Logo da.designideashome.com

ARC River Culture Pavilion Af Asymptote

Indholdsfortegnelse:

ARC River Culture Pavilion Af Asymptote
ARC River Culture Pavilion Af Asymptote

Video: ARC River Culture Pavilion Af Asymptote

Video: ARC River Culture Pavilion Af Asymptote
Video: ARC Multimedia Theater, Daegu South Korea ©Asymptote Architecture 2012 2023, November
Anonim

ARC River Culture Pavilion af Asymptote

Vores anden historie i denne uge fra New York studio Asymptote har en sølvpudekladet pavillon, der blev installeret på en kunstig flodhalvø i Sydkorea som en del af verdensudstillingen 2012 (+ slideshow).

Beliggende ved siden af floden i Daugu var ARC River Culture Pavilion en af de fire River Pavilions på den internationale messe. Hver pavillon præsenterede en udstilling om Four River Restoration Project, et initiativ, der søger at bevare økosystemerne i floderne Han, Nakdong, Geum og Yeong San.

Asymptote designet en skålformet struktur beklædt i ETFE-plastpuder, der giver en vatteret struktur og sølvfarvet farve på udvendige vægge.

Bygningen ligger på toppen af en menneskeskabt bakke. Besøgende kommer ind gennem en underjordisk tunnel, der fører til udstillingsgallerier både over og under jorden.

Det største udstillingsrum har en 60 meter lang projektionsskærm, der giver bevægelige billeder mulighed for at omringe rummet.

”Mens det ydre af ETFE-beklædte struktur fanger kvaliteten af det skiftende lys med den åbne himmel og flodlandskab som baggrund, huser det mørklagte og hermetiske indre af hovedstrukturen et fordybende multimediemiljø, der kun er belyst af fremskrivninger af det abstraherede og re- konceptualiserede kvaliteter på det omgivende sted,”sagde arkitekterne.

Bygningens tag er plads til et stort observationsdæk med en café og en reflekterende vandpool.

"Arkitekturen gør det muligt for besøgende at være et skiftevis skuespil mellem en 'rigtig' oplevelse af vandet, himlen og landskabet, der omgiver bygningen, og en virtuel oplevelse præsenteret gennem multimedia, " tilføjede arkitektene.

Asymptote afslørede for nylig forslag til et facetteret scenekunstcenter, også i Sydkorea. Se mere arkitektur af Asymptote »

Andre nylige projekter fra Sydkorea inkluderer en bygning med blandet brug, der ligner en stabel butiksvinduer i Gangnam og en boligblok i Seoul med perforerede murvægge.

Her er en projektbeskrivelse fra Asymptote:

ARC - River Culture Multimedia Theatre Pavilion

Arkitekturen i River Culture Pavilion (ARC) er en kraftig formel erklæring, der kombinerer natur, teknologi og rum. Den dristige buede form af ARC ligger på en halvø, der springer ud i floden og omgivet af et ærefrygtindgivende naturligt miljø. Bygningen er et stærkt knudepunkt, der ligger i et fantastisk panoramisk landskab. Arkitekturen er sammensat af en karformet form, der er beklædt i sølvfrittede ETFE-puder, der gennem et spil gennemsigtighed og geometri skaber en flyktig virkning.

Tværsnit - klik for større billede

Denne atmosfæriske kvalitet af bygningskabinettet øges af lysrefleksioner fra en lav vandpulje, der omgiver basen. Mens den synlige del af bygningen ligger ovenpå et kunstigt formet landskab, er udstillingsgalleriet, der er skjult nedenfor, det rum, hvor besøgende trænger ind. Mens det ydre af ETFE-beklædte struktur fanger kvaliteten af det skiftende lys med den åbne himmel og flodlandskab som baggrund, huser det mørklagte og hermetiske indre af hovedstrukturen et fordybende multimediemiljø, der kun er belyst af fremskrivninger af det abstraherede og genkonceptualiserede kvaliteterne på det omgivende sted. Arkitekturen gør det muligt for besøgende at være et skiftevis skuespil mellem en 'rigtig' oplevelse af vand, himmel og landskab, der omgiver bygningen, og en virtuel oplevelse, der præsenteres via multimedia. Denne oplevelse kulminerer på taget, hvor en stor reflekterende dam reflekterer himlen og en observationsterrasse giver besøgende mulighed for at overse stedet og dets naturlige omgivelser fra endnu et perspektiv.

Eksploderet isometrisk diagram - klik for større billede

Anbefalet: