Logo da.designideashome.com

Henning Larsen Arkitekter Tegner Rådhus Til Kiruna, Sverige

Indholdsfortegnelse:

Henning Larsen Arkitekter Tegner Rådhus Til Kiruna, Sverige
Henning Larsen Arkitekter Tegner Rådhus Til Kiruna, Sverige

Video: Henning Larsen Arkitekter Tegner Rådhus Til Kiruna, Sverige

Video: Henning Larsen Arkitekter Tegner Rådhus Til Kiruna, Sverige
Video: Henning Larsen Architects 2023, November
Anonim

Henning Larsen Arkitekter tegner rådhus til en flyttet by

Nyheder: Det danske firma Henning Larsen Architects har vundet en konkurrence om at designe det erstatte rådhus til en svensk by, der skal flyttes efter minedrift forårsagede enorme underjordiske revner i området.

Flytningen er planlagt i næsten et årti, efter at det statslige mineselskab advarede byens embedsmænd i 2004 om, at udgravning af mere jernmalm ville destabilisere jorden under byen Kiruna i det nordlige Sverige.

Omkring 2500 lejligheder og i alt 200.000 kvadratmeter butikker, kontorer, skoler og sundhedsbygninger vil blive genopbygget i løbet af de næste 20 år på et nyt sted to mil øst, og rådhuset er den første offentlige bygning, der er berørt.

Henning Larsen Architects 'konkurrencevindende forslag har en cirkulær bygning med en krystalformet indre struktur, der er beregnet til at ligne jernmalmaflejringer.

Dele af hallen fra 1950'erne genanvendes, hvor det er muligt, inklusive et originalt klokketårn, der geninstalleres på det offentlige torv omkring den nye bygning.

Den cirkulære plan er designet til at bringe så meget lys som muligt ind i de indvendige rum, som vil blive arrangeret med kontorer omkring omkredsen og offentlige faciliteter i centrum.

"Kirunas nye rådhus er en demokratisk bygning, der er åben for alle, " sagde studieleder Peer T. Jeppesen. "Inde i bygningen understøttes den demokratiske proces af samspillet mellem kontorer i periferien og de offentlige funktioner i hjertet af bygningen."

Afslutningen er planlagt til 2016.

Henning Larsen Architects vandt for nylig EU-prisen for moderne arkitektur for Harpa Concert Hall og Conference Center i Reykjavik, Island og arbejder i øjeblikket på det nye Københavns hovedkvarter for Microsoft. Se mere arkitektur af Henning Larsen Architects »

Her er nogle flere oplysninger fra Henning Larsen Architects:

Nyt rådhus i Kiruna tegnet af danske arkitekter

Henning Larsen Arkitekter i samarbejde med Tema Landscape Architects Sweden, WSP Engineers Sweden og UiWE Cultural Designers har vundet konkurrencen om et nyt rådhus i Kiruna i Nordsverige. Rådhuset markerer begyndelsen på udviklingen af et helt nyt centrum i Kiruna.

Rådhuset består af to bygningsvolumener. Den indvendige bygning er formet som en krystal inspireret af de store aflejringer af jernmalm i områdets underjordiske. Den ydre bygning flyder som en ring omkring krystallen og beskytter den mod de uslebne vejrforhold i regionen.

"Det har været vigtigt for os at få det bedste ud af det hårde vejr- og vindforhold og give så meget dagslys ind i bygningen som muligt", siger Peer T. Jeppesen, direktør og partner hos Henning Larsen Architects. "Kirunas nye rådhus er en demokratisk bygning, der er åben for alle. Inde i bygningen understøttes den demokratiske proces af samspillet mellem kontorer i periferien og de offentlige funktioner i hjertet af bygningen."

Den runde form på det nye rådhus skaber et bedre mikroklima både inde og ude. Formen tillader 17% mere dagslys at hælde ind i lydstyrken. Rådhuset er allerede blevet navngivet The Crystal. Det er inspireret af byens særlige karakter, kultur og historie. Kirunas eksisterende rådhus er et unikt stykke arkitektur fra 1958, som blev designet af Artur von Schmalensee. Det nye rådhus henviser til det gamle på flere måder. Klokketårnet fra det anførte rådhus vil blive genbrugt på pladsen, ligesom materialer og bygningsdele vil blive genbrugt i videst muligt omfang.

Anbefalet: