Logo da.designideashome.com

Rio Olympiske Park Af AECOM

Indholdsfortegnelse:

Rio Olympiske Park Af AECOM
Rio Olympiske Park Af AECOM

Video: Rio Olympiske Park Af AECOM

Video: Rio Olympiske Park Af AECOM
Video: Olympic Park in Rio de Janeiro 2023, December
Anonim

Rio 2016 Olympiske Park af AECOM

Indstillingen til de olympiske lege i 2016 i Rio vil være en lagune-halvø med 15 sportssteder, der er prikket langs et netværk af snakespor, som beskrevet i dette nye sæt af visuals af masterplanners AECOM (+ slideshow).

Beliggende på et fladt trekantet sted i byens Barra da Tijuca-distrikt, vil den vigtigste olympiske park centrere sig omkring en trio af eksisterende stadioner, der er tilbage fra de Panamerikanske lege i 2007, som blev bygget over et formel 1-løbbane fra 1970'erne.

AECOM planlægger at omdanne halvøen til et tropisk landskab, der afspejler bjerge og dale i den brasilianske kystlinje, herunder forsigtigt skrånende bakker og buede stier. Spillesteder vil blive foret på hver side af en sort-hvid stribet central akse, der snoede sig som en flod fra stedets indgang til havnefronten.

Syv nye stadioner vil blive bygget på stedet. Londonstudiet AndArchitects samarbejder med Rio-kontoret Lopes, Santos & Ferreira Gomes om håndboldarenaen, som vil blive afviklet efter kampene og brugt til at bygge fire nye skoler.

Det britiske firma 3DReid er sammen med Rio studio BLAC Architects om at renovere den eksisterende Velodrome, mens Maria Lenk Aquatic Center genbruges til svømning og dykkerbegivenheder, og HSBC Stadium er vært for gymnastik.

En græsplæne ved havnen giver op til 12.000 tilskuere mulighed for at se handlingen på store skærme, og et AECOM-designet tv-center kan rumme omkring 20.000 internationale journalister.

AECOM vandt budet om at planlægge stedet i 2011 som en del af et team, der inkluderer London-baserede Wilkinson Eyre Architects og Rio studio DG Architecture.

"Dette er et så højt profileret og komplekst projekt for AECOM, der bringer mange spændende muligheder og udfordringer, " kommenterede firmaets Jason Prior. "Vi trækker på vores erfaring fra at være masterplanlæggere af OL i London for at tage designet til Rio-spillestederne og parkere endnu længere, hvilket forhåbentlig vil afspejles i slutresultatet i 2016."

Ved siden af Barra da Tijuca finder der også begivenheder til spil sted i Copacabana, Maracanã og Deodoro, hvor National Shooting Center allerede er på plads.

Følg vores dækning af Rio 2016 »

Se mere arkitektur i Brasilien »

Her er nogle flere oplysninger fra AECOM:

Et karneval af sport

I 2011 vandt AECOM Brasiliens første internationale arkitekturkonkurrence for at designe masterplanen for Rios Olympiske Park 2016, hvilket gjorde det til det første firma, der designede parkerne til to på hinanden følgende olympiske og paralympiske legeparker - London i 2012 og Rio i 2016.

I Rio har AECOM påtaget sig en endnu større rolle, end det havde spillet på 2012-legene, med ansvar for den foreløbige design af de syv sportsbaner samt detaljeret design af International Broadcast Center. Dette er ud over de arkitektoniske, masterplanlægning, landskabspleje, ingeniørarbejde, omkostningskonsulent, projektstyring, bæredygtighed og transportstrategi designtjenester, som det også leverede i London.

Site masterplan - 2016

AECOMs hovedplan ligger i et af de smukkeste områder på Jorden og henter inspiration fra den dramatiske naturlige ramme i Rio. Beliggende på en tidligere race med Formel 1 i Barra da Tijuca, ligger den største olympiske park i et trekantet rum med vand på hver side. I løbet af spilletid vil der på den sydlige halvø af stedet være et underholdningsområde for omkring 12.000 mennesker til at se begivenhederne på store skærme.

Parkens design trækker fra Atlantica Forrest, der omgiver Rio de Janeiro. Denne kontekst giver den konceptuelle inspiration og påvirker arkitektur og landskabsdesign, ligesom den brasilianske kultur og stærke designarv. Masterplanen tager sigte på at respektere og forstærke balancen mellem indfødt økologi, byen og dens mennesker, samtidig med at den leverer platformen til sportslig fremragende karakter.

Site masterplan - 2018

Hvert OL skal afspejle værtsbyens karakter og ambitioner, og det er her forskellene mellem de to parker er mest udtalt. Mens London handlede om at demonstrere, hvordan en kort global begivenhed kan føre til den langsigtede fornyelse af et af de mest forsømte og berøvede områder i byen, handler Rio om at fejre Brasiliens fremkomst som verdensmagt samt sørge for, at der er en stærk arv planlægge på plads.

Gennem udviklingen af Rio-masterplanen kan du se, hvordan AECOM har anvendt de erfaringer, man har lært af at arbejde i London 2012. Dette inkluderer arbejde med en lang række interessenter og lokalsamfund, og brugen af dens viden om kravene til at drive sådanne en enorm begivenhed, fra crowd management og trafikstrategier, til at imødekomme behovene hos atleter, besøgende og det udvidede olympiske styrings- og supportsystem.

Site masterplan - 2030

Anbefalet: