Logo da.designideashome.com

Story Tower-biblioteket Af RTU International Architecture Summer School

Indholdsfortegnelse:

Story Tower-biblioteket Af RTU International Architecture Summer School
Story Tower-biblioteket Af RTU International Architecture Summer School

Video: Story Tower-biblioteket Af RTU International Architecture Summer School

Video: Story Tower-biblioteket Af RTU International Architecture Summer School
Video: 12. "Счастливые, радостные, свободные!" Как оставаться в сейчас. Ответы на вопросы. 09.06.2018 2023, December
Anonim

Story Tower af RTU International Architecture Summer School

Denne træstruktur beklædt i genanvendt mademballage huser et midlertidigt bibliotek og bogudveksling og blev designet og bygget af arkitektstuderende i Cēsis, Letland (+ slideshow).

Sommerskoleelever og -tutorer fra Riga tekniske universitet (RTU) modellerede Story Tower på en gigantisk trælampe, hvilket skabte en beskyttet destination for folk at dukke ind og finde noget at læse.

Hylder er integreret i de koniske vægge og er fyldt med bøger på de laveste niveauer, hvilket placerer dem i let nående højde for besøgende.

Studerende brugte to uger på at designe miniatyrbiblioteket og byggede det over tre og en halv dag ved hjælp af genindvundne materialer.

Rammen og gulvet var lavet af lokalt fremskaffet blødt træ, mens genbrugte Tetra Pak-saftekartoner blev foldet, skåret og monteret for at skabe de vandtætte tagspåner.

Studerende knyttet i alt 2250 helvedesild til præfabrikerede paneler og førte dem derefter til stedet sammen med trærammerne.

Bogenudvekslingen er nu færdig med uønskede bøger fra et lokalt bibliotek, der i øjeblikket gennemgår en renovering.

”Vi søgte at bruge det lokalt etablerede koncept om en gratis bogudveksling til at skabe en dialog mellem forskellige grupper og enkeltpersoner i byen,” sagde designteamet. "[Det er] et sted, hvor bøger kan deponeres, før de rejser, udveksles efter afslutning af en rejse eller blot lånes, mens du venter på en bus."

Strukturen er semi-permanent og forbliver på torvet, indtil hovedbiblioteket åbner igen om 18 måneder.

"Tårnets placering er det præcise punkt, hvor lokale skift, der finder sted i byen, er mest synlige, " tilføjede teamet og henviste til sin position mellem togstationen, busterminalen og biblioteket.

Et andet studentprojekt om Dezeen, som du får adgang til nedenunder, er en biograf i Portugal, som du stikker dit hoved inde.

Andre midlertidige bygninger, der er bygget af studerende, inkluderer en kæmpe trækokong i en park i Dorset, en kileformet træpavillon med vand og springbræt og en bjælkeformet skovtæt.

Se flere biblioteker »

Se flere bygninger i Letland »

Her er lidt mere tekst fra designteamet:

Historietårnet

Story Tower er det byggede resultat af Building Works Unit, der drives af Theodore Molloy, Niklavs Paegle og Thomas Randall-Page i løbet af to uger i august på RTU International Architecture Summer school, Cēsis, Letland 2013.

Story Tower er designet og bygget med 9 studerende og sidder i den lille by Cēsis i et travlt torv mellem tog- og busstationen og det civile bibliotek og er bygget indbyrdes af lokale materialer og genanvendte materialer - Timber og Tetra-Pak.

Vi søgte at bruge det lokalt etablerede koncept om en gratis bogudveksling til at skabe en dialog mellem forskellige grupper og enkeltpersoner i byen. Et sted, hvor bøger kunne deponeres før en rejse, udveksles efter afslutning af en rejse eller blot lånes mens jeg ventede på en bus. Tårnets placering er det præcise punkt, hvor lokale skift, der finder sted i byen, er mest synlige. Det er hoveddøren til Cēsis, hvor byens rytme er mest eksponeret.

Bygningens form blev udtænkt som en lampe i stor skala, der giver lys og et sted at læse 24 timer i døgnet. Om vinteren, når dagslyset er kort, fungerer tårnet som en belyst ekstern læsesal. Bygningen er semi-perminent og er designet til at stå, indtil biblioteket genåbner i sine renoverede lokaler om 18 måneder.

Den 2 ugers workshop hjælper studerende gennem en fremskyndet produktionsproces, der komprimerer lokal forskning, kort udvikling, konceptualisering, design, detaljering, fabrikation, konstruktion og brug i kun to uger. Workshoppen giver studerende mulighed for at forstå implikationerne af handlinger tidligt i designprocessen ved at føle deres effekter fra første hånd.

Image
Image

Eksploderet diagram - klik for større billede

Historietårnet selv blev designet i begyndelsen af den anden uge og konstrueret på tre og en halv dag. Det består af tre enkle elementer: et gulv til at byde folk velkommen i, en boghyldestruktur, og på dette en tag / lampeskærm til at beskytte brugeren.

Gulvet og strukturen er fra lokalt fremskaffet blødt træ, og beklædningen er lavet af Tetra Pak helvedesild, et materiale, der mere bruges til mælkekartoner. Vores værksted blev doneret en 100 kg rulle tetra-pakke, der var beskadiget og derfor ubrugelig til kartoner, men vi så et stort potentiale i materialet, da det er designet til at være vandtæt og er let at folde, klippe og fikse.

Holdet brugte en dag på at fremstille 1: 1-skala af sølvorigami-mock-ups på at undersøge, hvordan vi bedst kunne bruge materialet, der reflekterer lys, skabe åbninger og vigtigst kaste vand. Alle 2250 helvedesild var individuelt håndlavet til at købe de studerende og fikseret til præfabrikerede paneler, før de blev ført til stedet sammen med de præfabrikerede rammeelementer. Denne strømlinede proces gjorde det muligt for teamet at konstruere en bygning med kun to dages brug på stedet.

Holdet opbyggede også et forhold til det lokale bibliotek og dets personale, der i øjeblikket gennemgår en revision af deres lokaler og materiel og er i færd med at renovere det eksisterende bibliotek. Gennem samtale enedes direktøren om at lagre bogudvekslingen fra deres uønskede bøger og opretholde strukturen for fremtiden som et offentligt bibliotek uden for posten. Konceptet med en bogudskiftning hænger også sammen med et lokalt problem, hvor mange mennesker, især af den ældre generation, har samlinger af bøger, som de ikke længere ønsker.

Image
Image

Sektion - klik for større billede

Anbefalet: