN (Centro Administrativo Nacional) at være en livlig knude, der giver et kontinuerligt offentligt domæne, der krummer gennem stedet for at forbinde parken, universitetet og Calle 26, " forklarede direktør for OMA New York, Shohei Shigematsu. "Med en enkelt gestus opnår lysbuen en klar byidentitet, samtidig med at den imødekommer den programmatiske mangfoldighed."

Udviklingen vil dække et område, der svarer til størrelsen som National Mall i Washington DC og vil blive den største institutionelle masterplan afsluttet i Latinamerika siden Oscar Niemeyers Brasilia blev bygget i 1960'erne.

OMA og det danske firma BIG blev for nylig annonceret som to af ti designteam, der er valgt til at genoplive dele af USA, der er berørt af orkanen Sandy, mens OMA også har vundet en konkurrence om at renovere konferencecentret, der er vært for messerne Art Basel / Miami og Design Miami.

Se mere OMA »

Se flere masterplaner »

Her er nogle flere oplysninger fra arkitekterne:

Bogotá Centro Administrativo Nacional (CAN)

Bogotá Centro Administrativo Nacional (CAN) er placeret som et nyt borgercentrum beliggende midt på Calle 26 avenue, byens hovedakse, der symbolsk har kortlagt dens vækst fra den historiske centrum til lufthavnen og den internationale gateway i Colombia. Med et så stort fodaftryk som National Mall i Washington DC, vil dette nye centrum fungere som byens regerings hovedkvarter med et ekstra blandet program for bolig-, uddannelses-, detailhandels- og kulturudviklinger.

Den foreslåede masterplan anvender en buet, offentlig rumakse til at forbinde de tilstødende naturparker til Calle 26 og forbinde de eksisterende distrikter. Med en enkelt gestus opnår lysbuen et samlet system af grønne, infrastrukturelle og programmatiske netværk. Den nye akse opdeler stedet i tre distrikter: (1) en kontorzone, der forbinder til det eksisterende økonomiske distrikt, (2) en institutionel / regeringszone, der er knyttet til de eksisterende kulturelle rum og rekreative parker og (3) en uddannelsescampus forbundet til det eksisterende universitet. Disse distrikter er forenet med en grøn sti, der udvider Simon Boliver-parkens bølgende stier til National University-plazaen i anden ende af stedet. Denne parkakse vil blive programmeret med kulturelle attraktioner og en cykelsti, der strækker sig til Bogotas meget succesrige fodgænger CicloVia-netværk.

OMAs forslag skifter byens historiske centrum, som Le Corbusier fik til opgave at masterplanlægge fra 1949-1953, hvilket demonstrerer byens mangeårige forpligtelse til byplanlægning. CAN-masterplanen vil være den største byggede institutionelle masterplan i Latinamerika efter Oscar Neimeyers Brasilia, der blev bygget i tresserne.

Status: Konkurrence 2013

Klient: Empresa Virgilio Barco

Sted: Bogotá, Colombia

Grund: 870.000 m2

Program: 680 acres (2.750.000 m2) samlet bebyggeligt areal / 72 acres (29.000 m2) Public Open Space

»982.000 m2 offentlige kontorer

»683.000 m2 beboelse

»650.000 m2 kontorer

»160.000 m2 universitetscampus

»85.000 m2 kulturelt (inkl. Museum for hukommelse)

»75.000 m2 detailhandel

»60.000 m2 hotel

»55.000 m2 hospital

Lead Designer / Masterplanner: OMA

Partner-in-charge: Shohei Shigematsu

OMA-hold: Sandy Yum, Daniel Quesada Lombo, Yolanda do Campo, Denis Bondar, Ahmadreza Schricker, Cass Nakashima, Jake Forster; med Isaiah Miller, Maria Saavedra, Andrew Mack, Sean Billy Kizy, Caroline Corbett, Christopher Kovel, Simona Solorzano

Anbefalet: