Logo da.designideashome.com

Kalvebod Waves Af JDS Architects Og KLAR Architects

Indholdsfortegnelse:

Kalvebod Waves Af JDS Architects Og KLAR Architects
Kalvebod Waves Af JDS Architects Og KLAR Architects
Anonim

Kalvebod Waves af JDS Architects og KLAR Architects

Danske firmaer JDS Architects og KLAR Architects har oprettet en flerbrudsbrygge i København med en række bølgende broer og promenader, der stiger op af vandet som bølger (+ slideshow).

Kalvebod Waves af JDS Architects og KLAR Architects

JDS Arkitekter og KLAR Arkitekter ombyggede to eksisterende offentlige pladser på en strækning af Kalvebod-havnen ved siden af adskillige store kontorblokke og udvidede promenaden ud mod vandet i hullerne, hvor bygningens skygger ikke når.

"Det, der indtil nu har dømt Kalvebod-området, var de lange skygger trukket af de imponerende strukturer, der frontede det, " forklarede JDS Arkitekter. "Vi studerede forløbet af disse skygger hele dagen og året og placerede to hovedlommer med skyggefri zoner."

Kalvebod Waves af JDS Architects og KLAR Architects

Den nye indgriben giver et tidligere karrig område ved havnefronten liv og forbinder den nærliggende Langebro-bro med veje, der fører mod Københavns centralstation og Tivoli Gardens forlystelsespark.

Kalvebod Waves af JDS Architects og KLAR Architects

To konkrete moler, der er hævet over vandet på stylter, giver faciliteter, herunder en dock til både, en kanoklub og et arrangement, mens overdækkede områder med bænke tilskynder til solbadning.

Kalvebod Waves af JDS Architects og KLAR Architects

Promenader på forskellige niveauer tilbyder forskellige måder at navigere på havnefronten med træpyntede op på et tidspunkt for at skabe en dykkerplatform.

Kalvebod Waves af JDS Architects og KLAR Architects

De to firmaer vandt konkurrencen om at udvikle Kalvebod havneareal i 2008, og JDS designede tidligere et offentligt svømmeområde på den modsatte side af havnen, som blev afsluttet i 2003, da firmaet stadig opererede under titlen PLOT med meddansk arkitekt Bjarke Ingels.

Kalvebod Waves af JDS Architects og KLAR Architects

JDS Architects afslørede for nylig sit design til en M-formet kontorbygning dækket af grønne terrasser i Istanbul, mens dens grundlægger Julien De Smedt har lanceret et designmærke med fokus på møbler og hjemmeværktøj.

Andre landskabsarkitekturprojekter på Dezeen inkluderer et havplads i Kroatien med trin, terrasser og struktureret brolægning og en kyststi i England med en trappe, der giver adgang til et historisk søforsyningsværft.

Se flere JDS Arkitekter »

Se mere landskabsarkitektur »

Kalvebod Waves af JDS Architects og KLAR Architects

Fotografier er af Ursula Bach, medmindre andet er angivet.

Her er en projektbeskrivelse:

Kalvebod Brygge ligger overfor det populære Københavns sommerhæng, Islands Brygge. Kalvebod Brygge har potentialet til at være Islands Brygges mere urbane modstykke, men har indtil nu været synonym med en øde kontoradresse, der er blottet for liv og offentlige aktiviteter.

Denne nye havnefront vil være et sted for et større spektrum af offentlige aktiviteter. Med en tæt forbindelse til centralstationen og Tivoli, Københavns berømte by-forlystelsespark, 'Kalvebod Bølge', vil 'Kalvebod Waves' blive et knudepunkt, summende af aktivitet og give en chance for den indre by at genvinde sin forbindelse til havn.

Kalvebod Waves af JDS Architects og KLAR Architects

Denne indre byplads er sammensat mere af dens funktionalitet end dens tradition, og er mindre skrøbelig end andre og manifesterer Københavns moderne bykanten med tilstødende enheder som Black Diamond Library og Nykredit-bygningen. I henhold til tidsplanen skulle komplekset være færdig medio 2010.

Kalvebod Waves af JDS Architects og KLAR Architects

Projektet består af to hovedplazaer, der strækker sig over vandet og er placeret med hensyn til sollys og vindforhold. Mod syd giver molen mulighed for et fleksibelt offentligt rum på vandet med faciliteter til at være vært for begivenheder relateret til den kreative industri. I løbet af de sidste 10 år har København udviklet sig til en borg for den kreative klasse, derfor foreslår Kalvebod Brygge en byudstilling, der giver organisationer, virksomheder, festivaler og messer en placering langs havnefronten.

Kalvebod Waves af JDS Architects og KLAR Architects

I forbindelse med dette rum oprettes en aktiv vand enklave til forskellige vandrelaterede aktiviteter. Plazaen og de omkringliggende pontoner giver de nødvendige faciliteter til, at disse aktiviteter kan fungere. Strømmen af både, der pendler til og fra vandknudepunktet skaber også en aktiv maritim baggrund og sikrer forbindelsesforholdet mellem plazaen og resten af byen.

Kalvebod Waves af JDS Architects og KLAR Architects

Anbefalet: