Logo da.designideashome.com

Harbin Kulturcenter Af MAD

Indholdsfortegnelse:

Harbin Kulturcenter Af MAD
Harbin Kulturcenter Af MAD

Video: Harbin Kulturcenter Af MAD

Video: Harbin Kulturcenter Af MAD
Video: MAD-A - Ride with us 2023, November
Anonim

Harbin Kulturcenter af MAD

Her er nogle nye gengivelser af Beijing studio MAD 's Harbin Cultural Center, som er godt under opførelse (+ slideshow).

MAD designet det bølgende kunst- og kultursted for byen Harbin i Kinas langt nordøstlige hjørne.

Beliggende på en ø omgivet af vådområder i Songhua-floden, gentager den bølgende lokalitetsplan formen af floden, der skærer gennem landet.

For at skjule centrum i det ofte sneklædte landskab vil bygningerne overvejende være beklædt i hvidt aluminium og også bruge hvid sten og beton.

Komplekset er opdelt i to dele, adskilt af en menneskeskabt sø, men forbundet med en lang lige bro.

På den ene side er Harbin Grand Theatre, som vil indeholde to teatre i forskellige størrelser til at være vært for forestillinger fra store operaer til små uafhængige shows.

En båndlignende struktur stiger op fra jorden for at vikle sig bag på begge teatre og klemme ind foran på hver.

Dette element fortsætter udad fra det større volumen for at skabe landskabsarkitektur omkring en plaza.

Glasplader danner tagene over foyer, og udfylder hullerne mellem båndets form.

Indvendigt er det større teater foret med træpaneler for at hjælpe med akustik og tilføje varme til de ellers hvide rum.

Harbin Labor Recreation Center vil sidde på anden siden af søen med faciliteter til konferencer, kulturuddannelse og udstillinger plus et hotel- og cateringområde.

Projektet forventes afsluttet næste år, i tide til Harbins sommerkoncert i juli.

MAD har også afsluttet et træskulpturmuseum formet som en istappe i Harbin.

I sidste uge afslørede studiolederen Ma Yangsong planer for et kompleks til blandet brug i Beijing med skyskrabere, kontorblokke og offentlige rum, der er modelleret på bjerge, bakker og søer.

Se flere projekter af MAD »

Se mere arkitektur og design i Kina »

Læs videre for mere information fra MAD:

Harbin kulturelle ø ligger i det naturlige landskab i vådområdet ved floden nord for Songhua-floden. Hele projektet dækker et areal på 1, 8 kvadratkilometer med et konstruktionsareal på 79.000 kvadratmeter. Det er en del af udviklingen nord for Sun Island, som er et vigtigt naturtype i nord. I februar 2010 vandt MAD konkurrencen om at designe kulturhuset på øen. Hele bygningen forventes at være færdig i 2014, når Harbin juli sommer-koncert afholdes.

Harbin er berørt af både kinesisk og russisk kultur og er kendt som musikens hovedstad i nord. Forskellig fra andre teaterbygninger, der normalt ligger i bymidten, vil Harbin Grand Theatre ikke fungere som et isoleret vartegn for byen, men den naturlige fortsættelse af den menneskelige ånd. Bortset fra regional beskyttelse og udnyttelse af vådområdets økosystem, sammensætter Harbin Theatre, Harbin Labor Recreation Center, Harbin Great Square og Wetland Park sammen Harbin kulturelle ø for at forbinde kultur, kunst og natur i et integreret miljø.

Omgivet af floder omfavner den kulturelle ø den brede flodbred, da dens baggrund forekommer som en gletsjer, der strækker sig og forbinder til hinanden i en sammenhængende helhed. Hovedindgangen efterligner en jade-båndbro, der spænder over vådområderne og forbinder byen og det kulturelle centrum sammen. Terrænets bevægelse leder strategisk strømmen af mennesker fra forskellige retninger til indgangen til Harbin Theatre og Harbin Labor Recreation Center.

Grand Theatre's eksterne rampe, der ligner en bjergsti dannet af vindende vinde, leder folk fra det indre til det ydre. Når de går langs landskabspassagen, kan besøgende sætte pris på det omkringliggende kulturelle og naturlige landskab. På det højeste punkt af disse bygninger kan besøgende nyde en panoramaudsigt over det omgivende landskab, som om de er på toppen af et bjerg.

Det store teater tager den naturlige skønhed i nord som sin forudsætning. I et forsøg på at reducere et så stort volumen er den arkitektoniske form en fortsættelse af det naturlige miljø, når det bliver en del af landskabet. Hele bygningen fungerer som et bølgende snedækket bjerg efter en naturlig rytme.

Beklædningen af bygningen er specialfremstillet rent hvidt aluminium. Hvid sten og beton bruges også som en del af væggen, hvilket indfører en ren følelse af is og sne. Skylight oven over auditoriet bruger naturligt dagslys. I løbet af dagen kan behovet for interiørbelysning være tilfreds med energibesparende og specielle lyseffekter. Grand Theatre består af to teatre i forskellige størrelser. Det større teater har plads til op til 1.600 gæster, og det er dannet med lavere båse og et to-etagers galleri. Det indvendige rum bruger en stor mængde træ til at give de bedst mulige akustiske effekter til Performance Hall of the Grand Theatre. Træet og den hvide væg danner også en afbalanceret kontrast mellem varme og kolde farver, der ligner bjerghytternes unikke varme atmosfære.

Siteplan - klik for større billede

Scenedesignet til teatret er ikke kun velegnet til vestlige opera- og moderne dramaoptræder, men opfylder også kravet til traditionelle kinesiske teaterstykker. Akustik og lysdesign giver et højt præstationsniveau for de forskellige spillesteder i teatret. Dækket af buede akryllamper vises VIP salongen på anden sal som en glødende klar krystal, der flyder i teatret. Den standardiserede scene er udstyret med en alsidig orkestergrop, designet til at imødekomme store forestillinger af Opera, Ballet og andre forskellige behov.

Stueplan - klik for større billede

Det 400 sæde lille teater, der forbinder med det større teater, fungerer som mødested for små dramaforestillinger, kammermusik og operaer. Designet af backstage-gardinet giver scenen mulighed for at udvide sig som en bred skærm med naturligt landskab i baggrunden, der integrerer indendørs og udendørs udsigt. Udendørs vandafsnittet kan også bruges som et udendørs auditorium, derfor når gardinet åbnes, bliver det en panoramarena med uhindret udsigt. Dette geniale design skaber et stort rum og en delikat dramatisk effekt for Grand Theatre til at tilpasse sig innovationen og ændringerne i den moderne teaterkunst.

Første plan - klik for større billede

Kunstcentret demonstrerer byens rigtige omfang, naturen og folket. Det tilskynder til reklame og massedeltagelse i Harbins kunst- og kulturaktiviteter. Mennesker kan få en anden sensorisk oplevelse fra forskellige afstande. Den enorme menneskeskabte sø mellem Grand Theatre og Culture and Art Center kontrasterer bygningen med en lang landskapsbro, der er kilet ind mellem hinanden for at danne et buddhistisk koncept af "Void".

Tagplan - klik for større billede

Langs landskapsbroen kan besøgende nå Labor Recreation Center vest for Great Square. Med et byggeri på 41.000 kvadratmeter er denne bygning en omfattende bygning, der supplerer Grand Theatre. Dets funktioner inkluderer uddannelse af personale, konferencer, kulturuddannelse, udstillinger, hotel og catering plads. Disse faciliteter vil give et varieret rum for besøgende, tilskuere og personalet. Kulturcenterets grænse er forbundet med flodbredden og vådområdet, hvilket gør det naturlige og det kunstige grænser uskarpe. Åbne rum som ramper, broer, himmelterrasse og firkanter broer afstanden mellem menneske og natur.

Lille teater tværsnit - klik for større billede

Anbefalet: