Logo da.designideashome.com

Hus I Itami Af Tato Architects

Indholdsfortegnelse:

Hus I Itami Af Tato Architects
Hus I Itami Af Tato Architects

Video: Hus I Itami Af Tato Architects

Video: Hus I Itami Af Tato Architects
Video: House in Itami by Tato Architects 2023, December
Anonim

Hus i Itami af Tato Architects

Træmøbler danner dele af trapper i dette hus i Japan af Tato Architects (+ slideshow).

Det japanske studie Tato Architects integrerede møbler i cirkulationen og strukturen i det tre-etagers hus i Itami, en by i Hyōgo Prefecture.

"Arkitektur og møbler er blandet, " sagde arkitekt Yo Shimada. "Jeg prøver fortsat at skabe frihed i værelser, som om alle [møblerne] bare er tilfældigt placeret og brugt ved en tilfældighed."

Trin op fra midterste etage er skabt af solide skuffer, der ser ud til at blive trukket ud fra en kommode, som stadig kan gemme genstande inde. Et lavt sofabord giver den første slidbane.

Møblerne udfylder hullerne mellem en ellers hvid metaltrappe, der stiger op til øverste etage.

"Jeg synes altid, at måde at håndtere trapper på er vigtig i huse, især i små, " sagde Shimada. "En af de generelle metoder er at placere en trappe i midten af et rum, der tildeler funktioner på begge sider."

Denne centrale etage fungerer som en åben planløsning med det let hævede opholdsområde forbundet til køkkenet via to små borde.

Der er et lille toilet i det, der ligner et fritstående skab.

En anden trappe fører ned til jordoverfladen, der falder under spisebordet og gennem toppen af et klædeskab, hvor de sidste trin også indeholder skuffer.

Det største soveværelse og badeværelse er placeret på denne underetage, hver side af indgangen og trappen.

Med et skråt tag i den ene ende har den øverste etage ekstra plads til et kontor og gæstesoveværelse plus en lille terrasse.

Bølgepapir metal beklæder husets ydre vægge, som hver er sat en halv meter tilbage fra kanten af grunden for at overholde japanske planbestemmelser for tætte byområder.

Tato Arkitekter designede også offentlige toiletter, der består af en enkelt buet væg beskyttet under et gaveltak og konverterede et lager i Osaka til et hus, hvor beboerne kan klatre op ad væggene.

Se flere japanske huse »

Se flere projekter af Tato Architects »

Her er projektbeskrivelsen sendt til os af arkitekterne:

Udvidet mellemrum til brug

Mange af anmodningerne til os om at designe et hus ledsages af en forudsætning for at sikre et hus for en kernefamilie på et ekstremt underopdelt parti, som vi ikke let kan anvende de strukturer, der er blevet akkumuleret i lang tid i Japan. Vi gentog forsøg og fejl, mens vi designede, som vi tror, vi er i den formative periode for en ny måde.

Denne gang var heller ikke undtagelsen. For dette niveau af tæthed af byhuse, hvor ydre vægge i de tilstødende huse ikke berører hinanden, kræver civilretten 500 millimeter tilbageslag af ydre vægge for at danne et mellemrum på 1000 millimeter i bredden mellem dem.

Vi har fortsat tænkt, hvis det bruges mere effektivt. I dette projekt gav vi 400 millimeter flere tilbageslag fra grænsen til det nordøstlige tilstødende land. Som et resultat var der 1400 millimeter bredt mellemrum som en passage, som var 900 millimeter i bredden fra grænsen til det tilstødende grund, brugt ved at placere en indgang i midten af sidevæggen mod mellemrummet, hvilket realiserede at minimere pladsen til rutning i huset.

Tilbageslaget sikrede takfoten så højt som omkring ni meter, og man undgik den skrå linie på nordsiden. Ikke-strukturelle vægge blev skubbet udad, hvilket gav plads til skabe osv. Derfor gav det større plads, der indeholdt faciliteter såsom et toilet, end det så ud fra det indre rum som møbler, hvilket bragte tvetydighed i opfattelsen af rummet.

Arkitektur og møbler

Når jeg har æren af at se et arkitekttegnet hus, føler jeg nogle gange, som om designmøbler fortæller beskeder. Jeg spekulerer på, om det er rigtigt at opsummere ved at sige "respektere det originale rum og ikke medbringe nogen unødvendige ting", men det virker næsten som et stærkt ønske, så meget som at sige at ikke fylde pladsen med noget, som det ikke fortjener. Selvom jeg overhovedet ikke kan sige, at jeg ikke har sådan et ønske, har jeg stadig til formål at skabe plads, hvor en række ting kan bringes ind og bruges i hverdagen meget mere frit.

I dette hus er der lavet arkitektoniske elementer som trapper, et vaskerum, skabe, håndskinner og toiletter, som om det er møbler. Bortset fra dem er der kun gulve. Som sådan blandes arkitektur og møbler, og disse betydninger bliver relativt hinanden, på hvilken måde jeg fortsat prøver at skabe frihed i værelser, som om alle disse bare er tilfældigt placeret og brugt ved en tilfældighed.

Siteplan - klik for større billeder

Som koreografienotater

Jeg synes altid, at måde at håndtere trapper på er vigtig i huse, især i små. En af de generelle metoder er at placere en trappe midt i et rum, der tildeler funktioner på begge sider. Selvom det maksimerer anvendeligt areal, efterlader det spørgsmålet, om det giver rig rumlig oplevelse at leve, mens man ser hver tomme af huset og en trappe hele tiden.

Stueplan - klik for større billede

Loftet i spisestuen i dette hus er 3776 mm i højden, hvilket er bestemt til at gøre pladsen under trappelandingen anvendelig som dirigering. Ved at gøre det ekstremt tynd blev resten af højden opdelt i 1880 millimeter nedad og 1850 millimeter opad. Selvom det er stramme dimensioner, kan du gennemgå mellem to lag med hovedet i tankerne.

Første plan - klik for større billede

Jeg synes, det er gunstigt for et hus at have sådan en skala af fysiske kroppe. Derfor blev spisebordet placeret over trappen mellem stueetagen og første sal, hvilket efterlader plads til beboerne at passere under det. Organer vises og forsvinder under bordet, når beboerne går op og ned ad trappen.

Anden plan - klik for større billede

Når du skubber indgangsdøren og glider ind i møbler, når du ind under spisebordet, hvor du vender mod en stor mur, der modtager sollys, der kommer gennem vinduet syd. Du ser den hvide væg blødt oplyst fra nord, når du træder på den lille afføring. Til anden sal træder du på sofaen, møbler som en skuffe og den tynde trappe. Ved hvert trin mod ovenpå ændres lysforholdene, når retningen og størrelsen på rummet ændres. Trapper som koreografi til rumlig oplevelse af dette lille, tynde rum.

Lang sektion - klik for større billede

Struktur

Da stedet er placeret på bagsiden af en smal blind vej, og indførsel med køretøj var begrænset, var strukturen med lette materialer såsom 100 x 100 mm H-stålsektioner til søjler og bjælker, seler med runde stænger, 75 -Millimetre dækplader til gulvkonstruktion blev påført. Disse resulterede i at reducere mængden af stålmaterialer og de samlede bygningsomkostninger til omtrent den samme som for et træhus.

3D-model - klik for større billede

Anbefalet: