Logo da.designideashome.com

Biblioteker Er De Vigtigste Offentlige Bygninger - Francine Houben

Indholdsfortegnelse:

Biblioteker Er De Vigtigste Offentlige Bygninger - Francine Houben
Biblioteker Er De Vigtigste Offentlige Bygninger - Francine Houben

Video: Biblioteker Er De Vigtigste Offentlige Bygninger - Francine Houben

Video: Biblioteker Er De Vigtigste Offentlige Bygninger - Francine Houben
Video: Francine Houben - The Dutch architect renovating NY Public Library [English Subtitles] 2023, December
Anonim

"Biblioteker er de vigtigste offentlige bygninger" - Francine Houben

Interview: efter at have afsluttet Europas største offentlige bibliotek i Birmingham, talte arkitekt Francine Houben fra det hollandske studie Mecanoo med Dezeen om bibliotekets rolle i den digitale tidsalder, og hævder, at biblioteker er lige så centrale i samfundet som katedraler engang var.

”Biblioteker er de vigtigste offentlige bygninger, ligesom katedraler var for mange år siden,” sagde hun og forklarede, hvordan Mecanoo designet Birmingham-bygningen som et”folks palads”. Hun tilføjede: "Vi ønskede, at det skulle være meget indbydende og indbydende, ikke kun om bøger. Det er ikke kun for de rige eller de intellektuelle, det er for alle."

Bygningen består af en stak med fire rektangulære volumener, der inkluderer et nedsænket amfiteater, taghave og en skinnende facade beklædt med indbyrdes låsende metalringe. En del af biblioteket strækker sig under et offentligt torv, mens læserumerne forgrener sig fra en forskudt rotonde.

”Jeg ville ikke oprette en murbygning, fordi vi havde brug for meget lys, men jeg ville heller ikke oprette en glasbygning,” sagde arkitekten. "Det er så smukt at sidde her på grund af refleksioner og skygger og vejrforandringerne. Det er anderledes fra december til juni."

Library of Birmingham front elevation

Houben afviser forslaget om, at digitale teknologier vil se slutningen på biblioteker, og forklarer, at universitetsbiblioteket, der er afsluttet af firmaet i Delft, stadig er det mest populære sted i byen.

”Vi var altid forberedt på, at der ville være mindre bøger i fremtiden,” sagde hun. "Forskningsmaskinerne vil altid være her, men for mig er pladsen meget vigtigere."

Se flere billeder af Biblioteket i Birmingham, eller se alle vores historier om Mecanoo.

Her er hele transkriptet af interviewet:

Amy Frearson: Kan du beskrive bygningens sammensætning?

Francine Houben: Det er et stort volumen, en masse kvadratmeter. Så hvad vi gjorde var at lave en enorm underetage, derefter lavede en slags sammensætning af en firkant med Shakespeare øverst på det. Birmingham er en meget grøn by, men ikke i byens centrum, der er mange grå tag, så vi ville være sikker på, at hvis vi lavede terrasser, ville vi gøre dem meget grønne, ligesom forhøjede haver. Det, der er rart for et bibliotek, er at have en have at læse i. Så vi lavede disse to til at tilføje grøn plads til byen.

AF: Hvordan udviklede du dit koncept til facaden?

FH: Jeg ville ikke oprette en murbygning, fordi vi havde brug for meget lys, men jeg ville heller ikke oprette en glasbygning. Det er så smukt at sidde her på grund af refleksioner og skygger og vejrforandringerne. Det er anderledes fra december til juni. Nogle mennesker siger, at de mindre cirkler er fra smykkekvarterets historie, og nogle synes, det er videncirklerne. For mig er ideen, at alle mennesker fra Birmingham kan have denne historie.

Men vi designet faktisk bygningen fra det indre. Jeg er meget interesseret i landskabspleje og som landskabsarkitekt prøver du at skabe din egen verden. Du prøver at skjule det, du ikke ønsker at se. Så i amfiteatret skaber du din egen verden, og på terrasserne opretter du dit eget panorama, og du tror, du er i bjergene. Når du kommer ind, føler du dig omsluttet af bygningen.

Library of Birmingham bog rotunda

AF: Hvorfor valgte du at inkludere så mange cirkulære motiver og runde rum?

FH: Jeg tror, at det er noget, der skete ganske intuitivt, da jeg indså, at det handlede meget om rotundas. Vi startede med denne række af rotundas. Hvad sker der, hvis vi forbinder rotundas med rulletrapper gennem en bygning som en rejse? I slutningen ville du se himlen, stjernerne. Og det hele ville være forbundet.

AF: Hvad er dine foretrukne øjeblikke i bygningen?

FH: At sidde. Jeg kunne sidde i dage i bygningen. På mezzaninetiveauet er der en kaffebar, hvor du kan få en kop kaffe og se folk, der går forbi; Jeg kunne sidde der i timevis. Det er også dejligt at være på rulletrappen og, når der er smukt vejr, at sidde i haven. Det afhænger af vejret og mit humør. Jeg synes, det er den fascinerende ting i denne bygning, at den har så mange punkter på rejsen. Der er mange destinationer og steder, hvor du vil tilbringe tid.

AF: Du beskriver bygningen som et folks palads. Fortæl mig mere om det?

FH: Jeg ville oprette et folks palads, fordi det er en offentlig bygning, og jeg tror, at biblioteker i dette øjeblik er de vigtigste offentlige bygninger, ligesom katedraler var for mange år siden. Vi ønskede, at det skulle være meget indbydende og indbydende, ikke kun om bøger. Det er ikke kun for de rige eller de intellektuelle, det er for alle. Men selvfølgelig har du sekvens af ændringer i bygningen, da det er en kombination af et offentligt bibliotek og et forskningsbibliotek, så det bliver lidt mere seriøst og akademisk, når du går op.

Bibliotek Delft University of Technology ydre

AF: Med den voksende integration af computere og digitale teknologier i biblioteker, synes du, at biblioteket stadig har en vigtig rolle i den digitale tidsalder?

FH: Jeg har været en del af denne diskussion i mange år. Da vi gjorde biblioteket på det tekniske universitet i Delph, sagde nogle mennesker "hvorfor har du brug for et bibliotek?" Men det blev det mest populære sted på universitetet, i hele byen. Det tiltrækkede turister og er altid fuld af mennesker.

AF: Og hvordan har bygningen tilpasset sig digitale teknologier?

FH: Da vi først startede for 15 år siden, havde vi 300 computere. De er ikke længere nødvendige, fordi mange mennesker har deres egne bærbare computere. Måske er der nu omkring 100 computere der. Vi var altid forberedt på, at der ville være mindre bøger i fremtiden. Dette vil også ske i Birmingham, men den store forskel er, at dette er et offentligt bibliotek, ikke et for et universitet, og forskningsbiblioteket er kombineret med et arkiv. Så dette bibliotek vil altid opbevare en masse bøger.

AF: Hvad med nogle af de andre teknologier, der er introduceret til biblioteker, som f.eks. Robotbogopsamling ved Snøhetta's North Carolina State University?

FH: Det kan altid ske, som systemer, hvor du finder en bog på din iPhone. Jeg tror, forskningsmaskinerne altid vil være her, du ved nøjagtigt, hvor du kan finde ting, men for mig er pladsen meget vigtigere.

Bibliotek Delft University of Technology interiør

AF: Så synes du, en evne til at tilpasse sig forandring er vigtig for en bibliotekbygning?

FH: Ja. Det er sjovt, fordi vi begyndte konstruktion meget hurtigt, mens vi stadig arbejdede på, hvor vi skulle placere hvilke møbler. Men det gjorde ikke noget, fordi hele bygningen blev lavet, så du kan ændre, hvad der går hvor. Det vil også ske i fremtiden.

Anbefalet: