Logo da.designideashome.com

Carbuncle Cup Vinder

Indholdsfortegnelse:

Carbuncle Cup Vinder
Carbuncle Cup Vinder

Video: Carbuncle Cup Vinder

Video: Carbuncle Cup Vinder
Video: Fantoft studentbolig 2023, November
Anonim

"Fængselslignende" studentboliger vinder Carbuncle Cup 2013

Nyheder: En studerende boligblok i London med en fastholdt murstensfacade er blevet kåret til Storbritanniens årets dårligste bygning.

Bygningsdesignmagasinet har tildelt den årlige Carbuncle Cup-pris til en studerende-boligblok på 465 Caledonian Road i Islington, hvor det er den mest grimeste bygning, der er designet i Storbritannien i løbet af de sidste 12 måneder.

Designet af det britiske firma Stephen George og Partners til University College London, erstattede den nye bygning et historisk lager med rød mursten, der blev revet under bygningen. Den originale facade blev bevaret og placeret foran den nye bygning.

Carbuncle Cup 2013 vinder - 465 Caledonian Road

"Den oprindelige front er bevaret i en kynisk gestus mod bevaring. Men dens fiaskoer går dybere, " sagde dommerne. "Dette er en bygning, som juryen kæmpede for at se som fjernt egnet til menneskelig besættelse."

Juryen kommenterede, at størstedelen af soveværelserne i den nye boligblok mangler tilstrækkeligt dagslys, tilbyder lidt privatliv for beboerne, og at dem, der står over for den bevarede facade, ikke har udsigt udenfor.

"De indsatte, der bor bag den massive murværksruin, vil akut føle arven fra den tilbageholdte mur, men det er ikke klart, de vil være i stand til at se ud. Måske var arkitekterne påvirket af den historiske Pentonville fængsel ned ad vejen, " foreslog en nominerende.

Carbuncle Cup 2013 vinder - 465 Caledonian Road

Andre projekter på kort liste omfattede et 24-meters visningstårn, der ligner et helter-skelter, en studenthuseudvikling i Oxford og et sportscenter i Wales - kendt for lokalbefolkningen som The Dumpster.

Sidste år blev titlen givet til Grimshaw for en stål- og glaskokon indeholdende den historiske Cutty Sark-tæpper.

Her er den fulde meddelelse:

Skandaløse studentboliger kæmper med prisen for Storbritanniens værste nye bygning

En blok på flere millioner pund med studentboliger på Londons Caledonian Road er blevet kåret til Storbritanniens værste nye bygning.

465 Caledonian Road, designet af Stephen George og Partners for University College London, var engang et historisk lager med rød mursten, der nu stort set er blevet revet til trods for at være beskyttet.

Den oprindelige front er bevaret i en kynisk gestus mod bevaring. Men dens fiaskoer går dybere: dette er en bygning, som juryen kæmpede for at se som fjernt egnet til menneskelig besættelse.

De fleste af værelserne mangler tilstrækkeligt dagslys, tilbyder lidt privatliv, og et betydeligt antal vender mod den bevarede facade har overhovedet ingen direkte udsigt.

"Der er ingen lille ironi i det faktum, at bygningen står på den samme gade som HMP Pentonville, " sagde BD's udøvende redaktør og Carbuncle Cup-juryleder Ellis Woodman.

"Når den første indtagelse af studerende flytter ind i deres mørke og langt væk fra private værelser næste måned, bliver de muligvis tilgivet for at undre sig over, hvorfor fangerne har fået den bedre udsigt."

Carbuncle Cup 2013 vinder - 465 Caledonian Road

Bygningen blev oprindeligt nægtet plan tilladelse af Islington Council, men blev godkendt efter appel af planlægningsinspektoratet med den begrundelse, at studerende ikke kræver den samme kvalitet af indkvartering som resten af samfundet.

Løbet af Carbuncle Cup, der hvert år tildeles af den førende arkitektbranche-titel Building Design (BD), var også studerende.

Anbefalet: