Logo da.designideashome.com

Vi Har Lavet En Masse Fejl, Siger Walkie Scorchie-arkitekt Viñoly

Indholdsfortegnelse:

Vi Har Lavet En Masse Fejl, Siger Walkie Scorchie-arkitekt Viñoly
Vi Har Lavet En Masse Fejl, Siger Walkie Scorchie-arkitekt Viñoly

Video: Vi Har Lavet En Masse Fejl, Siger Walkie Scorchie-arkitekt Viñoly

Video: Vi Har Lavet En Masse Fejl, Siger Walkie Scorchie-arkitekt Viñoly
Video: Walkie Scorchie: London's car-frying skyscraper 2023, November
Anonim

"Vi begik en masse fejl med denne bygning, " siger Walkie Scorchie-arkitekt Viñoly

Nyheder: Arkitekt Rafael Viñoly har indrømmet, at han vidste, at facaden på sin krumme Walkie Talkie-skyskraber i London ville fokusere en intens solstråle på en nærliggende gade, men siger, at han "ikke vidste, at det ville blive så varmt".

Vi talte med Guardian arkitektkritiker Oliver Wainwright og sagde, at hans krumme 37-etagers tårn ved 20 Fenchurch Street oprindeligt var designet med horisontale solpaneler, der ville forhindre en blænding, der var stærk nok til at smelte malingen og karosseriet af parkerede køretøjer på Eastcheap Street, men at de blev fjernet for at reducere omkostningerne.

"Vi begik en masse fejl med denne bygning, " sagde han, "og vi vil tage os af den."

Arkitekten hævder at have identificeret problemet i designfasen, men siger, at han var uden passende værktøjer eller software til at analysere den nøjagtige effekt.

”Da det blev set på en anden design-iteration, vurderede vi, at temperaturen ville være omkring 36 grader,” sagde han. "Men det viste sig at være mere som 72 grader. De kalder det 'dødstråle', for hvis du går der, kan du dø. Det er fænomenal, denne ting."

Han foreslog også, at problemet kunne være nede i at ændre klimaet.”Da jeg først kom til London for år siden, var det ikke sådan,” sagde han. "Nu har du alle disse solskinsdage. Så du skal også bebrejde denne ting ved global opvarmning, ikke?"

I denne uge installerede udviklere et to-etagers nettet skjold til at dække bygningens facade, nu kaldet "Walkie Scorchie", mens byens embedsmænd har suspenderet tre parkeringspladser, indtil en mere permanent løsning kan findes.

Rapporter dukkede først op i starten af ugen om, at bygningen skadede køretøjer. Siden da er det rapporteret at have revnet fortovsfliser, startet en brand og endda været brugt til at stege et æg.

Dette er ikke første gang, at Viñoly har klager over sol, der reflekteres fra en af hans bygninger. I 2010 klagede gæster på Vdara Hotel i Las Vegas over brændt hår og smeltede drikkeglas.

”Det var et helt andet problem,” fortalte Viñoly til papiret og oplyste, at briefen til det projekt havde krævet kurvede tårne. "Vi påpegede, at det også ville være et problem, men hvem er ligeglad med, hvis du steger nogen i Las Vegas, ikke?"

Walkie Talkie er planlagt til at være afsluttet næste år.

Anbefalet: