Logo da.designideashome.com

Panoramarestaurant Karren Af Architekten Rüf Stasi Partner

Indholdsfortegnelse:

Panoramarestaurant Karren Af Architekten Rüf Stasi Partner
Panoramarestaurant Karren Af Architekten Rüf Stasi Partner

Video: Panoramarestaurant Karren Af Architekten Rüf Stasi Partner

Video: Panoramarestaurant Karren Af Architekten Rüf Stasi Partner
Video: Karren Cable Car and Panorama restaurant Dornbirn Austria 2023, November
Anonim

Panoramarestaurant Karren af Architekten Rüf Stasi Partner

Denne stål- og glasrestaurantudvidelse fra det østrigske studie Architekten Rüf Stasi Partner stikker ud over kanten af Karren Mountain i de østrigske alper (+ slideshow + fotografier af Zooey Braun).

Lokalt studie Architekten Rüf Stasi Partner tilføjede den nye hule struktur for at øge størrelsen på spisestuen på en tømmerbelagt restaurant og kabel-bilanlæg.

Den nye restaurant, der er hævet over en brolagt terrasse, holdes på plads af lange stålsøjler, der er rodfæstet i bjerget og forbundet til hovedbygningen ved hjælp af en glaspassage.

Det ligger 956 meter over havets overflade, hvilket giver panoramaudsigt mod Schweiz, Tyskland, Bodensøen og Rhindalen.

"Formålet med designet udover funktionelle krav var at skabe en følelse af ro i ensemblet og skabe et mere holistisk udseende for Karren kabelbanestation, " sagde studiet.

Arkitekterne renoverede også den eksisterende bygning. Dele af træstrukturen blev præfabrikeret, før de blev fløjet til stedet med helikopter sammen med de formonterede ståldele til restauranten, og begge blev opført på stedet.

Anden bjergtop-arkitektur, vi har vist, inkluderer en konkret bjergkahyt også i de østrigske alper, en vippeformet udkik langs en mexicansk pilgrimsrejse og en jagthytte og hotel på Sognefjorden i Norge.

Se flere restauranter »

Se mere østrigsk arkitektur og design »

Se mere fotografering af Zooey Braun på Dezeen, eller besøg fotografens websted.

Her er nogle oplysninger fra arkitekterne:

Panoramarestaurant Karren, Østrig

Dornbirns '' husbjerge 'Karren, er den mest populære destination i byen. På grund af den stabile vækst af indenlandske og udenlandske besøgende blev restaurantens kapacitet langsomt overvældet.

Fællesudviklet med kunden, ejerne, forretningsføreren og Arkitekterne Rüf Stasi Partners (ARSP), et bæredygtigt koncept til udvidelse og renovering af den nye panoramiske restaurant Karren, blev udviklet. Konceptet fordobler ikke kun siddepladserne i den panoramiske spisestue og øger den udendørs terrasse; det giver også en optimering af interne serviceprocesser, fuldstændig omkonfigurering af restaurantkøkkenet og lagerområderne.

Analysen af den eksisterende bygning afslørede en mangfoldig blanding af renoveringer og udvidelser tilføjet gennem generationer. Som en konsekvens var den eksisterende konstruktion og stil blevet kaotisk. Formålet med designet var derfor ud over de funktionelle krav at skabe en følelse af ro i ensemblet og skabe et mere holistisk udseende for Karren kabelbanestation.

En ny stål- og glasstruktur blev knyttet til forenden af den eksisterende panorama-restaurant (bygget i 1996) på første sal. Denne komponent blev roteret 90 ° og derefter forbundet via en anden glaspassage til hovedbygningen. Sammen skaber denne glasring et åbent, atrium, der flyder over gæsterne, når de ankommer fra svævebanen eller fra bjergstien.

Inde i glasskonstruktionen giver gæsterne en uafbrudt udsigt over de schweiziske og østrigske alper i alle retninger. Den fordelagtige klippeposition giver også en fantastisk udsigt over Bodensøen og Rhindalen. Samtidig opnås et harmonisk udseende af stål og glas i konstruktionen. Den gamle sydvendte trækonstruktion er blevet fuldstændigt demonteret og erstattet af en ny, større grundplan.

Gennem bygningens udvidelse mod syd opnås det krævede areal til køkkenudvidelsen, og den tidligere hektiske facade beroliges ved at fjerne mange af volumenhoppene og skabe en jævnere ydre skal. Den nye tømmerfacade fortsætter over betonkonstruktionen af svævebanestationen i øst og over serviceområdet, hvor næsten hele bygningen beklædes i samme materiale for at forbedre den beroligende virkning. Gæsterne kan også nyde ny udsigt i øst ('Staufenblick') og nord (udsigten over Dornbirn langs kabelbaneruten), som tidligere ikke var mulig.

Alt bygningsarbejde skulle være afsluttet inden for en periode på 10 uger i vintermånederne og på 956 m over havets overflade. Indgangen til hovedstedet var kun tilgængelig gennem en ekstremt stejl og smal skovsti.

Kun gennem omhyggelig logistisk planlægning var det perfekte samspil mellem alle kolleger i denne stramme konstruktionsplan mulig.

Anbefalet: