Logo da.designideashome.com

Mars Kolonisering Af ZA Architects

Indholdsfortegnelse:

Mars Kolonisering Af ZA Architects
Mars Kolonisering Af ZA Architects

Video: Mars Kolonisering Af ZA Architects

Video: Mars Kolonisering Af ZA Architects
Video: HASSELL + EOC представляет MARS HABITAT 2023, November
Anonim

Mars kolonisering af ZA Architects

Robotter kunne sendes til Mars for at bygge huler til senere beboelse af mennesker i henhold til et forslag til planetens kolonisering af det tyske firma ZA Architects (+ slideshow).

Mars-koloniseringsprojektet af ZA Architects antyder, at mennesker kunne kolonisere den røde planet ved at leve i underjordiske boliger, der blev gravet ud af klodens bundgrund af en forhåndsfest med solcelledrevne maskiner.

Mars kolonisering af ZA Architects

"Nysgerrighed før eller senere vil bringe mennesket til Mars, og ville det ikke være rart at have en permanent station til at udforske det?" sagde Arina Ageeva fra ZA Architects. "Det virker temmelig logisk at bruge huler som den vigtigste beskyttelsesstruktur i kolonien."

Mars kolonisering af ZA Architects

Robotter ville blive fløjet til Mars for at udskære store hulrum i basaltgrunden og vælge områder, hvor klippen har dannet sig til karakteristiske hexagonale søjler, som kan fjernes for at skabe katedrallignende indre rum. De karakteristiske, tætpakkede stenheksagonale søjler, som også findes på jorden, dannes, hvor basaltisk lava er afkølet hurtigt.

Roboterne ville derefter væve weblignende strukturer fra basaltfibre for at skabe gulve i hulerne. Basaltfibre, der er fremstillet ved ekstrudering af smeltet basalt, er billigere og mere alsidige end carbonfibre og kan erstatte traditionelle byggematerialer på Mars ifølge Ageeva.

Mars kolonisering af ZA Architects

”Vi kan væve minimale overflader, der vil blive brugt som gulve på forskellige niveauer i hulen,” fortalte hun Dezeen. "Dette materiale er allerede i brug i luftfartsindustrien og bilindustrien. Det er stærkere og lettere end stål, lettere at betjene, brandsikkert og det korroderer ikke, " tilføjede hun.

Mars kolonisering af ZA Architects

Mars-koloniseringsprojektet blev iværksat af Dmitry Zhuikov, Arina Ageeva, Krassimir Krastev fra ZA Architects som en del af et forskningsprojekt ved Dessau Institute of Architecture (DIA), HS Anhalt, i Tyskland.

Mars kolonisering af ZA Architects

Ageeva mener, at mennesker vil blive sendt til at leve på Mars inden for et årti, og citerede Mars One-projektet, der planlægger at sende frivillige til at etablere en koloni på Mars inden 2023.”Lige nu er det muligvis ikke muligt, fordi sådan robotik ikke findes, men generelt ser vi ikke noget urealistisk i dette forslag,”sagde hun.

Mars kolonisering af ZA Architects

Vi har præsenteret en række pladsrelaterede projekter for nylig, herunder en kredsende fabrik, der vil bruge 3D-udskrivning og robotter til at fremstille gigantiske strukturer i rummet og et koncept til 3D-udskrivning af bygninger på månen ved hjælp af månens jord.

Se flere funktioner om plads »

Se flere robotter på Dezeen »

Her er mere fra arkitekterne:

Mars kolonisering

Formålet med projektet er at undersøge muligheden for at bygge permanente bosættelser på Mars ved hjælp af robotik og lokale materialer, hvilket reducerer prisen og risiciene. I øjeblikket er der flere afgørende begrænsninger, først og fremmest upålidelighed, høje omkostninger og størrelsesbegrænsning af gods, der kan leveres der.

Mars kolonisering af ZA Architects

Yderligere er bygningsarbejder, der kan udføres på Mars, meget begrænsede på grund af svære forhold. Idéen med dette projekt er at opdele byggearbejder på to generelle trin: For det første - oprettelse af en samlet stor skal, der vil være udstyret med boliger, tekniske og andre enheder, som er det andet.

Første del skal udføres af robotterne, der kun bruger lokale materialer. Marsoverflade er primært sammensat af den basalt - stødende klippe dannet ved hurtig afkøling af basaltisk lava. Under afkøling danner det topologi af den tætpakkede sekskantede i sektionssøjler. Idéen til at bruge graveroboterne, der kan hugge hulesystem ved hjælp af fordelene ved denne topologi, er inspireret af Fingals hule. Denne løsning gør det muligt at undgå forsyning fra Jorden, kun robotter er nødvendige.

Mars kolonisering af ZA Architects

Når hulen er færdig, sendes astronautmissionen til Mars. Ved hjælp af færdigmonterede kompakte faciliteter skal de arrangere vand- og iltforsyning fra jordgletscher og montere basaltforarbejdningsanlæg. Robotforsyningsanlæg med knust klippe, output - basaltuld, hvormed de samme robotter isolerer hulens vægge og basaltrivning, hvorfra en anden vævsrobot kan fremstille den rumlige edderkoppelignende bane, der vil blive brugt som rum og konstruktioner at holde de indenlandske og tekniske faciliteter.

Mars kolonisering af ZA Architects

Ifølge NASA er noget martian jord egnet til dyrkning af visse landbrugsarealer. Når konstruktionen er afsluttet, og hulens kontur er lukket, er det muligt at arrangere landbrugsprocesser og forsyne base med mad.

Mars kolonisering af ZA Architects

Koloniseringsstadier:

1. Raket med graverobotter og solenergiforsyningsenheder sendes til Mars

2. Roboter drop-off på overfladen

3. Robotter analyserer basaltkolonner på styrkeværdien, derefter vælger hver en svageste søjle, der er ens fra de andre - det er en startposition

4. Robotter borer basalt, bevæger sig ned og øger diameteren på den udtagne sten med hvert trin, indtil den når stærke søjler, der forbliver som søjler

5. Knust sten afsat til dannelse af netværk af ramperne for at beskytte ovenlysvindene mod vind og støv

6. Når hulerne er klar, rejser menneskelig ekspedition til Mars

7. Astronauter afslutter konstruktionen og arrangerer tekniske faciliteter som vand, ilt, basaltbehandlingslinje osv.

8. Ved hjælp af genereret basaltrivning væver robotter rumlig edderkoppelignende bane, der vil blive brugt som rum og konstruktion til at rumme indenlandske og tekniske faciliteter

Mars kolonisering af ZA Architects

Anbefalet: