Logo da.designideashome.com

Joseph Rykwert Er RIBA Vinderen Af Royal Gold Medal For

Indholdsfortegnelse:

Joseph Rykwert Er RIBA Vinderen Af Royal Gold Medal For
Joseph Rykwert Er RIBA Vinderen Af Royal Gold Medal For

Video: Joseph Rykwert Er RIBA Vinderen Af Royal Gold Medal For

Video: Joseph Rykwert Er RIBA Vinderen Af Royal Gold Medal For
Video: Myth and Modernity - Joseph Rykwert and Patrick Lynch 2023, December
Anonim

Joseph Rykwert til at modtage den kongelige guldmedalje for arkitektur

Nyheder: Arkitekturhistoriker Joseph Rykwert er udnævnt til modtageren af dette års Royal Gold Medal for architecture.

Arkitekter David Chipperfield, Frank Gehry og Renzo Piano støttede udnævnelsen til Rykwert, der har undervist på mange arkitekturskoler verden over fra Princeton og Harvard til Institut d'Urbanisme i Paris og University of Sydney. Hans bøger inkluderer seminalen Idéen om en by, der blev udgivet i 1963, samt nødvendigheden af artifice og The Seduction of Place.

Den kongelige guldmedalje tildeles årligt af Royal Institute of British Architects (RIBA) til en arkitekt eller person, der har ydet et væsentligt bidrag til erhvervet. Andre teoretikere der modtager anerkendelsen inkluderer Nikolaus Pevsner og Colin Rowe.

I sin kommentar til sit valg sagde Rykwert: "Hvis vi alle havde vores desserter", spurgte digteren, "hvem ville skæve en piskning?" Bestemt ikke I. Så jeg kan ikke tænke på en guldmedalje som min dessert. Det er en vidunderlig gave, som mine kolleger har skaffet mig, og tilføjer mine ord vægt og autoritet, som de ellers aldrig kunne foregive.”

Han tilføjede: "Det, der gør gaven dobbelt dyrebar, er, at den ikke kommer fra mine medskribenter, men fra arkitekter og bygherrer - og antyder, at det, jeg har skrevet, har engageret deres opmærksomhed og været til brug, selvom jeg aldrig har søgt at være upartisk, men har taget sider, undertiden bekæmpende."

Rykwert modtager prisen under en ceremoni i RIBAs hovedkvarter i London den 25. februar 2014.

Sidste år gik prisen til Peter Zumthor, der afviste arkitektur som formgivning i sit Royal Gold Medal-foredrag, mens andre nylige vindere inkluderer Herman Hertzberger, David Chipperfield og IM Pei.

Her er meddelelsen fra RIBA:

Joseph Rykwert modtager 2014 Royal Gold Medal for architecture

Den berømte arkitektkritiker, historiker og forfatter Joseph Rykwert er i dag (onsdag 18. september) udnævnt til modtageren af RIBA Royal Gold Medal i 2014, en af verdens mest prestigefyldte arkitekturpriser.

Givet i anerkendelse af et helt livs arbejde godkendes Royal Gold Medal personligt af Hendes Majestæt Dronningen og gives til en person eller gruppe af mennesker, der har haft en betydelig indflydelse "enten direkte eller indirekte på fremskridt af arkitektur".

Joseph Rykwert er en verdensledende autoritet inden for kunst- og arkitekturhistorie; hans banebrydende ideer og arbejde har haft en stor indflydelse på arkitekter og designers tankegang siden 1960'erne og gør det fortsat i dag.

Hans sædebog Idéen om en by (1963) forbliver den centrale tekst om forståelse af hvorfor og hvordan byer blev og kan dannes. Han har skrevet adskillige indflydelsesrige værker af arkitektonisk kritik og historie, udgivet over en tres år og oversat til flere sprog. De mest markante af disse er On Adams hus i paradis (1972), De første modernister (1980), Nødvendigheden af artifice (1982), Dancing Column: On Order in Architecture (1996) og The Seduction of Place (2002); alle har ændret den måde, moderne arkitekter og planlæggere tænker på byer og bygninger, og hvordan historikere ser på de arkitektoniske rødder i den moderne tid.

Rykwerts værker har påvirket generationer af arkitekter, hvor mange enten er blevet undervist af ham direkte eller undervist i en skole, hvor hans indflydelse har haft en dybtgående indflydelse på en afdelings undervisning. Fremtrædende arkitekter David Chipperfield, Frank Gehry og Renzo Piano er blandt de tidligere Royal Gold Medalists, der personligt har støttet Josefs nominering.

Joseph Rykwert sagde om sit valg til Royal Gold Medal:

"Hvis vi alle havde haft vores desserter", spurgte digteren, "hvem ville skrabe en piskning?" Bestemt ikke I. Så jeg kan ikke tænke på en guldmedalje som min dessert. Det er en vidunderlig gave, som mine kolleger har skabt mig, og tilføjer mine ord vægt og autoritet, som de ellers aldrig kunne foregive.

"Det, der gør gaven dobbelt dyrebar, er, at den ikke kommer fra mine medskribenter, men fra arkitekter og bygherrer - og antyder, at det, jeg har skrevet, har engageret deres opmærksomhed og været til brug, selvom jeg aldrig har forsøgt at være uvildig men har taget sider, undertiden bekæmpende. Så jeg er både ophøjet og enorm taknemmelig."

RIBA-præsident Stephen Hodder sagde i dag,”Anerkendelsen af Joseph med denne prestigefyldte pris er for længe forladt; at den er gået til en mand, hvis skrifter har inspireret så mange, der praktiserer i hjertet af vores byer, giver mig særlig personlig glæde. Josephs skrivning og undervisning er sjælden at han kan levere den dybtgående tankegang om arkitektur på en tilgængelig måde. Alle vores liv er rigere for det."

Joseph Rykwert blev født i Warszawa i 1926 og er en naturaliseret britisk statsborger. Han har haft en række universitetsundervisningsstillinger i Storbritannien og USA. Han er i øjeblikket Paul Philippe Cret professor i arkitektur emeritus og var professor i kunsthistorie ved University of Pennsylvania.

Joseph Rykwert har holdt forelæsninger eller undervist på de fleste af verdens største skoler for arkitektur og har afholdt besøgende aftaler på Princeton, Cooper Union, New York, Harvard Graduate School of Design, University of Sydney, Louvain, Institut d'Urbanisme, Paris, Det Centraleuropæiske Universitet og andre. Han har haft stipendier ved Center for Advanced Studies in Visual Arts, Washington og Getty Center for History of Art and Humanities.

Anbefalet: