Logo da.designideashome.com

Sejong Center For Performing Arts Af Asymptote

Indholdsfortegnelse:

Sejong Center For Performing Arts Af Asymptote
Sejong Center For Performing Arts Af Asymptote

Video: Sejong Center For Performing Arts Af Asymptote

Video: Sejong Center For Performing Arts Af Asymptote
Video: FAMOUS v NOE / TOP16_8 / Sejong Culture Session Vol.3 / Allthatbreak.com 2023, November
Anonim

Sejong Center for Performing Arts af Asymptote

New York-studiet Asymptote har designet et facetteret scenekunstcenter for Sydkorea, der refererer til de buede hustag fra gamle buddhistiske templer og pavilloner (+ slideshow).

Sejong Center for Performing Arts er foreslået til et sted, der forbinder Sejong med en park og en flod, og er designet af Asymptote som en asymmetrisk bygning, der kan rumme et storslået auditorium, et lille teater og en biograf.

Arkitekterne kombinerede en række flade og buede overflader for at generere bygningens mange facetter med henblik på at forholde sig til forskellige koreanske arkitektoniske stilarter.

"Ved at konfrontere forskellige aspekter af webstedet tager arkitekturen sig ud for at fange byens vitalitet og historie ved at henvise tektonisk til ånden og smagene i de lokale koreanske arkitekturtraditioner, " sagde arkitekterne. "De buede og matematisk præcise tag fra nærliggende pavilloner og templer er citeret her og er mod den stoiske soliditet i traditionelle monumentale bygninger."

Nogle af de udvendige vægge integrerer udendørs biografskærme, mens en glasfacade vil fungere som et stort butiksvindue for at præsentere nogle af de teateraktiviteter, der finder sted indeni.

Indgange skal placeres på øst- og vesthøjderne og skabe en lobby, der skærer gennem midten af strukturen. Denne akse fører direkte til caféer, billetborde og ventepladser.

Asymptote ledes af arkitekter Hani Rashid og Lise Anne Couture. Tidligere projekter fra firmaet inkluderer et hotel, der ligger ad en løbebane i Abu Dhabi. Se mere arkitektur af Asymptote »

Konceptdiagram

Her er mere information fra arkitekterne:

Sejong Center for Performing Arts

Asymptotes design til et nyt center for scenekunst for byen Sejong i Sydkorea fejrer byens fremkomst og vækst som et sted for statur og kultur. Forslaget opfordrer til en arkitektur, der er centreret omkring forestillinger om nutidig urbanisme, udtrykt gennem en markant og unik kuvert og objekt-bulling, der ligger på et åbent sted, der forbinder byen, en park og den nærliggende vandvej. Ved at konfrontere forskellige aspekter af webstedet tager arkitekturen sig ud for at fange byens vitalitet og historie ved at henvise tektonisk til ånden og smagene i de lokale koreanske arkitekturtraditioner. De buede og matematiske præcise tag fra nærliggende pavilloner og templer er citeret her og er modsat den stoiske soliditet i traditionelle monumentale bygninger, som også er en del af omgivelserne.

Nederste plan - klik for større billede

Det nye Sejong kunstcenter er designet til problemfrit at forbinde til bymaterialet, hvor de to hovedindgange til bygningen er placeret langs en øst-vest akse, der skærer diagonalt på tværs af stedet. Når denne akse passerer bygningens indre forbinder den den øverste foyer af kunstcentret med byens centrum mod vest og flodbredden og museumsdistriktet mod øst. Behandlingen af den vigtigste byfasade som en stor glashistorie med flere etager skaber et teatervindue og et showvindue ind i performance- og teaterverdenen. Med sine komplicerede mønstre af lameller fungerer facaden både miljømæssigt og æstetisk og giver et overbevisende og dramatisk baggrund til det udvendige offentlige rum, som den overser.

Øvre plantegning - klik for større billede

Interiøret er designet til at skabe en teaterindstilling for publikum, der samles og bruger bygningens rum. To teatre og indlejret i bygningens indre samt caféer, reception og ventepladser biografer og andre funktioner. Forestillingen om at bundle og 'pakke' bygningerne fungerer til en enestående oplevelse og form muliggør både brugbarhed og en kraftfuld og 'episodisk' interiør og oplevelse. New Sejong Performing Art Center er et centrum for byen, et samlingssted for historie, moderne kultur, performance og bril.

3D-snitdiagram

Anbefalet: